Különbség a Job Board és a Search Engine

Posted on

 Különbség a Job Board és a Search Engine


Ez zavaró lehet, hogy mi a különbség a munka fórumon és a munkát kereső, de ez bölcs tudja, hol a munkaajánlatok az interneten talált érkezik. Jellemzően egy kísérőlevelet, akkor beszélve, hogy megtaláltad a álláshirdetést. Egyszerűbben fogalmazva; munkát fórumon egy weboldal, amely üzenete munkahelyek munkáltatók által szolgáltatott, míg a munkát keresők kutat az interneten, és az aggregált munkaajánlatok munkát táblák és munkáltatói weboldalak.

Job fórum

A munkát táblák, a vállalatok kifejezetten szerepel a nyitott pozíciók és gyakran fogadja álláspályázatok közvetlenül a munka fórumon. A munkáltatók általában díjat fizet a munka fórumon a listához munkájukat a helyszínen – lényegében a helyszínen raktárak folytatódik, és adja a munkaadók hozzáférhetnek.

Monster, a legnagyobb és legismertebb munka fórumon, egy általános tábla hozzászólásokat széles számos iparágban. Valóban  kínál szélesebb skáláját munkahelyek, köztük a szerződéses pozíciók, a munka-at-home lehetőségek, nyári munkák, és az önkéntes munka. CareerBuilder  jobban összpontosít az emberek egy diplomát.

Más, speciális táblák összpontosítani egy adott iparágban. Dice , például egy vezető weboldala tech munkahelyek. Karrier Bank  és  eFinancial Karrier  összpontosít pénzügyi és banki. Változatos Karrier  üzenete média munkahelyek televízió, rádió, és a termelés. TalentZoo  lefedi a reklám és a marketing.

Nagyon niche-orientált munka középpontjában a nagyon specifikus karrier: a telep mérnök nézne ki munka  Rigzone.com ; ha egy szakértő a természetes nyelvi feldolgozás,  NLPPeople.com  a munkaterületen az Ön számára.

Egyéb niche táblák ellát egy szegmense a munkaerőpiacon, mint a belépő szintű foglalkoztatás, nyári munkák, illetve szakmai.

Kereső motorok

Valóban, és  SimplyHired  kettő a legnépszerűbb munka keresők, és gyűjtsük millió listák azok platformokon. (Valójában mind a munkát kereső és a munka fórumon.)  LinkUp  végignézi az oldalakat kis, közepes és nagy munkáltató anélkül, amelyekbe bekapcsolódott munkát táblák.

Hiánypótló munkát keresők, mint a  Zöld Job Bank  vagy  JobsOnTheMenu , összegyűjti munkahelyek különböző ipari vagy karrier-specifikus oldalak.

Táblák vs. Keresők

Meg fogja találni a többféle álláshirdetéseket a munkát keresők, mert bennük listák több forrásból. Azonban akkor is át kell néznünk az ismétlődő adatokat, és ellenőrizze, hogy a betöltetlen állás továbbra is elérhető.

Továbbá, célzás széles álláskeresés nehéz lehet. Ha a keresés egy nagy cég, akkor lehet, hogy több száz, vagy akár több ezer, az eredményeket. Hozzáadása paraméterek, mint a hely segíthet szűkíteni az eredményeket.

Ha megtalálja a lehetőséget keresztül munkát fórumon, akkor lehet, hogy regisztrálni, hogy a helyszínen, és néhány még szükség belépési díj. Ön is foglalkozik a sok spam és reklámok.

Átfogó stratégia

Szintén tartsd észben, hogy nagyon kevés bérlő keresztül történhet munkát táblák. Itt egy cikk a PBS , a munkaadók számoltak be, hogy mindössze 1,3 százalékos a bérlő származott Monster és 1,2 százalék a CareerBuilder.

Ahhoz, hogy maximalizálja az álláskeresést, használja mind munkát táblák és munkahely keresők mellett a különböző helyszínek mert egyetlen hely megkeresi az összes munkaajánlatok.

Azon túl, hogy ne korlátozzák az álláskeresést online forrásokból. A túlnyomó többsége bérlő jön a hálózatba. Legalább 60 százaléka az összes munkahely található ilyen módon, és egyes források idézik még magasabb statisztika.

Ahhoz, hogy jobb eséllyel találnak munkát, szeretni fogja, és egyre bérelt a helyzetben, hozzon létre egy multi-villa stratégia, beleértve a hiánypótló és általános munkát keresők és a munkát táblák és hálózatépítés.

Mindenekelőtt ne tartsa az álláskeresést alatt a sapka (akkor is, ha a jelenlegi foglalkoztatási helyzet azt jelenti, hogy kell legyen diszkrét a közösségi média és a munkahelyen). Mondja mindenki tudja, amit keres. Menetrend kávé dátumok kapcsolatok még nem láttam egy ideje, és végezze névjegykártyák az esetre, ha befut egy kapcsolat társadalmilag, akik esetleg a vezetést.

Felállított információs interjúk, akik munkahelyet akar, és kérje meg őket, hogyan jutottak el, ahol ma.

Ne feledje: a cél nem csak azért, hogy felvettek. Ez munkát találni, ami megfelel, a munkáltató, hogy ez egy jó kulturális illeszkedik, és fizet megfelelően a szerepét, és a készségek és tapasztalatok. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, meg kell kihasználni minden erőforrás a rendelkezésére áll – nem csak munkát táblák és a keresők.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *