Coronavirus muuttaa työntekijöitä: mitä sinun pitäisi tietää

Posted on

Coronavirus muuttaa työntekijöitä: mitä sinun pitäisi tietää

Koronavirus (COVID-19) muuttaa nopeasti työpaikkaa ja työtä. Päivitetystä lomakäytännöstä kaikkien mahdollisten työntekijöiden pyytämiseen työskentelemään kotoaan työnantajat toteuttavat erilaisia ​​strategioita hallitakseen koronaviruksen vaikutusta työvoimaan.

Tärkeää : Jos olet menettänyt työsi tai työllisyystilasi on muuttunut, saatat saada COVID-19-työttömyys- tai sairausloma-etuuksia.

Työvoiman muutokset johtuvat koronaviruksesta

Tässä on opas kuinka Coronavirus muuttaa nykypäivän työpaikkaa ja miten se vaikuttaa työnhakijoihin, työntekijöihin ja lomautettuihin työntekijöihin.

Työpaikkojen leikkaukset, lomautukset ja työttömyys

Työttömyyskorvausvaatimukset ovat kaikkien aikojen korkeimmat, ja niiden odotetaan kasvavan edelleen, ainakin lyhyellä aikavälillä. Yhdysvaltain työministeriön mukaan 18. huhtikuuta 2020 päättyneellä viikolla kausitasoitettujen alkuperäisten korvausvaatimusten ennakkomaksu oli 4,4 miljoonaa. Viimeisten viiden viikon kokonaistyöttömyyshakemukset ovat yli 22 miljoonaa.2

Globaali syrjäytymisyritys Challenger, Gray & Christmas, Inc. raportoi, että yhdysvaltalaiset työnantajat ovat ilmoittaneet aikovansa leikata 246 688 leikkausta 12. huhtikuuta mennessä. Tämä on 11% enemmän kuin maaliskuussa ilmoitetut 222 288 leikkausta. Huhtikuu on muotoutumassa korkeimmaksi kuukaudeksi työpaikkojen vähentämistä koskevista ilmoituksista tammikuun 2002 jälkeen, jolloin ilmoitettiin 248 471 leikkausta. COVID-19: n vuoksi menetetään yli 9 miljoonaa työpaikkaa.

Nämä leikkaukset ovat viihde-, kuljetus- ja teknologiateollisuudessa. Lisää työpaikkojen menetyksiä odotetaan peruttujen tapahtumien ja konferenssien, matkojen vähentämisen sekä terveyteen ja talouteen liittyvien huolenaiheiden vuoksi.

LinkedIn kertoi, että “koronaviruspandemian aiheuttamaan taloudelliseen taantumaan sidotut lomautukset alkavat näkyä koko työvoimalla. Raportit tulevat merenkulun, vähittäiskaupan ja matkailualoilta.”

vuokraamalla

Jotkut lentoyhtiöt, mukaan lukien United, American Airlines ja Delta, ovat toteuttaneet vuokrauksen jäädyttämisen, viivästyttäneet koulutusta tai leikkaaneet reittejä kysynnän laskun vuoksi. Wall Street Journal raportoi kuitenkin, että “liiketoiminnan jatkuvuuden ylläpitämiseen tähtäävät toimet voivat hyödyttää hakijaa, jolla on kokemusta videoneuvotteluista, asiakasyhteyksistä ja muista etätyökaluista”.

Myös myönteisenä puolena Glassdoor raportoi, että työpaikkojen ilmoittamisen määrä kasvaa nopeasti hakijoille, joilla on vaadittavat taidot puhkeamisen hillitsemiseksi ja siihen vastaamiseksi. Työpaikkojen lukumäärä korreloi valtioiden kanssa, joissa koronavirus esiintyy eniten.

Jotkut työpaikat kukoistavat, ja työnantajat ovat vauhdittaneet vuokraamista. Verkkokaupat ja toimituspalvelut lisäävät tuhansia uusia työntekijöitä, ja myös välttämättömät palvelut, kuten terveydenhuolto ja varastot, palkkaavat nopeasti.

Coronavirus (COVID-19) työpaikka-aloitteet

Liittovaltion ja osavaltioiden hallitukset sekä yksityisen sektorin työnantajat tarjoavat etuja työntekijöille, joihin koronavirus vaikuttaa, turvallisen työympäristön tarjoamiseksi ja taloudellisten vaikeuksien välttämiseksi. Yritykset muuttavat myös työnkulkuja työntekijöiden turvaamiseksi.

Työnantaja-aloitteet

Jotkut yritykset, kuten Uber, Walmart, Instacart, Lyft ja Darden Ravintolat, laajentavat tarjoamiaan etuja tarjoamalla sairauslomaa ja palkattua lomaa työntekijöille, jotka muuten eivät olisi kelpoisia. Sekä sairaat että karanteeniin sijoitetut työntekijät voivat olla tukikelpoisia yrityksestä riippuen.

Muut työnantajat, mukaan lukien Amazon, perustavat avustusrahastoja urakoitsijoille ja palvelukumppaneille, joille COVID-19 vaikuttaa.

Valtion aloitteet

Vaikuttavien valtioiden työministeriöt tarjoavat laajennettuja työttömyysetuuksia lomautetuille työntekijöille ja lieventävät sairaiden tai karanteenissa olevien työntekijöiden työnhakuvaatimuksia. Valtiot toteuttavat myös toimenpiteitä yritysten auttamiseksi.

Esimerkiksi Washingtonin osavaltio on hyväksynyt hätäsäännöt työntekijöiden ja yritysten väliaikaisten lomautusten ja karanteenin taakan lieventämiseksi, mukaan lukien muutokset työttömyyssääntöihin ja veroilmoitukset.

Liittohallituksen aloitteet

Liittovaltion hallitus on antanut lainsäädännön, jolla laajennetaan lomaetuja, varmistetaan elintarviketurva, katetaan koronaviruksen testauskustannukset ja tuetaan pienyrityksiä.

Laki, joka tarjoaa kahden viikon palkallisen sairausloman ja enintään kolmen kuukauden perhe- ja sairausloman, ilmaisen virustestauksen sekä lisärahoituksen ruoka-apua ja Medicaidia varten, on hyväksytty.

Työministeriö on julkaissut uudet ohjeet, joissa hahmotellaan joustavuuksia, joita valtioilla on työttömyysvakuutusohjelmien hallinnoinnissa COVID-19-tautipesäkkeen kärsimien työntekijöiden auttamiseksi.

Kun etsit työtä

Tämä on aika keskittyä työnhakuun verkossa, jos et vielä tee sitä. Vaikka jotkut toimialat ovat vaikuttaneet siihen, toiset jatkavat palkkaamistaan.

Vinkki : On olemassa strategioita, joiden avulla voit etsiä työnhakua eteenpäin pandemian aikana.

Monet yritykset ovat valmiita käsittelemään hakemusprosessia etäyhteyden kautta, joten älä lopeta työnhakuasi. Yritykset palkkaavat edelleen, ja kilpailu voi olla vähäistä, kun kaikki ovat paniikkitilassa:

 • Pidä verkostoitumista etenkin LinkedInissä, missä rekrytoijat etsivät aktiivisesti ehdokkaita.
 • Älä lopeta työnhakua – jatka uuden työn etsimistä eteenpäin.

Keskity toimialoihin, joihin COVID-19 ei vaikuta. Esimerkiksi matka-, matkailu-, kuljetus- ja virkistysteollisuus jäädyttävät tai hidastavat vuokrausta.

Jotkut yritykset keskeyttävät kaikki henkilökohtaiset haastattelut, ainakin väliaikaisesti. Kestää jonkin aikaa videohaastattelutaitojen  ja  puhelinhaastattelutekniikan harjaamiseen  , joten olet valmis antamaan parhaan vaikutelman.

Vinkki : Jos osallistut henkilökohtaiseen haastatteluun tai kokoukseen, kätteleminen on ”älä tee” -luettelossa.

Ole varovainen koskettamasi suhteen. Tautien torjunta- ja ehkäisykeskukset (CDC) suosittelevat, että kättä ei pudisteta tai kosketa voimakkaasti alttiita pintoja julkisissa paikoissa – hissin painikkeet, ovenkahvat, kaiteet jne. Käytä kudosta tai holkkia peittämään käsi tai sormi, jos sinun on koskettava jotain. Pese kädet usein ja tuo käsienpuhdistin mukaasi.

Etätyöasetukset

Monet yritykset suosittelevat työntekijöitä työskentelemään kotona, kun se on mahdollista. Challengerin, Gray & Christmasin mukaan ainakin 28 yritystä on ryhtynyt jonkinlaisiin toimiin COVID-19-taudinpurkauksen vuoksi. Kuusitoista yritystä on tarjonnut työntekijöilleen etätyövaihtoehtoja, ja muut kokeilevat tätä mahdollisuutta.

Jotkut yritykset tekevät työntekijöilleen jopa etätyön helpoksi. Shopify tarjoaa työntekijöille 1 000 dollarin apurahaa varmistaaksesi sujuvan siirtymisen kotoa työskentelemiseen.

Jos yritykselläsi ei ole työtä kotoa -käytäntöä, voit ehkä kysyä, voitko työskennellä kotoa ainakin osan ajasta. Monet työnantajat ovat taipuvaisia ​​olemaan joustavia kriisitilanteessa.

Kun et voi työskennellä kotona

Kotoa työskenteleminen ei ole vaihtoehto monille työntekijöille, mutta on olemassa varotoimenpiteitä turvallisuuden varmistamiseksi. Tarkista valtion terveysministeriön verkkosivustolta viimeisimmät varoitukset, ennen kuin lähdet töihin.

Esimerkiksi Floridan terveysministeriössä on vihjelinja, joka pyytää kysymyksiä, tietoa tapausten lukumäärästä ja sijainnista sekä neuvoja yrityksille.

Noudata CDC-ohjeita COVID-19: n leviämisen estämiseksi:

 • Pese kädet usein saippualla ja vedellä vähintään 20 sekunnin ajan, etenkin kun olet ollut julkisessa paikassa, tai nenän puhaltamisen, yskän tai aivastuksen jälkeen.
 • Jos saippuaa ja vettä ei ole helposti saatavilla, käytä käsipuhdistusainetta, joka sisältää vähintään 60% alkoholia.
 • Peitä suu ja nenä kudoksella, kun yskät tai aivastat tai käytät kyynärpään sisäosaa.
 • Puhdista ja desinfioi usein kosketut pinnat päivittäin. Tähän sisältyy pöydät, ovennappulat, valokytkimet, työtasot, kahvat, työpöydät, puhelimet, näppäimistöt, wc: t, hanat ja lavuaarit.

Mitä tehdä kun olet sairas

Jos olet sairas, tärkein asia, jonka voit tehdä, on pysyä kotona ja rajoittaa muuta toimintaa kodin ulkopuolella kuin lääkärinhoidon saamista.

CDC: n suosituksia työnantajille, kuinka käsitellä sairaita työntekijöitä, pitäisi helpottaa  sairaalaan soittamista  tarvittaessa. He pyytävät työnantajia

 • Kannusta aktiivisesti sairaita työntekijöitä pysymään kotona.
 • Varmista, että sairauslomakäytännöt ovat joustavia ja yhdenmukaisia ​​kansanterveyden ohjauksen kanssa ja että työntekijät ovat tietoisia näistä politiikoista.
 • Älä vaadi terveydenhuollon tarjoajan huomautusta työntekijöiltä, ​​jotka ovat sairaita akuutissa hengityselinten sairaudessa valvoakseen sairautensa tai palatakseen töihin.
 • Ylläpidä joustavia käytäntöjä, jotka antavat työntekijöille mahdollisuuden pysyä kotona hoitaa sairasta perheenjäseniä.

Sairas aika ja sairaus maksetaan

Tukikelpoisuus työstä, joko palkasta tai palkasta, riippuu asuinvaltiosta ja työnantajastasi.

Tärkeää : liittovaltion, valtion ja yritysten tarjoamat sairauslomaetuudet voidaan parantaa, jos koronaviruksen takia annetaan uusia määräyksiä. Kysy ohjeita työnantajalta.

Liittovaltion sairauspoissaolot

Perhe- ja sairauslomalaki (FMLA) sallii katettujen työnantajien työntekijöille mahdollisuuden käyttää palkatonta, työpaikalla suojattua lomaa tietyistä perhe- ja lääketieteellisistä syistä.

Liittovaltion hallitus on hyväksynyt hätälainsäädännön, perheiden ensimmäisen koronaviruksen vastauslain, joka tarjoaa koronaviruksen vuoksi laajennetun palkallisen sairausloman ja palkallisen perheen sairausloman kattamille työntekijöille ja itsenäisille ammatinharjoittajille.

Sairausvaltio

Joissakin valtioissa on lakeja, jotka tarjoavat sairauslomaetuja. Edut ja kelpoisuus vaihtelevat sijainnin mukaan, joten kysy sijaintisi työministeriöltä ohjeita käytettävissä olevista asioista.

Yhtiön käytäntö

Tarkista yrityksesi politiikka sairauslomalla. Koronaviruksen vakavuuden takia yritykset ovat joustavampia työvoimansa turvaamiseksi. Jos olet sopimussuhteinen työntekijä, tarkista yrityksiltä, ​​joille työskentelet, ovatko ne ottaneet käyttöön työntekijöille tarkoitettua avustusrahastoa. Saatat olla oikeutettu etuuksiin.

Työttömyyskorvaus

Kun olet poissa työstä ilman omaa syytä, saatat olla oikeutettu työttömyyteen. Liittovaltion työttömyysvakuutusohjelma tarjoaa työttömyysetuuksia tukikelpoisille työntekijöille, jotka ovat työttömiä ilman omaa syytä ja jotka täyttävät muut valtion lain kelpoisuusvaatimukset.

Tärkeää : Työttömyyden kelpoisuuskriteerit muuttuvat pandemian jatkuessa, joten tarkista päivitykset usein.

Yhdysvaltain työministeriö on antanut osavaltioille joustavuuden muuttaa lakiaan työttömyysetuuksien myöntämiseksi useissa COVID-19: ään liittyvissä tilanteissa. Esimerkiksi liittovaltion laki sallii valtioiden maksaa etuuksia, kun:

 • Työnantaja lopettaa toimintansa väliaikaisesti COVID-19: n vuoksi, estäen työntekijöitä tulemasta töihin.
 • Henkilö asetetaan karanteeniin odottamalla, että hän palaa töihin karanteenin päättymisen jälkeen.
 • Henkilö jättää työpaikkansa altistumis- tai tartuntariskin tai perheenjäsenen hoidon vuoksi.

Lisäksi jotkut valtiot ovat laajentaneet työttömyyskorvausohjelmia koronaviruksen takia. Työnantajien ja työntekijöiden tulee tarkistaa asianomainen osavaltion hallituksen verkkosivusto nähdäksesi, onko valtionkohtaista työttömyysvakuutusta koskevia ohjeita saatavana.

Esimerkiksi Kalifornia tarjoaa etuuksia, jos täytät kelpoisuusvaatimukset ja olet työttömänä seuraavista syistä:

 • Tuntisi vähenee karanteenin takia.
 • Sinut erotettiin työnantajastasi karanteenin aikana.
 • Sinulle on asetettu lääkärin tai valtion tai paikallisen terveyshenkilön vaatima karanteeni.

Lisäksi sinun ei tarvitse etsiä työtä joka viikko. Kalifornia on myös luopunut yhden viikon odotusajasta henkilöille, jotka ovat työttömiä tai vammaisia ​​COVID-19: n takia.

Vaikka se on liittovaltion ohjelma, etuuksia hallinnoivat  valtion työttömyysjärjestöt . Tarkista valtiosi verkkosivustolta yksityiskohdat perus- ja koronaviruksen laajennetuista eduista, jos ne ovat saatavilla. Sinun pitäisi voida hakea verkossa työttömyyskorvausta .

Tämän artikkelin tiedot eivät ole oikeudellisia neuvoja eivätkä korvaa sellaisia ​​neuvoja. Osavaltion ja liittovaltion lait muuttuvat usein, ja tämän artikkelin tiedot eivät ehkä heijasta oman osavaltion lakeja tai uusimpia lakimuutoksia. 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *