Asiat eivät sisällyttää haastattelu kiitoskirjeen

Posted on

Asiat eivät sisällyttää haastattelu kiitoskirjeen

Lähettäminen kiitos sähköpostia tai huomautuksen jälkeen työhaastattelu auttaa sinua pääsemään valinnut toiseen haastatteluun tai jopa työtarjous. Kääntöpuoli, kirjoittaa väärää voi tehdä työnantaja harkita kahdesti eteenpäin.

Keep It Positiivinen

Laatua Seurantatiedonantoon haastattelun jälkeen vaikuttaa työnantajan arvio ehdokkuudesta. Lähettäminen kiitos huomata asioita, mutta sen täytyy olla hyvä ei vain nopeasti ”Kiitos haastattelusta” sähköpostiviestin.

On tärkeää korostaa sitä, miten hyvin työ sopii taustasi, sekä oman motivaatio työhön tässä asennossa, että työnantaja. Myös, haluat välttää sanomatta mitään, jotka nostavat epäilyksiä asenteesi, motivaatio, tai tutkintoja.

10 asioita ei sisällyttää kiitoskirjeen haastattelu

Nämä vinkit siitä, mitä ei sisällyttää oman seurannan kirje voi auttaa välttämään lähettää väärän viestin työnantajille.

  1. Eivät sisällä ainoastaan lausuman -kiitostodistus:  varmista, että olet myös vakuuttaa oman vahva kiinnostus työn ja lyhyesti selittää, miksi asema sopii erinomaisesti.
  2. Oman viestintä on näytteitä kirjoittamista ja huomiota yksityiskohtiin: älä unohda oikolukea ja korjata mahdolliset kirjoitus- tai kielioppivirheitä, ja varmista, että sinulla on oikea työnimike, osoite ja nimi. Tämä on tilaisuus seurata vahva positiivinen vaikutelma, joten älä tee edes pienen virheen.
  3. Ei mainita palkka valikoima kirjeessänne:  Odota, kunnes tehdään tarjous neuvotella palkasta Koska vipu on suurin, kun työnantaja on päättänyt, että olet edullinen ehdokas.
  4. Älä tee mitään tekosyitä tai anteeksi mitään, mikä meni pieleen aikana haastattelu:  Olet parempi ole kiinnittänyt huomiota näihin kysymyksiin. Korostavat myönteisiä ominaisuuksia, jotka saattavat vastustaa kaikkien esille nousivat esille kokouksen. Poikkeus olisi, jos luulet haastattelu oli niin huono, että olet poissa väitteen.
  5. Ei myöskään mainita mahdollisia näkökohtia kannan, jotka aiheuttavat sinulle kysymykseen soveltuvuus Työ:  Odota kunnes tarjous on laajennettu saada selventää lisää osia roolista jotka koskevat sinua. Älä anna työnantajalle mitään syytä epäillä, onko olet hyvä ottelu ennen viimeistelyä niiden valinta. Poikkeuksen tästä ohje voi olla, kun tietää et halua työtä, mutta pidät yritys. Siinä tapauksessa saatat mainita, miten vaikuttunut olit organisaatioon ja kysy jos siellä saattaa olla toinen asento, joka oli sopivampi.
  6. Eivät sisällä täsmälleen sama kieli Letters jos lähetät ne erikseen eri haastattelijat:  Ajattele jotain jokainen jaettu joka on ollut hyödyllinen tai hommasta kiinnostuksesi. Toinen lähestymistapa on vahvistaa omaisuuden, joka auttaa niiden ensisijaisten että yksittäiset oli maininnut. Haastattelijat vaikuttunut jos otat aikaa muokata viestintää.
  7. Älä tee Perusteettomat tai liioiteltuja lausuntoja, kuten “työ on täydellinen kumppani taustaani.”: Muista sisällyttää maininta tukemaan kommentteja. Esimerkiksi voisi sanoa, “Olen erittäin innoissamme mahdollisuudesta lasku PR osakkuusyrityksen työtä, koska se antaisi minulle soveltaa minun vahva kirjallisesti, tapahtuman suunnittelu ja mediasuhteista taitoja.”
  8. Älä ota liian aggressiivinen lähestymistapa mainitsemalla annatte tarkistaa tilan Ehdokkuus: Et todellakaan voi tehdä seurantayhteyden loppupuolella aikaikkunan, että työnantaja on ilmoittanut heidän päätöksensä. Sinä vain ei tarvitse mainita tämän kirjeen.
  9. Älä viittaukset ellet ole halunnut niitä:  Ei ole tarpeen sisällyttää viittaukset teidän seuranta kirjeenvaihto. Kun työnantaja haluaa lähdeluettelo, ne kysyy yhden.
  10. Älä lisää kysyttävää korvauksia haastattelemalla Kulut:  seuranta viestintä tulee lähettää mahdollisimman pian haastattelun jälkeen. Kirjeenne olisi yksinomaan keskittynyt kiinnostuksesi työtä ja kuinka hyvin se sopii. Kaikki muut tiedot voivat häiritä viestistäsi. Lähetä erillisessä liitteessä myöhemmin käsitellä mitään korvauskysymykset.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *