Kuinka käyttää itsearviointivälineitä valitsemaan uran

Posted on

Kuinka käyttää itsearviointivälineitä valitsemaan uran

Yksilöt, jotka yrittävät valita uran miettinyt, että he voivat tehdä testin, joka voi kertoa heille, mitä ammatti sopii heille. Valitettavasti ei ole ainoa testi, joka maagisesti kertoo mitä tekemistä loppuelämän. Yhdistelmä itsearviointivälineitä kuitenkin auttaa päätökseen.

Aikana itsearviointi vaihe urasuunnittelun prosessia , kerätä tietoja itse tehdä tietoisen päätöksen. Itsearvioinnin tulisi sisältää perusteellisesti tarkastelemalla arvoja , etuja , persoonallisuus , ja soveltuvuuden .

  • Arvot: asioita, jotka ovat tärkeitä, kuten saavutus, tila, ja autonomia
  • Harrastukset: mitä nauttia tekee, eli pelaa golfia, pitkät kävelyt ja hengailua kavereiden kanssa
  • Persoonallisuus: henkilön ominaisuuksia, motivoiva ajaa, tarpeet ja asenteet
  • Aptitude: toiminta olet hyvä, kuten kirjoittaminen, ohjelmointi , ja opetus. Ne voivat olla luonnollisia taitoja tai niistä hankittu koulutusta.

Monet ihmiset palkata uraneuvojan auttaa heitä tässä prosessissa ja hallinnoida erilaisia ​​itsearvioinnin varastot. Seuraavassa on keskustelua eri työkaluja, sekä joitakin muita asioita huomioon, kun käytät tuloksia valitsemaan uran.

arvo-omaisuus

Arvosi ovat ehkä tärkein asia harkita, kun valitset ammattia . Jos et ota niitä huomioon, kun suunnittelet uraa, siellä on hyvä mahdollisuus voit pidä työsi ja siksi ei onnistu siinä. Esimerkiksi joku, joka haluaa autonomia johtuen työssä, jossa hän ei voi olla riippumaton.

On olemassa kahdenlaisia ​​arvoja: sisäiset ja ulkoiset. Itseisarvo liittyvät itse työhön ja mitä se vaikuttaa yhteiskuntaan. Ulkosyntyisiä arvoja ovat ulkoisia ominaisuuksia, kuten fyysistä asettaminen ja tuottopotentiaalin. Arvo-omaisuuden kysyy seuraavanlaisia ​​kysymyksiä:

  • On korkea palkka tärkeää?
  • On tärkeää työsi saada vuorovaikutuksessa ihmisten?
  • On tärkeää työsi antaa oma panoksensa yhteiskunnalle?
  • On ottaa arvostetun työpaikka sinulle tärkeää?

Aikana itsearviointi, eli  uraneuvojan  voi antaa yhtä seuraavista arvosta varastojen:  Minnesota merkitys Kysely (miq)Survey of Ihmissuhteet Values  (SIV), tai  Temperamentti ja arvot Inventory  (TVI).

kiinnostus omaisuus

Urakehitys ammattilaiset usein myös hallinnoida kiinnostusta omaisuuden , kuten vahva kiinnostus Inventory  (SII), aiemmin nimeltään  Strong-Campbell Interest Inventory. Nämä itsearviointivälineitä pyytää henkilöitä vastaamaan joukon kysymyksiä heidän ( yllätys ) etuja. EK Vahva, psykologi, edelläkävijä niiden kehitystä. Hän löysi kautta dataa hän kokosi ihmisistä mieltymyksiään erilaisia aktiviteetteja, esineitä, ja luonnolliset henkilöt että oikeushenkilöt, että ihmiset samaa uraa (ja tyytyväinen, että ura) oli samanlaiset intressit.

Dr. John Holland  ja muut tarjotaan järjestelmä vastaavia etuja yhdellä tai useammalla kuusi: realistinen, tutkiva, taiteellinen, sosiaalinen, yritteliäitä ja tavanomaisia. Hän sovitettu tämäntyyppisiä kanssa ammateissa. Kun kiinnostua inventaarion, tuloksia verrataan tässä tutkimuksessa nähdä missä sovi-ovat kiinnostuksesi samanlaisia kuin on  poliisin  tai kuin kirjanpitäjä, esimerkiksi?

persoonallisuus omaisuus

Monet persoonallisuus omaisuus jossakin urasuunnittelun perustuvat psykiatri Carl Jungin persoonallisuusteorioita. Hän uskoi neljä paria vastapäätä mieltymykset-tietä yksilöiden halutessaan tehdä things- meikkiä ihmisten persoonallisuuksia. Ne ovat  ulospäin  ja  sulkeutuneisuus  (kuinka yksi päästää), tunnistava ja intuitio (kuinka yksi havaitsee tiedot), ajattelu tai tunne (miten yksi tekee päätökset), ja päätellen ja näki (kuinka yksi elää hänen elämänsä). Yksi edullisesti kun kunkin parin muodostaa yksilön persoonallisuutta tyyppi.

Ura ohjaajat käyttävät usein tuloksia perustuvin Jungilainen persoonallisuusteorioita, kuten  Myers-Briggs Type Indicator  (MBTI), auttaa asiakkaita valitsemaan uran. He uskovat yksilöiden tietyn persoonallisuuden tyyppi sopivat paremmin tiettyihin ammatteihin. Esimerkkinä voidaan että introvertti ei tee hyvin uran, joka vaatii häntä olemaan noin muita ihmisiä kaiken aikaa.

soveltuvuusarvioinneista

Kun päättää, mitä kenttään syöttää, sinun täytyy löytää oman kykyjä . Taipumuksia on luonnollinen tai hankittu kyky. Lisäksi tarkastellaan, mitä olet hyvä tehdä, myös harkittava, mitä pidät. On mahdollista olla varsin taitava erityistä taitoa, mutta halveksivat joka toinen vietti käyttää sitä. Yleisesti ottaen kuitenkin ihmiset yleensä nauttia mitä he ovat hyviä.

Kun olet arvioitaessa taitojasi, ajattele kun olet valmis maksamaan hankkia kehittyneempiä tai uusia  taitoja . Kysymys kysyä itseltäsi tämä-jos ura on kaikki ne ominaisuudet Minusta houkuttelevalta, mutta se kestää X vuotta aikaa valmistella sitä, olisin halukas ja kykenevä tekemään tällä kertaa sitoutumista?

Muita huomioon otettavia seikkoja

Kun käydään läpi itsearviointiprosessia otettava huomioon muita tekijöitä, jotka vaikuttavat oman uravalinta. Esimerkiksi mieti vastuuta perheestä ja kykyä maksaa koulutukseen. Älä unohda, että itsearviointi on ensimmäinen askel urasuunnittelun prosessia, ei viimeinen.

Suoritettuaan tässä vaiheessa, siirry seuraavaan, uran etsintä . Kanssa Itsearviointitulosten mielessä, seuraavaksi laskea monenlaisia ammatteja nähdä, mitkä ovat parhaiten. Kun oma itsearviointi voi määritellä tietty uran sopii joku etuja, persoonallisuutta, arvoja, ja pätevyys, se ei tarkoita että se on yksi, joka on eniten juuri sinulle. Samoin ei alennusta ammattia vain koska se ei näy tuloksissa itsearvioinnin. Tehdä paljon tutkimusta tahansa ammatin josta olet kiinnostunut.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *