Sådan Brug Self Assessment Tools til at vælge en karriere

Posted on

Sådan Brug Self Assessment Tools til at vælge en karriere

Personer, der forsøger at vælge en karriere ofte spekulerer på, om de kan tage en test, der kan fortælle dem, hvad besættelse er rigtigt for dem. Desværre er der ikke en eneste test, der på magisk vis vil fortælle dig hvad du skal gøre med resten af dit liv. En kombination af selvevalueringsredskaber , dog vil hjælpe med beslutningen.

Under selvevaluering fase af karriereplanlægning proces , indsamle oplysninger om dig selv til at træffe en informeret beslutning. En selvevaluering bør omfatte grundigt undersøge din værdier , interesser , personlighed og evner .

  • Værdier: de ting, der er vigtige, ligesom præstation, status og selvstændighed
  • Interesser: hvad du nyder at gøre, det vil sige, spille golf, tage lange ture, og hænge ud med venner
  • Personlighed: en persons karaktertræk, motiverende drev, behov og holdninger
  • Aptitude: de aktiviteter, du er god til, såsom at skrive, programmering af computere , og undervisning. De kan være naturlige evner eller dem, der er erhvervet gennem træning og uddannelse.

Mange mennesker leje en erhvervsvejleder til at hjælpe dem med denne proces og administrere en række selvevaluering opgørelser. Hvad der følger er en diskussion af de forskellige typer af redskaber, samt nogle andre ting at overveje, når du bruger dine resultater til at vælge en karriere.

Værdi Varebeholdninger

Dine værdier er muligvis den mest vigtige ting at overveje, når du vælger en besættelse . Hvis du ikke tager dem i betragtning, når du planlægger din karriere, er der en god chance for du vil ikke lide dit arbejde og derfor ikke lykkes i det. For eksempel ville en person, der foretrækker autonomi ikke være lykkelig i et job, hvor han eller hun ikke kan være uafhængig.

Der er to typer af værdier: indre og ydre. Indre værdier er relateret til selve arbejdet, og hvad det bidrager til samfundet. Ydre værdier omfatter eksterne funktioner, såsom fysiske rammer og indtjeningspotentiale. Værdi opgørelser vil stille spørgsmål som følgende:

  • Er en høj løn vigtigt for dig?
  • Er det vigtigt for dit arbejde at involvere interagere med mennesker?
  • Er det vigtigt for dit arbejde for at bidrage til samfundet?
  • Er at have en prestigefyldt job vigtigt for dig?

Under en selvevaluering, en  erhvervsvejleder  kan administrere en af følgende værdi opgørelser:  Minnesota Betydningen Spørgeskema (MIQ)Undersøgelse af interpersonelle Værdier  (SIV), eller  Temperament og Værdier Inventory  (TVI).

Renter Varebeholdninger

Karriereudvikling fagfolk også ofte Administrer renter varebeholdninger såsom stærk interesse Inventory  (SII), tidligere kaldet  Strong-Campbell Interest Inventory. Disse selvstændige evalueringsværktøjer bede enkeltpersoner til at besvare en række spørgsmål vedrørende deres ( overraskelse ) interesser. EK Stærk, en psykolog, banebrydende deres udvikling. Han fandt, gennem data, samlede han om folks sympatier og antipatier af en række aktiviteter, genstande og typer af personer, der i samme karriere (og er forvisset karriere) havde samme interesser.

Dr. John Holland  og andre forudsat et system af matchende interesser med en eller flere af seks typer: realistiske, undersøgende, kunstneriske, sociale, initiativrige og konventionelle. Han matchede disse typer med erhverv. Når du tager en interesse opgørelse, er resultaterne sammenlignes med denne undersøgelse for at se, hvor du passer ind-er dine interesser svarer til dem i en  politibetjent  eller de af en revisor, for eksempel?

personlighed Varebeholdninger

Mange personlighed varebeholdninger, der anvendes i karriereplanlægning, er baseret på Psykiater Carl Jungs personlighed teori. Han mente fire par modsatte præferencer-den måde individer vælger at gøre ting-make up folks personligheder. De er  udadvendthed  og  indadvendthed  (hvordan én giver energi), sensing og intuition (hvordan man opfatter information), tænkning eller følelse (hvordan man træffer beslutninger), og at dømme og opfatte (hvordan man lever sit liv). Én præference fra hvert par udgør en persons personlighed type.

Karriere rådgivere bruger ofte resultater fra vurderinger baseret på jungiansk Personlighed Teori, såsom  Myers-Briggs Type Indicator  (MBTI), for at hjælpe kunder vælger karriere. De mener personer med en bestemt personlighed type er bedre egnet til bestemte erhverv. Et eksempel kunne være, at en introvert ikke ville gøre sig godt i en karriere, der kræver ham eller hende til at være omkring andre mennesker hele tiden.

aptitude vurderinger

Når det besluttes, hvad felt til at indtaste, skal du opdage dine evner . En aptitude er en naturlig eller erhvervet evne. Ud over at se på, hvad du er god til at gøre, også overveje, hvad du kan lide. Det er muligt at være ganske dygtige til en bestemt færdighed, men foragte hvert sekund brugt at bruge det. Generelt dog, folk normalt nyde, hvad de er gode til.

Mens du vurdere dine færdigheder, så tænk på den tid, du er villig til at bruge til at erhverve mere avancerede eller nye  færdigheder . Et spørgsmål at spørge dig selv er dette-hvis en karriere besidder alle de kvaliteter, jeg finder tiltrækkende, men det tager X år at forberede sig til det, ville jeg være villig og i stand til at gøre denne gang engagement?

Yderligere Ting at overveje

Mens går gennem selvevaluering proces, tage hensyn til andre faktorer, som vil påvirke dit karrierevalg. For eksempel, så tænk på din familie ansvar og din evne til at betale for uddannelse. Glem ikke, at selvevaluering er det første skridt i karriereplanlægning proces, ikke den sidste.

Efter at have afsluttet denne fase, går videre til den næste, karriere udforskning . Med din selvevaluering resultater i tankerne, næste, evaluere en række forskellige erhverv for at se, hvilke der er de bedste pasform. Mens din selvevaluering kan indikere en bestemt karriere er egnet til en person med din interesser, personlighed, værdier og evner, betyder det ikke, det er den, der er mest rigtigt for dig. Ligeledes ikke rabat en besættelse, bare fordi det ikke vises i resultaterne af en selvevaluering. Gør en masse forskning om ethvert erhverv, hvor du er interesseret.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *