A különbség a Folytatás és egy önéletrajz

Posted on

A különbség a Folytatás és egy önéletrajz


Mi a különbség egy önéletrajz és egy önéletrajzot? Az elsődleges különbség egy önéletrajz és egy önéletrajzot (CV) a hossza, mit foglal magában, és mi minden használják. Bár mindkét használnak pályázatok, egy önéletrajz és egy önéletrajzot nem mindig cserélhetők.

Most folytatódik az Egyesült Államokban a kompetencia-alapú : azok a személyes marketing szánt dokumentumok, hogy bemutassa a jelölt képességeit, figyelemre méltó eredményeket, és a munka tapasztalat, hogy a legnagyobb előnye.

Amerikai önéletrajz benyújtott munkák az egyetemek, a tudományos kutatás, és az orvosi területen, a megbízólevél alapján , amely átfogó (és gyakran hosszadalmas) felsorolása egy oktatási, bizonyítványok, kutatási tapasztalat és szakmai közéleti és tagság.

Mit jelent a Önéletrajz?

önéletrajz  (CV) összefoglalja a tapasztalat és készségek. Jellemzően önéletrajzait belépő szintű jelöltek hosszabb folytatódik – legalább két-három oldalt. Önéletrajzait középszintű jelöltek, akik halmozott fel számos publikáció inkább futni sokkal hosszabb.

Megjegyzés: önéletrajzok kiterjedt információt a tudományos háttér, beleértve a tanítási tapasztalat, fok, a kutatás, a díjak, publikációk, előadások, és egyéb eredmények.

Önéletrajzok így terjedelmesebb, mint folytatódik, és több információt, különösen részleteket kapcsolatos egyik tudományos és kutatási háttérrel.

Mi az a CV összefoglaló?

önéletrajz összefoglaló  jelentése egy-két oldalas, rövidített változata egy teljes önéletrajzot. A CV összefoglaló módon, hogy gyorsan és tömören közvetítik az egyén készségeket és képesítéseket. Néha nagy szervezetek kezdetben kérni egy egyoldalas összefoglalót CV várhatóan mikor egy nagy medence a pályázók.

Mit tartalmazzon az Ön Önéletrajz

Az önéletrajzot kell az Ön nevét, elérhetőségét, az oktatás, a készségek, és a tapasztalat.

Amellett, hogy az alapokat, a CV tartalmazza a kutatási és oktatási tapasztalat, kiadványok, támogatásokat és ösztöndíjakat, szakmai szövetségek és engedélyek, díjak és egyéb információk a pozíciót pályáznak.

Tipp: Kezdjük azzal, hogy a lista az összes háttér-információkat, majd megszervezzük kategóriákba.

Mi Folytatás?

folytatás  egy összefoglalót az oktatás, a munka történelem, adatok és egyéb teljesítmények és képességek. Vannak is választható szakaszokat, köztük egy önéletrajzot objektív és karrier összefoglaló nyilatkozatot.

Megjegyzés : Önéletrajzok a leggyakoribb kért dokumentum a kérelmezők pályázatok.

A folytatás legyen a lehető legtömörebb. Jellemzően egy önéletrajz az egyik oldalon hosszú, bár néha lehet, ameddig a két oldala.

Tipp : Folytatás gyakran tartalmaznak felsorolások, hogy az információk tömör.

Önéletrajzok jön egy pár fajta, beleértve a kronológiai, funkcionális és kombinált formában. Válasszon egy formátumot, amely a legjobban illik a típusú munkát akkor pályáznak.

CV és a Folytatás írása tippek

Akár írásban egy önéletrajzot vagy egy önéletrajz, van néhány hasznos szabályokat kell követnie.

Egyezik meg újra, vagy önéletrajzát a pozíció.  Ez a legfontosabb írásakor egy újra, de ez vonatkozik a CV is. Győződjön meg róla, hogy kiemelje az oktatás, szakmai tapasztalat és a képességek azok kapcsolódnak az adott iparág, illetve munkát.

A CV, például ha egy állásra az oktatásban, akkor érdemes tenni a tanítási tapasztalat tetején önéletrajzát. Egy újra, akkor lehet, hogy csak azok a szakmai gyakorlat, amely közvetlenül kapcsolódik a munkát, amit pályáznak. Akkor is kulcsszavakat a munkaköri leírás az önéletrajzát, vagy CV. Ez megmutatja a munkáltató, hogy Ön tökéletesen illeszkedik a helyére.

A sablon.  Érdemes lehet használni a sablont a szerkezet az önéletrajzot vagy CV. Ez lehetővé teszi a dokumentum egyértelműen szervezet, amely segít a munkáltató gyorsan látni a képesítéssel és tapasztalattal.

Lektorált és szerkesztése.  Nem számít, hogy használ-e a CV, önéletrajz, meg kell alaposan szerkeszteni a dokumentumot. Győződjön meg róla, hogy nincsenek helyesírási vagy nyelvtani hibákat.

Győződjön meg róla, hogy a formátum egységes – például, ha használja a golyó pontot egy munkaköri leírás, használja golyó pontot minden munkaköri leírások.

Hogyan írjunk sikeres folytatása

  • Válassza ki a megfelelő formátumot az Ön igényeinek. Az ipar, a tapasztalat, és a kívánt szerepet tájékoztatja a kiválasztott önéletrajz formátum – például időbeli, funkcionális, vagy ezek kombinációja.
  • Írja mind robotok és az emberek. Önéletrajzát kell, hogy elmúlt a Kérelmező nyomkövető rendszer, és megragad a figyelmet az emberi lény a másik végén.

Hogyan írjunk sikeres CV

  • Hogy mit kell tartalmaznia, és hogyan kell formázni az információt.
  • Válassza ki a megfelelő formátumot. Győződjön meg róla, hogy válasszon egy önéletrajz formátum, amely alkalmas a pozíció pályáznak. Ha a kérelmező a társaság, például, akkor nem kell, hogy tartalmazza a személyes adatokat, amelyek szerepelnek a nemzetközi CV.

Nemzetközi önéletrajzok

Míg önéletrajzok az USA-ban elsősorban alkalmazása során a tudományos, oktatási, tudományos, orvosi, vagy kutatási pozíciókat, vagy ha jelentkezünk ösztöndíjak és támogatások jelöltek nemzetközi feladatok hamarosan megtudjuk, hogy szükség van rájuk, hogy nyújtson be „önéletrajz” Szinte bármilyen típusú a munka amit alkalmazni.

Európában, a Közel-Keleten, Afrikában vagy Ázsiában, a munkaadók elvárják, hogy a „önéletrajz” (gyakran egy csatolt fénykép) helyett egy újra. Ugyanakkor a nemzetközi „önéletrajz” kifejezés valójában strukturált és formázott sokkal több, mint egy önéletrajz, mint azok a tudományos amerikai önéletrajz.

Az elsődleges különbség az amerikai önéletrajz és egy nemzetközi CV, hogy a munkáltatók a más országokban, korlátlan amerikai foglalkoztatási diszkrimináció törvényi, igényel sokkal több személyes adatot egy adna egy önéletrajz, az Egyesült Államokban vagy Kanadában. Ezek a részletek országonként változnak, de lehetnek az egyén születési dátum, állampolgárság, családi állapot, és a gyermekek száma.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *