Kuinka sopeutua työskentelemään etäyhteydessä lasten kanssa

Posted on

Kuinka sopeutua työskentelemään etäyhteydessä lasten kanssa

Mikä on paras tapa mukautua etätyöhön, jos sinulla on lapsia? COVID-19 -pandemia muuttaa ihmisten työskentelytapaa. Vanhemmat yrittävät taata työ- ja perhe-elämää pandemian keskellä. Yritykset etsivät ratkaisuja, joiden avulla työntekijät voivat hoitaa liiketoiminnan etäkäyttöön usein tarkkailemalla lapsia.

Koulujärjestelmät, päiväkodit ja lastenhoitajat peruutetaan ja sulkeutuvat. Kotoa työskenteleminen on jo joillekin työntekijöille valtava muutos. Työskentely ilman lastenhoitoa on vielä suurempi haaste.

”Yleensä lapsesi käyvät koulussa”, sanoo Limelight Healthin ihmisten ja kulttuurin johtaja Jill Felska, joka tarjoaa pilvipohjaisia ​​yritysohjelmistoratkaisuja työntekijöiden etujen alalle. “Etätyö on tarpeeksi suuri muutos, mutta tämä on täysin uusi versio kotona työskentelystä.”

TheCareerGuru Careers puhui Felskalle ja Lifelabs Learning -päällikön Tania Lunalle, joka on johtajuuden kehittämisyritys, joka auttaa johtajia, johtajia ja joukkueita hallitsemaan elämän hyödyllisimmät taidot.

Nämä asiantuntijat keskustelevat siitä, kuinka työntekijät ja johtajat voivat oppia työskentelemään kotona lasten kanssa. Tässä on viisi ratkaisevaa vinkkiä, jotka he ovat keksineet.

1. Asenna käytännöllinen toimistotila

Työtilasi on erittäin tärkeä . Mukavuus on kriittistä, ja niin se erottaa fyysisesti työ ja elämä. On kuitenkin vaikea erottaa kokonaan, jos asut pienessä tilassa, joka on myös muiden perheenjäsenten käytössä.

”Se voi olla yksi yksiöstön pieni nurkka. Neuvottele tuosta tilasta: tämä on vain työtä ”, Luna sanoo. ”Olemme konteksti-olentoja. Teemme todella nopeita assosiaatioita. ”

Vinkki: Älä työskentele esimerkiksi sohvalla. Sen sijaan työskennellä erillisellä tietyllä pöydällä. Tämä vähentää kotisi, mukaan lukien lapsesi, stressiä.

Mahdollinen stressaava työtilanne tunkeutuu sohvalle, Luna toteaa. “Kysy itseltäsi, kuinka lokalisoit työn tietylle alueelle ja miten teet sen, jotta et ole hajamielinen? Jotkut ihmiset esimerkiksi käyttävät kannettavaa tietokonetta työhönsä, ja käyttävät tablettia vain kaikkeen henkilökohtaiseen. Tee yhteistyötä lasten kanssa luodaksesi-älä häiritse -merkki tai jopa laittaa varovainen nauha. ”

2. Ole joustava työaikojen suhteen

Vanhemmat keksivät luovia tapoja saada työnsä päätökseen. Felska kohtasi yhden parin, jossa vaimo työskentelee noin neljä tuntia, kun hänen miehensä kouluttaa heidän lastaan. Sitten he vaihtavat.

Johtaja uskoo, että tällaiset järjestelyt auttavat työntekijöitä elämään elämänsä lisääen samalla heidän luottamustaan ​​yrityksiinsä. “Kun luotat ihmisiin tekemään työnsä, silloin kunnioitus tulee takaisin sinuun”, hän sanoo

Huomaa: Luna toteaa, että johtajat voisivat sopeutua helpommin etäelämään, jos he ovat huolissaan tuloksista eikä työntekijöiden käyttäytymisestä kullakin hetkellä.

“Vapauta tarve saada peput istuimille ja siirrä keskittyminen enemmän liiketoiminnan tulokseen”, Luna neuvoo. “Entä jos et koskaan tiedä kuinka paljon aikaa joku viettää töihin? Entä jos voisit keskittyä vain tulokseen ja määräaikaan? Se on hyvä tapa johtaa etäisyyttäsi tai henkilökohtaisesti, koska se vie sinut mikrotalouden taipumuksesta, joka on tuottavuuden tappaja. “

3. Luo jäsennelty, terveellinen kotirutiini

Kotoa työskennellessä on houkuttelevaa pitää pyjamaa koko päivän, ohittaa suihku ja välipala huonosti. Asiantuntijat kuitenkin sanovat, että näiden tapojen kaatuminen painaa psyykesi. Näytä lapsillesi, että olet todella töissä.

“On tärkeää nousta ja suihkua ikään kuin pääset toimistoon”, Felska sanoo. ”Aluksi voi olla hauskaa vain heittää hiukset ja käyttää pyjamaa, mutta lopulta saat tyydyttävän tunteen. Haluat laittaa itsesi erilaiseen ajattelutapaan kuin menet töihin. ”

Luna ehdottaa syömistä terveellisesti, juotavaa paljon vettä ja käyttää aikaisempaa työmatka-aikaasi tehdä jotain positiivista, kuten treenata tai keittää rauhassa aamiaista.

Tärkeää: Luna sanoo: “Luo lasten kanssa aloitus- ja käärityrituaaleja, jotka osoittavat, että olet menossa työtilaan tai tulet kotiin, kuten venyttely, jalkineiden asettaminen tai kappaleen soittaminen.”

Luna jatkaa: “Sinulla voi olla jotain, mitä odotat päivän alussa ja lopussa. Se ei vain autta sinua valmistautumaan työhön, vaan myös tarjoaa joustavuutta ja vähentää stressiä, kun olemme keskellä niin suurta epävarmuutta. ”

4. Määritä selkeät viestintäodotukset

Kun viestintätekniikka – kuten Zoom, Slack tai muut pisteet – on perustettu, johtajien on määritettävä odotukset selvästi ja oikeudenmukaisesti. Et halua yhtä henkilöä Slack 24-7 -tilassa, kun taas toinen työntekijä ottaa sinuun yhteyttä vain kerran päivässä.

Varoitus: Odotusten puute voi olla erityisen stressaavaa vanhemmille.

”Puhutaan millaista viestintää käytät ja mitkä ovat odotukset”, Felska suosittelee. ”Kokousten ulkopuolella johtajien tulisi määritellä kuinka kauan on ennen kuin he odottavat vastausta. Heidän tulisi asettaa parametrit ja kommunikoida yli. Puhu ryhmäsi jäsenten huolenaiheista, että he eivät ehkä tuota sinulle. “Mitä tapahtuu, jos olen tunnin päässä pöydältäni?” “Entä jos lapseni ovat taistelussa ja minun on selvitettävä LEGO-tilanne?” “

5. Ole joustava ja anteeksiantava elämäntilanteista

Felskan ja Lunan mukaan nyt ei ole oikea aika mikrotaloudelle. Johtajien on oltava joustavia työntekijöiden, etenkin lasten kanssa työskentelevien suhteen. Samoin työntekijöiden on annettava anteeksi itselleen.

“Tämä on kuvaamaton alue”, Felska myöntää. ”Jotkut päivät ovat mahtavia. Jotkut päivät toivotte, että pääsette enemmän talosta, mutta et voi. Anna itsellesi ja kaikille muille armoa. ”

Luna lisää, että videoneuvottelut saattavat paljastaa joitain asioita, joita emme ole tottuneet näkemään, mutta se on kunnossa.

“Johtajien tulisi sanoa:” Näet pesulani, näet minun lasteni juoksevan ympäri, koirani jne. ” Mielestäni kasvot on paljon tärkeämpää kuin yrittää pitää ammatillinen käyttäytyminen. Vain normalisoida se. ”

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *