Miten kehittää ja Kirjoita Ura toimintasuunnitelma

Posted on

Miten kehittää ja Kirjoita Ura toimintasuunnitelma

Ura toimintasuunnitelma on tiekartta, joka vie sinut pisteestä A (valitsemalla ammatti) pisteeseen B (saada työtä ja edetä urallasi ). Jota kutsutaan myös yksilöllinen (tai henkilö) urasuunnitelman tai yksilöllinen (tai henkilö) urakehityssuunnitelmaa , se auttaa sinua saavuttamaan uraan liittyviä tavoitteita .

Ennen kuin aloitat

Alkaa kehittää uran toimintasuunnitelma, ensin, valitse ammatti. Pyrkimyksessä yleensä vaatii paljon työtä. Tehtävän yksinkertaistamiseksi, tai ainakin tehdä siitä entistä hallitumpi, noudata urasuunnittelun prosessia . Se koostuu useista vaiheista. Neljäs ja viimeinen on luoda uraa toimintasuunnitelma. Vaiheet yksi kolmen, tässä järjestyksessä, ovat seuraavat:

  1. Itsearviointi: Tämän vaiheen aikana käytetään useita itsearviointivälineitä oppia arvosi, kiinnostuksen, kyvyt ja persoonallisuuden tyyppi. Tavoitteena on tunnistaa luettelon sopivista uraa , jotka vastaavat näitä piirteitä. Ihanteellista olisi, olla välillä 10 ja 15 ammateissa listaa.
  2. Ura Exploration:  Nyt kun tiedät mitä ammateissa sopivat perustuvat itsearviointiin, alkavat tutkia niitä, jotka sinua kiinnostavat. Älä tee laajan tutkimuksen jokaista ura listaa vain ne, jotka ovat todellisia mahdollisuuksia ansaitsevat että sellainen huomiota mutta ainakin lukea lyhyen päätös siitä ole poistaa mitään vaihtoehtoja perustuu ennakkoajatuksia niistä. Miehityksen näkyy pinnalla kuin jotain et halua päätyä se, joka kiinnostaa sinua eniten kun opit siitä lisää. Kaivaa syvemmälle uraa, jotka voisitte harkita pyrkiä. Alkaa kaventamaan luettelon noin kolme ja viisi ammateissa.
  3. Tee Match:  Armed tietoa useista uran, alkaa tehdä lopullisen päätöksen. Mieti etuja ja haittoja kunkin oman vaihtoehtoja. Mieti työtehtäviin, koulutuksen vaatimukset , tulos , ja työ näkymät . Ei riitä, että nautit työstäsi, mutta sillä on myös tukea oman elämäntavan taloudellisesti ja pitäisi olla kunnollinen työllistymismahdollisuuksiaan. On välttämätöntä, että te voi täyttää koulutuksen vaatimukset. Valitse uran, että näiden tietojen perusteella, on paras sovi sinulle.

Tavoitteiden asettaminen

Nyt kun olet valinnut uran, on aika asettaa tavoitteita, jotka muodostavat perustan urasi toimintasuunnitelma. Sisältävät lyhyen aikavälin tavoitteita, jotka voit saavuttaa on alle vuoden ja pitkäaikaisia ​​joka kestää yhdestä viiden vuoden päästä.

Ura toimintasuunnitelma on erilainen kuin pelkkä luettelo tavoitteista. Se sisältää kaiken mitä sinun tulee ottaa niiden saavuttamiseksi. Päästä alkuun:

  • Ensinnäkin aivoriihi keksiä luettelon kaikista tavoitteet. Muista tämä on lista, eikä kukaan päätellen mitä laittaa sitä.
  • Luokitellaan ne kahteen ryhmään: lyhyen aikavälin tavoitteet ja pitkän aikavälin tavoitteita. Hakeminen yliopistoon tai koulutusohjelman esimerkiksi kestää alle vuoden ja on siksi, lyhyen aikavälin tavoite samalla saada tutkinto tai viimeistely ohjelma on yleensä pitkäaikainen yksi.
  • Selvittävät mahdolliset esteet, jotka voisivat uhata kykyäsi saavuttaa tavoitteesi ja sitten selvittää, jos ja miten voit voittaa ne. Jos et löydä toteuttamiskelpoisia ratkaisuja, sinun on ehkä muotoilla tavoitteesi. Jos esimerkiksi olet oppimisvaikeuksia, jotka voivat haitata kykyäsi ansaita jonkin verran, löytää college, joka tarjoaa opiskelijoille resursseja auttaa heitä menestymään.

Kirjoita urasi toimintasuunnitelma

Lopuksi on aika kirjoittaa urasi toimintasuunnitelma . Aikataululla saavuttaa tavoitteesi pitäisi aloittaa oman lyhyen tähtäimen ja lopussa teidän ensisijainen tavoite, joka tässä vaiheessa on saada ensimmäinen työpaikka. Jotkut ihmiset olla hyvä aloittaa suunnitelman lopussa. Se on tila tavoite, joka vie eniten aikaa ensin ja etenemällä taaksepäin. Ei ole kova ja nopea sääntö, kunhan suunnitelma on helppo ymmärtää ja seurata.

Listaa kunkin tavoitteesi ja osoittaa, kuinka kauan, noin, kestää sen saavuttamiseksi. Sitten alla jokainen, kirjoittaa luettelomerkeillä jokainen askel tavoitteen saavuttamisessa edellyttää. Sisältävät, samoin, esteet, jotka saattavat tiellä yhdessä toimivia ratkaisuja esteiden poistamiseksi.

Urasi toimintasuunnitelman on oltava joustava. Älä pelkää tehdä muutoksia sitä kuten mennä. Se voi olla tarpeen lisätä joitakin lyhyen aikavälin tavoitteet varrella. Kun olet saavuttanut perimmäinen pitkän aikavälin tavoite, voit lisätä toiseen sekä enemmän lyhyen aikavälin tavoitteita, joiden avulla saat siellä.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *