Potkut vs. Getting lomautettuna

Posted on

Potkut vs. Getting lomautettuna

Olet juuri menettänyt työsi. Varsinkin jos irtisanominen oli yllätys, sinulla voi olla paljon kysymyksiä tilanteeseen. Mutta juuri nyt, ei ole tärkeämpi kysymys kuin tämä: sinä potkut – vai olitteko lomautettuna?

Potkut ja lomautettuna on kaksi eri tapaa menettää sijaintia, ja ero voi vaikuttaa kelpoisuutta työttömyyden sekä oman vuokraamalla tulevaisuudennäkymiä. Siksi se on hyvä olla hyvin selvillä täsmällinen luonne peruutusta, pitäisi menetät työsi.

Jos tämä kuulostaa se olisi helppo erottaa tehdä, olet oikeassa: ihannetapauksessa, entinen työnantaja olisi hyvin selvillä luonteesta oman erottamista yhtiöstä. Mutta kuten tiedämme, todellinen maailma on usein kaukana täydellisestä.

Tässä on mitä sinun tarvitsee tietää erot on ammuttu ja lomauttamiseen ja miten tietää missä seisotte kun menetät työsi.

Kun työntekijä Fired

Työntekijä voidaan potkut eri syistä. Ehkä yleisin syy on irtisanottu syy on epätyydyttävä työn tekemiseen. Työntekijät voitaisiin myös potkut virheeseen, jotka eivät täytä yhtiön standardeja, liian paljon aikaa pois, vahingoittaminen yritys omaisuutta, noloa organisaatio julkisesti tai muuten ne eivät noudata ehtoja hänen työsopimuksensa.

Kun työntekijä on ammuttu, ei odotuksia on rehired joskus tulevaisuudessa. Tämäntyyppinen irtisanominen ei ole väliaikainen, ja se liittyy työntekijän suoritustaso tai käyttäytyminen, ei yhtiön taloudellisesta tilanteesta.

Kun Lomautustilanteessa

Kun työntekijä on lomautettu, se yleensä ei ole mitään tekemistä sen kanssa henkilökohtaiseen työstä suoriutumiseen. Lomautuksia syntyy, kun yritykseen kohdistuu uudistamisesta tai supistaminen tai se lopettaa toimintansa. Joissakin tapauksissa, lomautus voi olla väliaikainen, ja työntekijä on rehired kun talous paranee.

Huomautus: Joissakin tapauksissa, irtisanotut työntekijät voivat saada eroraha tai muita työsuhde etuudet työnantajaansa. Yleensä kun työntekijät lomautetaan, he oikeutettuja työttömyyskorvaukseen.

Luonteen selvittämiseksi peruutusta

Ensimmäinen asia, sinun täytyy selvittää, uutena päättynyt työntekijä, on miten entinen työnantaja luonnehtivat oman erottamista yhtiöstä.

Jos olet at Will työntekijä – ja työntekijöiden useimmissa osavaltioissa Yhdysvalloissa ovat – työnantaja ei ole velvollinen toimittamaan sinulle syy peruutusta. Mutta se on silti tarkoituksenmukaista voit kysyä heiltä, ​​miten he viittaavat peruutusta puhuessaan tuleville työnantajille ja valtiolle työttömyyskassalle.

Release vaatimuksen

Tyypillisesti työnantajat kysyy lomautetuista allekirjoittamaan työsopimuksen erottaminen sopimusta, joskus (mutta ei aina) vastineeksi erokorvaukseen.

On aina hyvä ottaa aikaa lukea ja pohtia ennen allekirjoittamista.

Tärkeää: Älä allekirjoita mitään tuoksinassa välittömästi saatuaan tiedon peruutusta. Lisäksi se on usein viisasta kuulla työllisyyttä asianajajaan.

keräämällä Työttömyys

Kerätä työttömyyden normaalisti täytyy olla menettänyt työsi “syytään omaa.” Ihmiset, jotka lomautetaan todennäköisesti työttömyys- koska he jättivät uudelleenjärjestelyjen seurauksena sen sijaan henkilökohtaiseen suoritukseen.

Ihmiset, jotka ammutaan epätodennäköisemmin työttömyys- koska he jättivät takia asioita niiden henkilökohtaiseen suoritukseen. Jos kuitenkin potkut työntekijä voi väittää, että niiden ampuminen oli perusteeton tai liity suorituskykyyn, hän voi saada työttömyyteen.

Vihje: Jos et ole varma, onko sinulla saada työttömyyteen, tarkista oman valtion työttömyyskassalle.

Tiedä oikeutesi

Jos menetät työsi yllättäen, on tärkeää tietää, missä seisotte. Saatat olla laillinen oikeus maksaa käyttämättömän aikaa pois, esimerkiksi. Entinen työnantaja pitäisi myös kertoa, mitä odottaa kannalta vastaanottamisesta viime palkka, kaatuessa eläke-etuuksia, ja päästä COBRA kattavuus.

On myös tärkeää tietää, onko erottaminen yhtiöstä lasketaan luvatonta irtisanominen.

Tärkeää: Jos ammuttiin tietyistä syrjiviä syistä pyydetään sitoutumaan laiton teko, tai koska olet ilmiantaja, saatat olla suojattu valtion, liittovaltion tai sopimusoikeutta. Ota työtä asianajajan lisätietoja erityistilanne.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *