Hogyan kell használni a Self Assessment Tools pályaválasztás

Posted on

Hogyan kell használni a Self Assessment Tools pályaválasztás

Azok, akik megpróbálják a pályaválasztás gyakran csoda, ha tudják, hogy egy teszt, amely megmondja, hogy mit foglalkozás jobb nekik. Sajnos nincs egyetlen teszt, amely varázslatosan megmondja, mit kell csinálni a többi az életét. A kombináció önértékelési eszközöket , azonban segít a döntést.

Az önértékelés szakaszában a karrier tervezési folyamat , gyűjtsön információt magáról, hogy tájékozott döntést. A önértékelés tartalmaznia kell alaposan vizsgálja meg értékek , érdekek , a személyiség és a képességek .

  • Értékek: A dolgok a fontosak, mint a teljesítmény, állapot, és az autonómia
  • Érdeklődés: mit élvezni csinál, azaz a golfozás, hosszú séták, és lógni a barátokkal
  • Személyiség: az egyén vonásait, motivációs meghajtók, igények és attitűdök
  • Alkalmassági: a tevékenységek akkor jó, mint írás, számítógépes programozás , és a tanítás. Ezek lehetnek természetes készségek vagy azok révén megszerzett képzés és oktatás.

Sokan bérel egy karrier tanácsadó, hogy segítsen nekik ebben a folyamatban, és kezeli a különböző önértékelés készletek. Az alábbiakban egy vita a különböző eszközöket, valamint néhány más dolog, hogy fontolja meg, amikor használja az eredményeket a pályaválasztás.

Value készletek

Az értékek valószínűleg a legfontosabb dolog, hogy fontolja meg, amikor kiválasztják egy foglalkozás . Ha nem veszik őket figyelembe tervezése során a karrier, van egy jó esélye van, hogy nem szeretik a munkát, és ezért nem sikerül ez. Például, ha valaki, aki inkább az autonómia nem lenne boldog egy munkát, ahol ő nem lehet független.

Kétféle értékek: külső és belső. Lényegi értékek, a munkával kapcsolatos magát, és milyen hozzájárul a társadalom számára. Extrinsic értékek közé tartozik a külső jellemzők, mint például a fizikai környezet és a jövedelemszerzési lehetőségek. Érték készletek kérdéseket tesz fel, mint a következő:

  • Van egy magas fizetés fontos?
  • Fontos-e a munkát, hogy vonja egymásra az emberek?
  • Fontos-e a munkát, hogy hozzájáruljon a társadalom?
  • Van egy tekintélyes munkát fontos?

Közben önértékelés, a  karrier tanácsadó  beadható az alábbi értéket készletek:  Minnesota fontossága Kérdőív (iq)felmérése interperszonális értékek  (SIV), vagy  Temperamentum és értékek Inventory  (TVI).

Érdeklődjön készletek

Karrier fejlesztési szakemberek is gyakran adminisztrációja érdeklődés készletek , mint például a Strong Érdeklődjön Inventory  (SII), korábbi nevén a  Strong-Campbell Érdeklődjön Inventory. Ezek önértékelési eszközöket kéri az egyéneket, hogy válaszoljon egy sor kérdésre vonatkozóan a ( meglepetés ) érdekeit. EK Erős, egy pszichológus, úttörő fejlődésüket. Azt találta, adatokon keresztül gyűjtött össze az emberek szeret és nem szeret a különböző tevékenységek, tárgyak, és típusú személyek, hogy az emberek az azonos karrier (és elégedett, hogy a karrier) is hasonló érdekeit.

Dr. John Holland  és mások olyan rendszert egyező érdekek egy vagy több hatféle: reális, nyomozati, művészeti, társadalmi, vállalkozó és a hagyományos. Ezután kiegyenlített ilyen típusú foglalkozásokkal. Ha érdeklődik leltár, az eredményeket összehasonlítva ez a tanulmány, hogy hol fér el-az Ön érdekeit hasonlóak a  rendőr  , vagy azok egy könyvelő, például?

személyiség készletek

Sok személyiség készletek használt karriertervezés alapja pszichiáter Carl Jung személyiség elmélet. Úgy vélte, négy pár ellentétes preferenciák-ahogy magánszemélyek dönt, hogy nem things- make up emberek személyiségének. Ezek  extrovertáltság  és  introvertált  (hogyan elenged), érzékelés és intuíció (hogyan érzékeli információ), a gondolkodás vagy érzés (hogyan dönt), és megítélése és észrevette (hogyan él élete). Egy előnyben minden pár teszi ki az egyén személyiség típus.

Pályatanácsadók gyakran eredményei alapján történő értékelések Jungi személyiség elmélete, mint például a  Myers-Briggs Type Indicator  (MBTI), amelyek segítségével az ügyfelek választani karrier. Úgy vélik, az egyének egy bizonyos személyiségtípus Alkalmasabbak konkrét foglalkozások. Egy példa lenne, hogy befelé forduló, nem jól a karrier, amely előírja neki, hogy más emberek egész idő alatt.

alkalmassági értékelések

Amikor eldönti, hogy mi a mezőben, akkor kell felfedezni a képességek . Alkalmassági természetes vagy szerzett képesség. Amellett, hogy nézi, mi van jól csinál, azt is vizsgálni, hogy mit élvezni. Lehetőség van, hogy elég ügyesen egy bizonyos készség, mégis megvetik minden második töltött használja. Általánosságban elmondható, hogy bár az emberek általában élvezik, amit jók.

Amíg te értékelésekor a készségek, gondoljon az időt hajlandó költeni szerezni fejlettebb vagy új  ismeretek . A kérdés volt ez, ha a karrier tartja mindazokat a tulajdonságokat találom vonzónak, de tart X éves felkészülni rá, lennék hajlandó és képes arra, hogy ebben az időben elkötelezettség?

További dolog, hogy fontolja

Miközben megy át az önértékelési folyamat, figyelembe kell venni egyéb tényezőket, amelyek befolyásolják a pályaválasztás. Például gondolni a családi feladatok és a képességét, hogy fizetni oktatásban vagy képzésben. Ne felejtsük el, hogy az önértékelés az első lépés a karrier tervezési folyamat, nem az utolsó.

Elvégzése után ebben a fázisban, menj tovább a következő, karrier feltárása . Ön önértékelés eredményeit szem előtt tartva, a következő, értékelje a különböző foglalkozások, hogy melyek a legjobb illeszkedést. Miközben a önértékelés jelezheti egy bizonyos karrier alkalmas valaki az Ön érdekeit, személyiségét, az értékek és alkalmassági, ez nem jelenti azt, hogy az, amelyik a leginkább megfelelő Önnek. Hasonlóképpen, nem kedvezményes foglalkozás csak azért, mert nem jelenne meg az eredményeket önértékelési. Van egy csomó kutatás bármely szakma, amely érdekli.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *