Hogyan írjunk hatékony Folytatás

Posted on

 Hogyan írjunk hatékony Folytatás

Mi egy önéletrajz, és miért van szükség egy, ha munkát keres? A folytatás nem egy írásos összeállítása az oktatás, a szakmai tapasztalat, adatok és teljesítmények. A legtöbb szakmai pozíciók szükséges felpereseket, hogy egy önéletrajz és motivációs levél részeként a jelentkezési folyamatot.

Sok esetben az önéletrajz az első olyan dokumentum egy felvételi menedzser fog nézni, amikor elbírálása, így egy igazi „első benyomás”. Ennek megfelelően fontos, hogy időt és energiát a kialakítása és fenntartása naprakész, pontos folytatódik.

Akár írásban az első folytatás, vagy ha még nem frissített a tiéd egy darabig, és szüksége van frissítő, itt van egy lépésről-lépésre útmutató, hogy az írás egy önéletrajz, amely segít abban, hogy a kívánt feladatot.

Tekintse át a célja egy Folytatás

Gondolj egy önéletrajz a „self-reklám”, amely összegzi a tapasztalatokat egy oldalon. Önéletrajzát az egyik legfontosabb darabjait a pályázatát. Ez adja meg a bérleti vezetője egy áttekintést a képesítések van a munkára, amelyre te alkalmazásával.

Azt is meg kell ismerkedjen meg a különbség egy önéletrajz és egy motivációs levél:

  • A folytatás általában küldött egy kísérőlevéllel, amely egy dokumentum, mely további információkat a készségek és tapasztalatok levél formájában.
  • A folytatás nem tömör, gyakran felsorolásjeles Összefoglalva, míg egy kísérőlevelet kiemeli és kiterjeszti bizonyos tulajdonságokra, vagy teljesítményekre lenne egyedi vagy ideális eszközök az adott munkát.

Kezdeni ezzel a Brain Dump a tapasztalat

Egy hatékony önéletrajz állapít egy összefoglaló képzettségi fog törekedni a bérleti vezetője vagy a munkáltató, hogy lépjenek előre, és felkéri, hogy interjút a pozícióra.

Valamint részleteket a készségek, az oktatás, és a munka története, folytatódik is rendelkezik választható részeket, például az objektív, összefoglaló kimutatása, készségek, vagy karrier kiemeli. Ezek a szakaszok is adhatunk, miután össze minden ténybeli információt meg kell felsorolni az önéletrajz.

Sok ember számára hasznos lehet, hogy üljön le egy tollat ​​és papírt, vagy egy üres Word dokumentumot, és írd le a munka története az elejétől a végéig. Persze, ha már a munkaerő sok éven át, ez nem lesz idő-hatékony, ezért előfordulhat, hogy úgy dönt, hogy összpontosítson a legfontosabb, és adott pozíciókra.

Készíts egy listát a Work Experience

Nem számít a megközelítés, a cél az lesz, hogy készítsen egy időrendi lista tapasztalat, amely releváns a munkahelyek te vonatkozó. Bár ez kell összpontosítania szakmai tapasztalat, akkor is díjat vagy elismerést, önkéntes vagy közösségi élmény, post-grad tanfolyam, és a készségek, valamint a főiskolai oktatás, ami az aljára önéletrajzát, ha egyszer kap a első feladat a főiskola után.

Amikor dolgozik az agy lerakó, győződjön meg arról, hogy tartalmazza a vállalat neve, helye, időpontot foglalkoztatás, és néhány pontokba szedve leírja a szerepét és felelősségét az egyes helyzeteknek listára. Bár lehet, hogy bővíteni a pontokba szedve később, akkor meg kell ezt az információt a minimum.

Összpontosítani a teljesítmények

Írásakor a leírások a munka, amelyet tartott, összpontosít, amit végre minden helyzetben ahelyett, hogy mit tettél. Listing számszerűsíthető eredmények számszerű módon (nőtt az értékesítés 20% -kal csökkent ráfordítások 10% -kal, például) segít az önéletrajz áll ki.

Ügyeljen arra, hogy megegyeznek teljesítményekre a kritériumokat, amelyeket a munkáltató keresi a álláshirdetést.

Ha ez kihívást jelent (és ez lehet!), Hogy írjon önéletrajzot leírások, hogy kifogja a figyelmet a bérleti vezetője felülvizsgálja ezeket a tippeket, hogyan lehet az önéletrajz foglalkoztatási történelem jobban hangzik – és kap leszedett egy interjúra.

Mit hagyjunk ki Önéletrajz

Vannak dolgok, amelyek nem tartoznak egy önéletrajz munkát. Amit kizárja éppolyan fontos, mint amit tartalmaznak. Ideális esetben önéletrajzát tükröznie kell tapasztalat, hogy relevánsak a munkához pályázik, tipikusan nem több, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt a múltban. Mivel az önéletrajz, ha lehetséges, nem lehet hosszabb, mint egy vagy két oldal, akkor lehet, hogy betiltsák az egyes elemeket.

Például ha egy állást, és csak ott maradt egy hónap múlva, akkor nem szeretné felvenni a helyzetben. Ha már a főiskola több mint öt éve, ez általában a legjobb, hogy eltávolítsa a gyakorlat, amit már, feltételezve, hogy van más szakmai tapasztalat, hogy pótolja.

Ez azonban olyan eset, ahol szeretné majd használni a józan ész. Ha egyetemre járt marketing és volt egy marketing szakmai gyakorlat az utolsó évben, majd dolgozott a szerveren a következő néhány évben, amit szeretne, hogy tartalmazza a marketing gyakorlat.

Végső soron azt szeretnénk, hogy megpróbálja megtalálni az egyensúlyt a tapasztalat, hogy időszerű és releváns.

Válasszon egy Folytatás stílus

Számos alapvető típusa folytatódik használtak az állás. Mielőtt időt ír ki minden részletet körül minden helyzetben, amit még el kell döntenie, milyen stílusú önéletrajzot használni, mivel ez befolyásolhatja hogyan írják le, szervezi, és sorolja fel a tapasztalat, az oktatás, a készségek, képesítések és egyéb hitelesítő a foglalkoztatás.

A lehetőségek a következők:

  • Időrendi – A leggyakoribb önéletrajz típus, amelyben felsorolja a munkatapasztalat fordított időrendi sorrendben, a leginkább a régebbi.
  • Funkcionális – A funkcionális önéletrajz összpontosít a készségek és képességek helyett a munkát történetében.
  • Kombinált – Ez a fajta önéletrajz felsorolja a készségek és tapasztalat előtt a foglalkoztatási történelem.

Melyik Folytatás típus az Ön számára?

Melyik önéletrajz típust kell használni az álláskeresést? Ez attól függ, hogy mit akarsz elérni. A cél minden folytatódik, hogy megmutassa a bérleti menedzser a kérelmező erősségeit, képességeit, és a tapasztalatok olyan rövid idő lehetséges. Egy tanulmány szerint, a toborzók töltenek mindössze hat másodperc felülvizsgálata egy újra, mielőtt a következő, ezért az Ön érdeke, hogy tegye a legfinomabb adottságok és eredmények egy feltűnő az oldalon.

Ezen túlmenően, a funkcionális vagy kombinációban folytatódik is hasznos lehet, ha megpróbálja felhívni az olvasó figyelmét valami elől – nevezetesen a nagy rések a munka története vagy a kerülőutakat be nem kapcsolt területeken.

Kezdés lefordítása Önéletrajz

Miután úgy döntött, egy önéletrajz típus, itt az ideje, hogy elkezdjük írni az önéletrajzát. Nem kell a nulláról kell kezdeni. Először tekintse át példákat az újra típust választotta. Ezután válasszon ki egy sablont, amely akkor másolja be a dokumentumot, majd töltse ki a saját munka története.

Függetlenül attól, hogy milyen típusú önéletrajz választja, célja, hogy személyre szabott önéletrajzát a munkát akkor pályáznak az. Bár ez teljesen elfogadható, hogy egy önéletrajz sablon, amelyet alkalmazkodni illeszkedjen minden munkaköri leírás, ez egy rossz ötlet, hogy küldjön pontosan ugyanolyan önéletrajzát több nyílással, még az ugyanazon a területen.

A cél az, hogy írjon önéletrajzát mind robotok és az emberek szem előtt tartva. Sok szervezet az Kérelmező nyomkövető rendszerek rendezni, és állatorvoshoz folytatódik, mielőtt felveszi a vezetők egyre megnézzük őket. Ez azt jelenti, hogy az lehet a legjobb élményt és képesítések egész területén a jelöltek, és egy elég tisztességes folytatás mellett, de az információkat fog esni a rostán, ha az önéletrajz nem tartalmazza a megfelelő kulcsszavakat. A jó kulcsszavak fog hivatkozni, nem csak a tapasztalat, de a munkaköri leírás a kiküldetés is.

Formázása Önéletrajz

Miután írt és rendezett adatait típusának megfelelően az önéletrajz választott, biztos, hogy formázza szerinti tipikus szakmai előírásoknak. Akkor érdemes használni következetes sorközzel, és egyforma méretű szélein, ha lehetséges. Ez általában a legjobb ragaszkodni a szövegszerkesztő alapértelmezett beállításokat, de bizonyos esetekben, ha csökken a margó bal, jobb, felső és alsó, ez segíthet vásárolni több helyet, hogy illeszkedjen az önéletrajz egy oldalon.

Bár a vizuális vagy infographic folytatódik váltak divatos egyes iparágakban, mindig biztonságos fogadást ragaszkodni a hagyományos formázási: fehér lapon fekete szöveg, olvasható betűtípust. Válasszon az alap betűtípust, mint például Arial, Times New Roman, Calibri, Helvetica, vagy Grúzia. Ideális esetben a betűméret nem lehet nagyobb, mint 12, és nem kisebb, mint 10.5.

Még ha csak küldés példányban digitálisan, ez egy jó ötlet, hogy nyomtassa önéletrajzát (mivel lehetséges, hogy a bérleti vezetők lehetnek erre), hogy biztos kiír egy oldalon, és könnyen olvasható nyomtatott formában. Reading egy nyomtatott példányát önéletrajzát is segít biztosítani, hogy bőven van szóköz az oldalon, és úgy néz ki, profi.

Lektorált, lektorált, és lektorált Ismét

Még szakmai korrektorok könnyen lektorált saját munkáját. Miután elvégezte elírás, nehéz elkapni magad. Emiatt, ez egy jó ötlet, hogy egy vagy két megbízható barátok megnézzük önéletrajzát, mielőtt elküldi azt megfontolásra.

Gondoljunk Önéletrajz élő dokumentumként

A rövid távú, akkor csípés önéletrajzát alapján minden munkát akkor alkalmazni kell. Például, ha egy pozíció te vonatkozó tűnik mérlegelni bizonyos felelősséget vagy fókusz a másik felett, akkor biztosan önéletrajzát közvetíti a szakértelem ezen a területen.

Ugyanakkor, ha kell frissítése önéletrajzát az a tapasztalat, mivel fejleszti, hozzátéve, az új készségek, amit tanult, tanfolyamok, amit tett vagy a díjat, nyert.

Sokkal könnyebben frissíthető önéletrajzát rendszeresen, mint az összes egyszerre, így akkor is, ha alkalmazzuk, emlékeztető beállításához frissíteni önéletrajzát háromhavonta, míg az információ még friss a fejedben. Ez lehetővé teszi a következő álláskeresést sokkal könnyebb, amennyiben úgy dönt, hogy váltani társaságok vagy karrier a jövőben.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *