A koronavírus átalakítja a munkaerőt: amit tudnod kell

Posted on

A koronavírus átalakítja a munkaerőt: amit tudnod kell

A koronavírus (COVID-19) gyorsan átalakítja a munkahelyet és a munka elvégzését. A frissített szabadságpolitikától kezdve az összes lehetséges munkavállaló háztartásba történő felkéréséig a munkaadók különféle stratégiákat vezetnek be a koronavírus munkaerőre gyakorolt ​​hatásainak kezelésére.

Fontos : Ha elvesztette munkahelyét vagy megváltozott foglalkoztatási státusza, akkor jogosult lehet COVID-19 munkanélküliségi vagy betegszabadsági ellátásokra.

Munkaerő változás a koronavírus miatt

Itt található egy útmutató arról, hogy a koronavírus hogyan változtatja meg a mai munkahelyet, és hogyan befolyásolja a pályázókat, az alkalmazottakat és az elbocsátott dolgozókat.

Munkacsökkentések, elbocsátások és munkanélküliség

A munkanélküliség iránti igények az eddigi legmagasabbak, és várhatóan tovább fog növekedni, legalábbis rövid távon. Az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériuma arról számol be, hogy a 2020. április 18-ig végződő héten a szezonálisan kiigazított kezdeti követelések előzetes száma 4,4 millió volt. Az elmúlt öt hét összes munkanélküliségi igénye meghaladja a 22 milliót.2

A Challenger, a Grey & Christmas, Inc. globális outplacement cég szerint az amerikai székhelyű munkáltatók bejelentették, hogy április 12-ig 246 688 csökkentést terveznek. Ez 11% -kal magasabb a márciusban bejelentett 222 288 csökkentésnél. Az április a január óta a munkahelyek csökkentésére vonatkozó bejelentések legmagasabb hónapjává válik, amikor 248 471 létszámcsökkentést jelentettek be. A COVID-19 miatt több mint 9 millió munkahely veszíthet el.

Ezek a csökkentések a szórakoztatóiparban, a szállításban és a technológiai iparban jelentkeznek. Több munkahely-veszteség várható a lemondott rendezvények és konferenciák, az utazások csökkentése, valamint az egészséggel és a gazdasággal kapcsolatos aggodalmak miatt.

A LinkedIn szerint “a koronavírus világjárvány által okozott gazdasági visszaeséshez kötődő elbocsátások a munkaerő egész területén megjelennek, a szállítási, kiskereskedelmi és utazási ágazatból érkeznek beszámolók.”

Bérlés

Néhány légitársaság, köztük az United, az American Airlines és a Delta, a kereslet visszaesése miatt bérbeadást hajtott végre, késleltette a képzést vagy leszakította az útvonalakat. A Wall Street Journal szerint azonban „az üzleti folyamatosság fenntartására irányuló erőfeszítések előnyösek lehetnek a videokonferencia, az ügyfelekkel való kapcsolatteremtés és más távoli munkaeszközök területén tapasztalattal rendelkező pályázók számára”.

Pozitív szempontból az is, hogy a Glassdoor azt állítja, hogy az álláshirdetések száma gyorsan növekszik azon jelöltek számára, akik rendelkeznek a járvány kitörésének megakadályozásához és az arra való reagáláshoz szükséges képességekkel. A munkalehetőségek volumene korrelál azokkal az államokkal, ahol a legmagasabb a koronavírus előfordulási gyakorisága.

Néhány munkahely virágzik, és a munkáltatók felgyorsították a bérbeadást. Az online vásárlási és kézbesítési szolgáltatások ezer új alkalmazottat vonzanak, és az alapvető szolgáltatások, például az egészségügy és a raktározás, szintén gyorsan felveszik az igényeket.

Koronavírus (COVID-19) munkahelyi kezdeményezések

A szövetségi és az állami kormányok, valamint a magánszektor munkáltatóinak kedvezményeket nyújtanak a koronavírus által érintett munkavállalók számára a biztonságos munkakörnyezet biztosítása és a gazdasági nehézségek elkerülése érdekében. A vállalatok a munkafolyamatokat is megváltoztatják az alkalmazottak biztonságának megőrzése érdekében.

Munkaadói kezdeményezések

Néhány vállalat, köztük az Uber, a Walmart, az Instacart, a Lyft és a Darden Éttermek, kibővíti az általuk nyújtott előnyöket azáltal, hogy betegszabadságot és fizetett szabadidőt kínál munkavállalóknak, akik egyébként nem lennének jogosultak. Mind a beteg, mind a karanténban lévő munkavállalók vállalkozástól függően jogosultak lehetnek támogatásra.

Más munkáltatók, köztük az Amazon, segélyalapokat hoznak létre vállalkozók és szolgáltató partnerek számára, akiket a COVID-19 érint.

Állami kezdeményezések

Az erősen érintett államok állami munkaügyi szervezeti egységei kiterjesztett munkanélküli-ellátásokat nyújtanak az elbocsátott munkavállalók számára, és enyhítik a beteg vagy karanténban lévő munkavállalók munkakeresési követelményeit. Az államok a vállalkozásokat segítő intézkedéseket is végrehajtanak.

Például Washington államban sürgősségi szabályokat fogadtak el az ideiglenes elbocsátások és a karantén terheinek csökkentése érdekében a munkavállalók és a vállalkozások számára, ideértve a munkanélküliségi szabályok és az adóbevallás megváltoztatását.

Szövetségi kormányzati kezdeményezések

A szövetségi kormány olyan törvényt fogadott el, amely kiterjeszti az ellátások előnyeit, biztosítja az élelmezésbiztonságot, fedezi a koronavírus-tesztelési költségeket és támogatja a kisvállalkozásokat.

Jóváhagyták azt a jogszabályt, amely két hetes fizetett betegszabadságot és legfeljebb három hónapig tartó családi és orvosi szabadságot, ingyenes vírusvizsgálatot, valamint kiegészítő pénzeszközöket biztosít az élelmiszersegélyhez és a Medicaidhoz.

A Munkaügyi Minisztérium új iránymutatásokat adott ki, amelyek felvázolják az államok rugalmasságát a munkanélküliségi biztosítási (UI) programok adminisztrációjában a COVID-19 kitörése által érintett munkavállalók támogatása érdekében.

Mikor állást keres

Itt az ideje, hogy az online álláskeresésre összpontosítson, ha még nem tette meg. Annak ellenére, hogy egyes iparágak befolyásolták, mások továbbra is bérbeadást folytatnak.

Tipp : Vannak olyan stratégiák, amelyek segítségével az álláskeresés előrehaladását a világjárvány idején tovább folytathatja.

Sok vállalat arra irányul, hogy a jelentkezési folyamatot távolról kezelje, tehát ne állítsa le az álláskeresést. A vállalatok továbbra is foglalkoztatnak, és kevésbé lehet a verseny, ha mindenki pánik módban van:

 • Folytassa a hálózatépítést, különösen a LinkedIn-en, ahol a toborzók aktívan keresnek jelölteket.
 • Ne hagyja abba a munkakeresést – tartsa tovább az új munkakeresést.

Összpontosítson olyan iparágakra, amelyeket a COVID-19 nem érint annyira. Például az utazási, turisztikai, szállítási és rekreációs iparok lefagynak vagy lelassítják a bérbeadást.

Egyes vállalatok legalábbis átmenetileg leállítják a személyes interjúkat. Szánjon egy kis időt a  videofelvétel készségeinek  és a  telefonos interjú technika kidolgozására , így készen áll a lehető legjobb benyomásra.

Tipp : Ha személyes interjúban vagy találkozón vesz részt, kezet rázott a „kérem ne tegye” listán.

Legyen óvatos, amit megérint. A Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) azt javasolják, hogy kezet ne ráztasson és ne érintse meg a nagy hatású felületeket nyilvános helyeken – felvonógombok, ajtófogantyúk, korlátok stb. – Használjon szövetet vagy ujját, hogy takarja le a kezét vagy az ujját, ha meg kell érintenie. valami. Gyakran mosson kezet, és vigye magával a kéztisztítót.

Távoli munka lehetőségei

Sok vállalat azt ajánlja, hogy az alkalmazottak otthon dolgozzanak, amikor ez megvalósítható. A Challenger, a Szürke és Karácsony szerint legalább 28 vállalat tett valamilyen intézkedést a COVID-19 kitörése miatt. Tizenhat vállalat kínálta munkatársainak távoli munkavégzési lehetőségeket, mások pedig tesztelik a lehetőséget.

Egyes vállalatok még megkönnyítik alkalmazottaik számára a távoli munkát. A Shopify 1000 dolláros ösztöndíjat kínál a munkavállalóknak, hogy biztosítsák a zökkenőmentes átmenetet az otthoni munkába.

Ha vállalkozása nem rendelkezik otthoni munkavégzéssel kapcsolatos házirenddel, akkor kérdezheti meg, hogy képes-e legalább egy ideig otthonról dolgozni. Sok munkáltató hajlamos rugalmassá válni válság esetén.

Amikor nem tudsz otthon dolgozni

Az otthoni munkavégzés sok alkalmazott számára nem lehetséges, de vannak óvintézkedések, amelyeket megtehet a biztonsága érdekében. Mielőtt dolgozna, ellenőrizze az Egészségügyi Minisztérium weboldalát a legfrissebb figyelmeztetésekkel kapcsolatban.

Például a Floridai Egészségügyi Minisztériumnak van egy forródrótja, amely kérdéseket hív fel, információkat nyújt az esetek számáról és helyéről, valamint útmutatást nyújt a vállalkozások számára.

Kövesse a CDC irányelveit a COVID-19 terjedésének megakadályozására:

 • Gyakran mosson kezet szappannal és vízzel legalább 20 másodpercig, főleg akkor, ha nyilvános helyen tartózkodott, vagy orrát fújta, köhögött vagy tüsszentött.
 • Ha szappan és víz nem állnak rendelkezésre, használjon legalább 60% alkoholt tartalmazó kézi tisztítószert.
 • Fedje le a száját és az orrát egy szövettel, ha köhög vagy tüsszent, vagy használja a könyökét.
 • Naponta tisztítsa meg és fertőtlenítse a gyakran megérintett felületeket. Ide tartoznak az asztalok, ajtógombok, világítókapcsolók, munkalapok, fogantyúk, íróasztalok, telefonok, billentyűzetek, WC-k, csapok és mosogatók.

Mi a teendő, ha beteg vagy?

Ha beteg, akkor a legfontosabb dolog, amit megtehetsz, az, hogy otthon maradsz, és korlátozod az otthoni kívüli tevékenységeket, kivéve az orvosi ellátást.

A CDC ajánlásainak a munkáltatók számára a beteg munkavállalók kezelésére vonatkozóan meg kell könnyíteni a  beteg behívását,  ha szükséges. Arra kérik a munkáltatókat, hogy:

 • Aktív ösztönözze a beteg alkalmazottakat, hogy maradjanak otthon.
 • Gondoskodjon arról, hogy a betegszabadság politikája rugalmas és összhangban álljon a közegészségügyi útmutatásokkal, valamint hogy a munkavállalók tisztában vannak ezekkel a politikákkal.
 • Az akut légzőszervi betegségben szenvedő munkavállalók számára ne kérjen egészségügyi szolgáltató feljegyzését betegségének igazolására vagy a munka visszatérésére.
 • Tartsa be a rugalmas politikát, amely lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy otthon maradjanak, hogy ápolják a beteg családtagot.

Beteg idő és beteg fizetés

A fizetett vagy fizetetlen munkavállalói betegszabadságra való jogosultság az Ön lakóhelye szerinti államtól és a munkáltatójától függ.

Fontos : A szövetségi, állami és társaságok által biztosított betegszabadság-ellátások javíthatók, ha a koronavírus miatt új előírásokat vezetnek be. Kérjen irányelveket a munkáltatójától.

Szövetségi betegszabadság

A családi és orvosi szabadságról szóló törvény (FMLA) megengedi a fedezett munkaadók jogosult munkavállalóinak, hogy fizetetlen, munkával védett szabadságot vegyenek meghatározott családi és egészségügyi okokból.

A szövetségi kormány jóváhagyta a sürgősségi törvényt, a családok első koronavírus-reagálási törvényét, amely kiterjesztett fizetett betegszabadságot és fizetett családi orvosi szabadságot biztosít a fedezett munkavállalók és önálló vállalkozók számára a koronavírus miatt.

Beteg állami szabadság

Egyes államok olyan törvényekkel rendelkeznek, amelyek betegszabadságra járnak. Az előnyök és a jogosultság helyszínenként eltérőek, ezért érdeklődjön a rendelkezésre álló helyről szóló iránymutatásoknál a tartózkodási helyén található Munkaügyi Minisztériumnál.

Vállalati politika

Ellenőrizze vállalati politikáját betegszabadságon. A koronavírus súlyossága miatt a vállalatok rugalmasabbak annak érdekében, hogy biztonságban tartsák munkavállalóikat. Ha szerződéses munkavállaló, keresse fel azokat a vállalatokat, amelyekben dolgozik, és ellenőrizze, léteznek-e segélyalapot a munkavállalók számára. Lehet, hogy jogosult ellátásokra.

Munkanélküliségi kompenzáció

Ha a saját munkája miatt munkanélküli vagy, munkanélküli lehet. A szövetségi állam munkanélküli-biztosítási programja munkanélküli-ellátásokat nyújt azoknak a támogatható munkavállalóknak, akik munkanélküliek a saját hibájuk miatt, és megfelelnek az állami törvény egyéb támogathatósági követelményeinek.

Fontos : A munkanélküliségre való jogosultság kritériumai megváltoznak a járvány folytatódásakor, ezért gyakran ellenőrizze a frissítéseket.

Az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériuma rugalmasságot adott a törvényeknek a munkanélküli-ellátások biztosítása érdekében a COVID-19-hez kapcsolódó több szituációban történő módosítására. Például a szövetségi törvény lehetővé teszi az államok számára az ellátások kifizetését, ha:

 • A munkáltató ideiglenesen beszünteti a működést a COVID-19 miatt, megakadályozva az alkalmazottak munkába jutását.
 • Az egyént a karanténba helyezik azzal a elvárással, hogy a karantén vége után visszatérjen a munkához.
 • Az egyén az expozíció vagy fertőzés kockázata vagy a családtag gondozása miatt távozik a munkahelyről.

Ezen kívül néhány állam a koronavírus miatt kibővítette a munkanélküliségi kompenzációs programokat. A munkáltatóknak és a munkavállalóknak ellenőrizniük kell a megfelelő állami kormányzati webhelyet, hogy megtudják, léteznek-e állami specifikus munkanélküli-biztosítási útmutatások.

Kalifornia például juttatásokat nyújt, ha megfelel a jogosultsági követelményeknek és munkanélküliek a következő okok miatt:

 • Órája csökken a karantén miatt.
 • A karantén alatt elkülönültek a munkáltatótól.
 • Az Ön szakember, állami vagy helyi egészségügyi tisztviselő által megkövetelt karantén alá tartozik.

Ezenkívül nem kell minden héten munkát keresnie. Kalifornia szintén lemondott az egyhetes várakozási időről azok számára, akik munkanélküliek vagy fogyatékkal élők a COVID-19 miatt.

Annak ellenére, hogy ez egy szövetségi állam programja, az ellátásokat az Állami Munkanélküliségi Ügynökségek kezelik  . Ellenőrizze a weboldal állapotát az alapvető és a koronavírus kiterjesztett előnyeiről, ha vannak ilyenek. Önnek képesnek kell lennie arra, hogy online jelentkezzen a munkanélküliségi kompenzációra .

A cikkben szereplő információk nem jogi tanácsok, és nem helyettesítik az ilyen tanácsokat. Az állami és szövetségi törvények gyakran változnak, és a cikkben szereplő információk nem tükrözik a saját állam törvényeit vagy a törvény legutóbbi változásait. 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *