Coronavirusul transformă forța de muncă: ceea ce ar trebui să știți

Posted on

Coronavirusul transformă forța de muncă: ceea ce ar trebui să știți

Coronavirus (COVID-19) transformă rapid locul de muncă și modul în care se lucrează. De la politicile de concediu actualizate până la solicitarea tuturor angajaților posibili să lucreze de acasă, angajatorii implementează o varietate de strategii pentru a gestiona impactul coronavirusului asupra forței de muncă.

Important : Dacă ați pierdut locul de muncă sau s-a schimbat statutul dvs., puteți fi eligibil pentru prestațiile de șomaj sau de concediu medical COVID-19.

Modificări ale forței de muncă datorate coronavirusului

Iată un ghid despre modul în care coronavirusul se schimbă la locul de muncă de astăzi și cum afectează solicitanții de locuri de muncă, angajații și lucrătorii disponibilizați.

Tăieri de locuri de muncă, concedieri și șomaj

Cererile de șomaj sunt cele mai mari și au de așteptat să crească în continuare, cel puțin pe termen scurt. Departamentul Muncii din SUA raportează că pentru săptămâna care se încheie pe 18 aprilie 2020, cifra avansată pentru cererile inițiale ajustate sezonier a fost de 4,4 milioane de creanțe. Totalul cererilor de șomaj din ultimele cinci săptămâni este de peste 22 de milioane.2

Compania globală de outplacement Challenger, Gray & Christmas, Inc. raportează că angajatorii din SUA au anunțat planuri de reducere a 246.688 de reduceri până în 12 aprilie. Aceasta este cu 11% față de cele 222.288 reduceri anunțate în martie. Luna aprilie se transformă în cea mai mare lună pentru anunțurile de reducere de locuri de muncă din ianuarie 2002, când au fost anunțate 248.471 de reduceri, peste 9 milioane de locuri de muncă pot fi pierdute din cauza COVID-19.

Aceste reduceri sunt destinate industriilor de divertisment, transport și tehnologie. Mai multe pierderi de locuri de muncă sunt așteptate din cauza evenimentelor și conferințelor anulate, a reducerilor de călătorie și a preocupărilor legate de sănătate și economie.

LinkedIn relatează că „concedierile legate de încetinirea creșterii economice cauzate de pandemia coronavirusului încep să apară pe forța de muncă, cu rapoarte care provin din sectoarele de transport maritim, vânzare cu amănuntul și călătorii.”

angajarea

Unele companii aeriene, inclusiv United, American Airlines și Delta, au implementat înghețarea angajării, pregătirea întârziată sau tăierea rutelor din cauza scăderii cererii. Cu toate acestea, Wall Street Journal raportează că „eforturile de menținere a continuității afacerii ar putea beneficia candidații de locuri de muncă cu experiență în videoconferință, conectivitate cu clienții și alte instrumente de lucru la distanță.”

De asemenea, pe partea pozitivă, Glassdoor raportează că înregistrările în locuri de muncă cresc rapid pentru candidații cu abilitățile necesare pentru a conține și a răspunde la focar. Volumul deschiderilor de locuri de muncă se corelează cu stările cu cea mai mare incidență a coronavirusului.

Unele locuri de muncă sunt în plină expansiune, iar angajatorii au renunțat la angajări. Serviciile de cumpărături și livrare online adaugă mii de noi angajați, iar serviciile esențiale precum asistența medicală și depozitul sunt, de asemenea, angajate rapid.

Inițiative la locul de muncă Coronavirus (COVID-19)

Guvernele federale și de stat și angajatorii din sectorul privat oferă beneficii lucrătorilor afectați de coronavirus pentru a oferi un mediu de lucru sigur și pentru a evita dificultățile economice. De asemenea, companiile schimbă fluxurile de muncă pentru a menține angajații în siguranță.

Inițiative angajatoare

Unele companii, inclusiv restaurantele Uber, Walmart, Instacart, Lyft și Darden, extind beneficiile pe care le oferă oferind concedii medicale și timp liber pentru lucrătorii care altfel nu s-ar califica. Atât lucrătorii bolnavi, cât și cei carantinați pot fi eligibili, în funcție de companie.

Alți angajatori, inclusiv Amazon, înființează fonduri de ajutor pentru contractanți și parteneri de servicii care sunt afectați de COVID-19.

Inițiative de stat

Departamentele de muncă ale statelor din statele cu impact puternic oferă prestații extinse de șomaj lucrătorilor disponibilizați și relaxează cerințele de căutare a muncii pentru angajații bolnavi sau aflați în carantină. De asemenea, statele implementează măsuri pentru a ajuta întreprinderile.

De exemplu, statul Washington a adoptat reguli de urgență pentru a scuti sarcina concedierilor temporare și a carantinei asupra lucrătorilor și întreprinderilor, inclusiv modificări ale normelor de șomaj și depunerea de taxe.

Inițiative guvernamentale federale

Guvernul federal a adoptat o legislație care va extinde beneficiile concediului, va asigura securitatea alimentară, va acoperi costurile de testare a coronavirusului și va ajuta întreprinderile mici.

A fost aprobată legislația care prevede două săptămâni de concediu medical plătit și până la trei luni de concedii medicale și de familie, testare gratuită a virusului și fonduri suplimentare pentru asistență alimentară și Medicaid.

Departamentul Muncii a emis noi orientări care conturau flexibilitățile pe care statele le au în administrarea programelor de asigurare a șomajului (UI) pentru a ajuta lucrătorii afectați de focarul de COVID-19.

Când sunteți în căutare de locuri de muncă

Acesta este momentul să vă concentrați pe căutarea de locuri de muncă online, dacă nu o faceți deja. Chiar dacă unele industrii au fost afectate, altele continuă să angajeze.

Sfat : Există strategii pe care le puteți utiliza pentru ca munca dvs. să caute în mișcare înainte în timpul unei pandemii.

Multe companii sunt orientate să se ocupe de la distanță de procesul de cerere, deci nu vă opriți căutarea de locuri de muncă. Companiile încă angajează și poate fi mai puțin concurență atunci când toată lumea este în modul de panică:

 • Mențineți rețeaua, în special pe LinkedIn, unde recrutorii caută activ candidații.
 • Nu încetați căutarea unui loc de muncă – păstrați-vă vânatul pentru un nou loc de muncă înainte.

Concentrați-vă asupra industriilor care nu sunt la fel de afectate de COVID-19. De exemplu, industria de călătorie, turism, transport și agrement vor îngheța sau vor încetini angajarea.

Unele companii opresc toate interviurile în persoană, cel puțin temporar. Faceți timp pentru a vă  perfecționa abilitățile de interviu video  și  tehnica interviului telefonic , astfel încât sunteți pregătiți să faceți cea mai bună impresie.

Sfat : Dacă participați la un interviu în persoană sau la o întâlnire, strângerea mâinilor este pe lista „vă rugăm să nu faceți”.

Fii atent la ceea ce atingi. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) recomandă să nu strângeți mâinile sau să atingeți suprafețe cu impact mare în locuri publice – butoane de ascensor, mânerele ușilor, balustrade, etc. Folosiți un țesut sau mâneca pentru a acoperi mâna sau degetul dacă trebuie să atingeți ceva. Spălați-vă frecvent pe mâini și aduceți dezinfectant pentru mâini.

Opțiuni de lucru la distanță

Multe companii recomandă angajaților să lucreze acasă atunci când este posibil. Conform Challenger, Gray & Christmas, cel puțin 28 de companii au întreprins un fel de acțiune din cauza focarului COVID-19. Șaisprezece companii le-au oferit lucrătorilor opțiuni de lucru la distanță, iar altele testează posibilitatea.

Unele companii chiar facilitează munca angajaților de la distanță. Shopify oferă lucrătorilor o sumă de $ 1000 pentru a asigura o tranziție lină la munca de acasă.

Dacă compania dvs. nu are o politică de lucru de la domiciliu, este posibil să vă întrebați dacă puteți lucra de acasă cel puțin o parte din timp. Mulți angajatori sunt înclinați să fie flexibili atunci când există o criză.

Când nu poți lucra acasă

Munca de acasă nu este o opțiune pentru mulți angajați, dar puteți lua măsuri pentru a vă asigura siguranța. Verificați site-ul Departamentului de Sănătate de Stat pentru cele mai recente avertismente înainte de a vă deplasa la serviciu.

De exemplu, Departamentul de Sănătate din Florida are o linie telefonică pentru a apela la întrebări, informații despre numărul și locația cazurilor și îndrumări pentru companii.

Urmați orientările CDC pentru prevenirea răspândirii COVID-19:

 • Spălați-vă de multe ori pe mâini cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde, mai ales după ce ați fost într-un loc public sau după ce ați suflat nasul, tuse sau strănut.
 • Dacă săpunul și apa nu sunt disponibile cu ușurință, utilizați un produs igienizant care conține cel puțin 60% alcool.
 • Acoperiți-vă gura și nasul cu un țesut atunci când tuseți sau strângeți sau folosiți interiorul cotului.
 • Curățați și dezinfectați suprafețele atinse frecvent zilnic. Aceasta include tabele, butoane, comutatoare luminoase, blaturi, mânere, birouri, telefoane, tastaturi, toalete, robinete și chiuvete.

Ce să faci când ești bolnav

Dacă sunteți bolnav, cel mai important lucru pe care îl puteți face este să stați acasă și să restricționați activitățile în afara casei dvs., decât să primiți îngrijiri medicale.

Recomandările CDC pentru angajatori cu privire la modul de gestionare a lucrătorilor bolnavi ar trebui să faciliteze  apelul la bolnavi  dacă trebuie. Ei cer angajatorilor să:

 • Încurajați activ angajații bolnavi să rămână acasă.
 • Asigurați-vă că politicile privind concediile medicale sunt flexibile și consecvente cu orientările de sănătate publică și că angajații sunt la curent cu aceste politici.
 • Nu este necesară o notă a furnizorului de servicii medicale pentru angajații bolnavi cu boli respiratorii acute pentru a-și valida boala sau pentru a se întoarce la muncă.
 • Mențineți politici flexibile care permit angajaților să rămână acasă pentru a avea grijă de un membru al familiei bolnave.

Timpul bolnav și plata bolii

Eligibilitatea pentru concediul medical de la muncă, plătit sau neplătit, depinde de starea în care vă aflați și de angajatorul dumneavoastră.

Important : Beneficiile de concedii medicale oferite de federație, de stat și de companie pot fi modernizate dacă sunt adoptate noi reglementări din cauza coronavirusului. Consultați angajatorul pentru instrucțiuni.

Concediul federal de boală

Legea privind concediul de familie și medical (FMLA) permite angajaților eligibili ai angajatorilor acceptați să ia concedii neplătite, protejate la locul de muncă, din motive medicale și familiale specificate.

Guvernul federal a aprobat legislația de urgență, Families First Coronavirus Response Act, care prevede concedii medicale extinse și concedii medicale plătite de familie pentru angajații acoperiți și lucrătorii independenți din cauza coronavirusului.

Concediul de boală de stat

Unele state au legi care oferă beneficii de concediu medical. Beneficiile și eligibilitatea variază în funcție de locație, așa că consultați Departamentul Muncii din locația dvs. pentru instrucțiuni cu privire la ce este disponibil.

Politica companiei

Verificați politica companiei dvs. privind concediul medical. Din cauza gravității coronavirusului, companiile sunt mai flexibile pentru a menține forța de muncă în siguranță. Dacă sunteți lucrător contractual, consultați companiile pentru care lucrați pentru a vedea dacă au implementat un fond de ajutor pentru lucrători. S-ar putea să fiți eligibil pentru beneficii.

Compensația pentru șomaj

Când ești fără loc de muncă, ești eligibil pentru șomaj. Programul federal-stat pentru asigurarea șomajului oferă prestații de șomaj lucrătorilor eligibili care sunt șomeri fără nicio vină a lor și care îndeplinesc alte cerințe de eligibilitate din legea statului.

Important : Criteriile pentru eligibilitatea șomajului se schimbă pe măsură ce pandemia continuă, așa că verificați frecvent actualizările.

Departamentul Muncii din SUA a oferit statelor flexibilitatea de a-și modifica legile pentru a oferi prestații de șomaj în mai multe scenarii legate de COVID-19. De exemplu, legea federală permite statelor să plătească beneficii atunci când:

 • Un angajator încetează temporar operațiunile din cauza COVID-19, împiedicând angajații să vină la muncă.
 • O persoană este pusă în carantină cu așteptarea reîntoarcerii la muncă după terminarea carantinei.
 • O persoană își părăsește locul de muncă din cauza riscului de expunere sau infecție sau de îngrijire a unui membru al familiei.

În plus, unele state au extins programele de compensare a șomajului din cauza coronavirusului. Angajatorii și lucrătorii ar trebui să verifice site-ul web al guvernului de stat corespunzător pentru a vedea dacă sunt disponibile îndrumări specifice asigurării pentru șomaj de stat.

De exemplu, California oferă beneficii dacă îndepliniți cerințele de eligibilitate și sunteți șomer din motive precum:

 • Orele dvs. sunt reduse din cauza carantinei.
 • Ai fost separat de angajatorul tău în timpul carantinei.
 • Sunteți supus unei carantine solicitate de un profesionist medical sau de un agent de sănătate local sau de stat.

În plus, nu vi se va cere să căutați muncă în fiecare săptămână. California a renunțat, de asemenea, la perioada de așteptare de o săptămână pentru cei care sunt șomeri sau cu handicap din cauza COVID-19.

Chiar dacă este un program federal-stat, beneficiile sunt gestionate de  agențiile de șomaj de stat . Consultați starea site-ului dvs. pentru detalii despre beneficiile de bază și coronavirus extinse, dacă sunt disponibile. Ar trebui să puteți solicita online compensația pentru șomaj .

Informațiile conținute în acest articol nu constituie consultanță juridică și nu constituie un înlocuitor pentru astfel de sfaturi. Legile statului și federale se schimbă frecvent și este posibil ca informațiile din acest articol să nu reflecte legile statului propriu sau cele mai recente modificări ale legii. 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *