Curriculum Vitae (CV) Prøver og Skrivning Tips

Posted on

Curriculum Vitae (CV) Prøver og Skrivning Tips

Ved ansøgning om visse stillinger i USA, samt job internationalt, kan du blive bedt om at indsende et curriculum vitae snarere end et CV. Et curriculum vitae, eller cv, indeholder mere information end din typiske CV , herunder oplysninger om din uddannelse og akademiske resultater, forskning, publikationer, priser, overbevisninger, og meget mere.

Her kan du gennemgå Curriculum vitæ prøver, lære om  forskellen mellem et CV og et cv , og sanke tips og råd om, hvordan man skriver et CV.

Hvad skal medtages i en Curriculum Vitae

Et curriculum vitae, der almindeligvis omtales som en ”CV”, er en længere (to eller flere sider), mere detaljeret synopsis end et CV. Dit CV skal være klare, præcise, fuldstændige og up-to-date med nuværende beskæftigelse og uddannelse.

Følgende er eksempler på oplysninger, der kan indgå i dit CV. De elementer, som du inkluderer vil afhænge af, hvad du søger, så sørg for at indarbejde de mest relevante oplysninger til støtte for din kandidatur i dit CV.

 • Personlige oplysninger og kontaktoplysninger.  De fleste CV’er starter med kontaktoplysninger og personlige data, men sørge for at undgå overflødige detaljer, såsom religiøse tilhørsforhold, børns navne, og så videre.
 • Uddannelse og kvalifikationer . Sørg for at medtage navne på institutioner og datoer deltog i omvendt  rækkefølge: Ph.D., Masters, Undergraduate.
 • Erhvervserfaring / beskæftigelse historie . Den mest udbredte form for beskæftigelse rekord er den  kronologiske cv . Din  karriere historie  præsenteres i omvendt dato rækkefølge startende med den seneste aftale. Mere vægt / oplysninger bør placeres på din seneste job.
 • Færdigheder . Medtag computerfærdigheder, sprogkundskaber, og alle andre nyere uddannelse, der er relevant for den rolle ansøgt om.
 • Træning / Graduate Feltarbejde / Study Abroad
 • Afhandlinger / Afhandlinger
 • Forskning oplevelse
 • undervisningserfaring
 • Publikationer
 • Præsentationer, foredrag, og udstillinger
 • Tilskud, stipendier, stipendier og assistentophold
 • Priser og hædersbevisninger
 • Tekniske, computer, og sprogkundskaber
 • Professionelle licenser, certificeringer og medlemskaber

Hvad ikke at medtage

Der er ingen grund til at medtage dit foto, din  løn historie , grunden til at du forlod din tidligere stilling, eller referencer i et CV indsendes til job i USA. Referencer skal anføres særskilt og gives til arbejdsgivere efter anmodning.

Bemærk : Kravene til internationale CV’er er forskellige, og afhænger af det land, som du søger.

I andre lande, kan være påkrævet private oplysninger ligesom din fødselsdato, nationalitet, civilstand, hvor mange børn du har, og et fotografi.

Hvor lang tid skal et CV være?

En god, entry-level cv bør ideelt dække to til tre sider (CV til professionelle mellemledere, især i den akademiske verden og medicinsk forskning roller, kan køre længere). Til formål at sikre indholdet er klart, struktureret, kortfattet, og relevant. Brug punktopstillinger i stedet for hele sætninger kan hjælpe med at minimere ord brug.

CV Sample

Det følgende er et curriculum vitae eksempel for en entry-level kandidat til et fakultet position i USA. Dette cv omfatter beskæftigelse historie, uddannelse, kompetencer, prisuddelinger, færdigheder og personlige interesser.

Gloria Gonzalez
3204 Windover Way
Houston, TX 77.204
ggonzalez@email.com
000.123.4567 (Cell)

forskningsinteresser

Hispanic Litteratur, latinamerikansk litteratur, Peninsular Litteratur

UDDANNELSE

Ph.D. i spansk (US Hispanic Litteratur) , 2016 – University of Houston.
Afhandling: Quixote Reborn: The Wanderer i USA spansktalende Litteratur . Sancho Rodriguez, formand

MA i spansk, Juni 2013 – University of Houston

BA i spansk, juni 2011 – University of Houston

UDNÆVNELSER

Adjungeret Underviser: University of Houston, Institut for Hispanic Studies, September 2016 til Present.

PUBLIKATIONER

Bestil

Gonzalez, Gloria. Quixote Reborn: The Wanderer i USA spansktalende Litteratur. New Haven: Yale University Press (kommende)

Peer-reviewede tidsskrifter

Gonzalez, Gloria. ”Mexicanske indvandrere Historier fra Central Valley,” Lady Liberty Journal, 6 (1): 24-41.

Gonzalez, Gloria. ”Sammenligning af spansktalende og europæiske Immigrant Experience gennem Story,” spansktalende Litteratur dag 12 (3): 25-35.

Gonzalez, Gloria. ”Længsel til Be Free: 3 Hispanic Kvinders Dagbøger,” spansktalende Litteratur I dag: 11 (2): 18-31.

konferenceoplæg

 1. Gonzalez, Gloria. ”Fortællemetoder i Central Valley.” Spansktalende Storytelling Association Annual Conference, San Francisco, Californien
 2. Gonzalez, Gloria. ”Når Cultures Merge:. Temaer af udstødelse i Mexicansk-amerikanske litteratur” US spansktalende Litteratur Annual Conference, Tucson, AZ.

UNDERVISNING ERFARING

Adjungeret lektor, University of Houston

 • Mexicansk-amerikanske litteratur, spansk 3331
 • Kvinder i Hispanic Litteratur, spansk 3350
 • Spansk-amerikanske Short Story, spansk 4339

Graduate Undervisningsassistent, Northwestern University

 • Elementær spansk 1501, 1502, 1505
 • Intermediate Spanish 2301, 2302, 2610

Æresbevisninger / AWARDS

Mexico Study Abroad Sommer Grant, 2016
UH Undervisning Awards 2015, 2016, 2018
afhandling Fellowship, 2015

SPROG

Engelsk (native)
spansk (vis også mundtlig og skriftlig flydende)
Klassisk latin (skriftlig)

MEDLEMSKABER / tilhørsforhold

Landsforeningen af Latino Arts og kulturer
Asociación Internacional de Literatura y Cultura femenina Hispánica
Moderne Sprog Association

Curriculum Vitae Skrivning Tips

Har flere versioner af dit CV
ikke bare skrive en CV og bruge det til hver stilling, du ansøge om.

Vigtigt : Har målrettet og fokuseret versioner af din CV og bruge dem i overensstemmelse hermed.

Keep It Short 
Hvis det er muligt, så prøv at holde dit CV kort og koncis. Medtag resuméer af din ansættelse og uddannelse, snarere end masser af detaljer. Brug formel (ingen slang eller forkortelser) sprog, skriver enkelt og klart.

Fortæl sandheden 
Det kan være fristende at over-polere et CV og gøre vores pædagogiske kvalifikationer eller arbejde historie lyd en smule bedre end de er. Hvis du er fristet til at strække sandheden om dit arbejde historie – ikke. Det vil komme tilbage for at hjemsøge dig.

De fleste arbejdsgivere adfærd reference og baggrundstjek, og hvis din CV ikke passer dit egentlige arbejde historie eller uddannelse, vil du højst sandsynligt blive fanget på et tidspunkt – enten du vil blive skåret som en kandidat, eller du vil blive fyret, hvis du har allerede blevet ansat.

Kontroller Format
Kig på formatet af din CV. Er der masser af hvide rum? Er det rodet? Er din formatering konsistente (fed, kursiv, afstand, etc.) og er det samlede billede, at dit CV giver en professionel og poleret en?

Bevis dit Curriculum Vitae
Dobbelt-tjek din curriculum vitae for slåfejl og grammatiske fejl. Derefter bede en anden om at gennemgå den for dig – det er ofte svært at fange vores fejltagelser.

Hvornår skal man bruge en Curriculum Vitae I stedet for en Genoptag

I USA, er et curriculum vitae bruges ved ansøgning om akademisk, uddannelse, videnskabelig eller forskerstillinger. Et CV kan også bruges til at søge om stipendier eller tilskud. I Europa, Mellemøsten, Afrika, eller Asien, kan arbejdsgiverne forventer at modtage et curriculum vitae snarere end et CV.

Vælg en passende Curriculum Vitae Format

Sørg for at vælge et curriculum vitae format, der er passende for den stilling, du søger efter. Hvis du ansøger om et stipendium, for eksempel, vil du ikke nødt til at inkludere de personlige oplysninger, der kan indgå i et internationalt CV.

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *