Kuinka tehdä työäänestä erittäin vaikuttava jatkamisellesi

Posted on

Kuinka tehdä työäänestä erittäin vaikuttava jatkamisellesi

Työnhaussa on hyvä näyttää hyvältä paperilla. Loppujen lopuksi pääset seuraavaan vaiheeseen – haastatteluun – vain, jos ansioluettelosi kiinnittää palkkaavien johtajien huomion. Jos olet jo suorittanut ansioluettelosi muotoilun perusteet , on aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen: saada jokainen yksittäinen sijainti loistavaksi työkokemusosiossa .

Mutta miten? Olemme pyöristäneet vinkkejä ja vinkkejä, joiden avulla työpaikat vaikuttavat vaikuttavalta jatkamisellesi – menemättä liian pitkälle ja tekemällä itsestäsi ylpeä tai typerä.

Käytä numeroita

Mikä kuulostaa paremmalta? Vaihtoehto 1: “Tarjoilut pöydät kiireisessä ravintolassa” tai vaihtoehto 2: “Tarjoillaan 15 pöytää samanaikaisesti kiireisessä ravintolassa.”

Valitset todennäköisesti vaihtoehdon numero kaksi, mikä on vain kuvaavampi numeroiden käytön ansiosta. On yllättävää, kuinka merkitykselliset muuttujat voivat olla – ja se pitää paikkansa myös sellaisissa asemissa, jotka ovat englannin kielelle tärkeitä. Jos työtehtäväsi on kirjoittaja, ansioluettelosi voi ilmoittaa kuinka monta artikkelia kirjoitat kuukaudessa tai kuinka monta sivun näyttökertaa saat esimerkiksi verkossa.

Jatka eteenpäin ja määritä työkuvaukset numeroilla , olivatpa ne sitten taulukkoja, asiakkaiden auttamia vai prosenttiosuutta myynnin kasvusta.

Ensisijaista luettavuus

Olet todennäköisesti ajatellut alustamista, fonttivalinnasta marginaalikokoon, jossain vaiheessa jatkamisen luomisen aikana. Katso kuitenkin toinen vaihe jokaiselle luettelollesi, ja katso silmällä, kuinka helposti kukin kuvaus voidaan sulauttaa. Harkitse luettavuutta sekä kopion että suunnittelun näkökulmasta.

Jos se on vähän liikaa, harkitse jonkin kopion leikkaamista tai vähemmän žargonin käyttöä. (Jotkut žargonit ovat hyviä, mutta kaikkien sanasanojen ja lyhenteiden käyttäminen voi tehdä jatkamisen vaikeaksi luettavaksi.) Ja varmista, että siellä on runsaasti välilyöntiä – voit lisätä tämän käyttämällä luettelomerkkejä tai kappaletaukoja.

Tietysti on sanomattakin selvää, että kirjoitusvirheiden tai kielioppivirheiden olemassaolo työtehtävissäsi on haitallista heidän luettavuudelleen. Käytä tätä jatkamisen oikoluvun tarkistusluetteloa varmistaaksesi, että asiakirjasi on virheetön.

Keskustele saavutuksista, ei tehtävistä

On houkuttelevaa, kun kuvaat jatkamistasi työtä luomaan luettelo luetteloista tehtävistä, lähinnä päivämäärän (tai viikon) kirjoittaminen tehtäväluetteloon, kun olit töissä. Mutta todennäköisimmin se on tieto, jonka palkkaamisesta vastaavat johtajat tietävät jo tutustumalla tehtävään. Jaa tehtäväluettelon sijasta saavutuksia ja saavutuksia.

Sen sijaan, että kirjoittaisit “Suunniteltu ikkunanäyttö kuukausittain”, saatat kirjoittaa: “Lisääntynyt asiakkaiden käyntiprosentti 10 prosentilla temaattisilla ikkunoiden näytöillä, päivitetään kuukausittain.”

Jos olet johtanut kokousta, puhu siitä, mitä tapahtui kokouksen aikana, kuinka ohjasi sitä tai mitä johdon seurauksena on tehty. Tai jos luot kuukausittaisen raportin, puhu siitä, miksi raportti on tärkeä – auttoiko se pitämään budjettia radalla, priorisoimaan myyntityöt tai houkuttelemaan asiakkaita? Katso lisää vinkkejä saavutusten jakamiseen jatkamisessasi .

Valitse voimakkaita sanoja

Varoitus: Älä mene yläpuolelle sanavalintasi kanssa. Sinun ei tarvitse puhkea tesaurusta metsästämällä epämääräisiä, epätavallisia sanoja! Mutta huomaa, että jotkut sanat ovat vain mielenkiintoisempia kuin toiset – tässä on joitain suositeltuja voimasanoja käytettäväksi ansioluettelossasi .

Tarkista työkuvasi sanoista, joita käytetään uudelleen koko asiakirjassa. Yritä muuttaa niitä enemmän. Kokeile esimerkiksi “hallitun” sijasta “valvottu” tai “koordinoitu”.

Jotkut sanat, jotka usein ilmestyvät jatkaa. Ajattele: “joukkuepelaaja” tai “yksityiskohtaisesti suuntautunut”. Nämä sanat ja ilmaukset voivat tuntea olevansa tottunut johtajien palkkaamiseen. Harkitse tapoja, joilla voit osoittaa, että sinulla on nämä taidot, sen sijaan, että väität omistavasi niitä. Esimerkiksi sen sijaan, että sanot “yksityiskohtaisesti suuntautunut”, saatat saada luettelomerkin aiheesta “Puhtaan koodin vapauttaminen ja muiden auttaminen jäljittämään pieniä koodivirheitä”.

Yksi varoittava huomautus: Teet työstäsi vaikuttavan ja mielekästä – ja sitten kehua. Jos paisutat tunnistettavia paikkoja ylenmielisellä kielellä, se voi todella paloa ja tehdä sinusta typerä. Palkkaamispäällikkö tietää mitä tarkoittaa, jos työtehtäväsi on “avustaja” tai “johtaja”, ja tehtävän vastuun pahentaminen paisutetulla kielellä ei auta sinua laskemaan haastattelua.

Ja ehdottomasti, älä ole petollinen tai epärehellinen. Ansioluettelosi nojaaminen voi maksaa sinulle työmahdollisuuden ja on jopa syy irtisanomiseen, jos valhe löydetään sen jälkeen, kun olet palkattu – tässä on lisätietoja siitä, miksi on tärkeää pitää ansioluettelosi rehellinen .

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *