Hvordan man skriver en Curriculum Vitae (CV) for et job

Posted on

Hvordan man skriver en Curriculum Vitae (CV) for et job

Hvis din karriere omfatter arbejde i akademisk, videnskabelig forskning, eller medicinske områder i USA, chancerne er gode, at du vil blive bedt om at give et curriculum vitae snarere end en typisk cv. På latin udtrykket ”curriculum vitae” betyder ”løbet af livet.” Hvilket er ganske passende, hvis, som en entry-level kandidat, du føler at du har brugt hele dit liv i graduate skole eller medicinske skole!

I moderne engelsk, kan konceptet bag CV bedre oversættes som ”i løbet af ens professionelle uddannelse og karriere.” Kort sagt, institutioner, der anmoder disse dokumenter er mest interesseret i ens velafrundet legitimationsoplysninger til jobbet (udtrykt ved uddannelse og efterfølgende karriere erfaring). Dette adskiller sig fra standard genoptages, som fokuserer mere på kompetencer .

Her er oplysninger om, hvorfor, hvornår og hvordan man bruger et CV, hvornår man skal bruge et CV vs et curriculum vitae, CV skrivning, og formatering retningslinjer, forskellene mellem amerikanske og internationale CV’er, og eksempler.

Hvornår skal man bruge en Curriculum Vitae

Hvornår bør jobsøgende bruge et curriculum vitae, der almindeligvis omtales som en ”CV”, snarere end et CV? I USA, er et curriculum vitae, der hovedsagelig anvendes ved ansøgning om akademisk, uddannelse, videnskabelige, medicinske, eller forskerstillinger. Det gælder også, når de ansøger om stipendier eller tilskud. Her er flere oplysninger om, hvornår du skal bruge et curriculum vitae i stedet for et CV.

Når de søger et job i Europa, Mellemøsten, Afrika, eller Asien, forventer at indsende et CV snarere end et CV.

Husk, at oversøiske arbejdsgivere ofte forventer at læse den type personlige oplysninger på et curriculum vitæ, der aldrig ville blive medtaget på en amerikansk cv, såsom fødselsdato, nationalitet, civilstand, og fødested.

USA lov om, hvilke oplysninger jobansøgere kan blive bedt om at give gælder ikke uden for landets grænser.

Hvad skal medtages i et CV

Der er flere forskelle mellem et CV og et CV. Et curriculum vitae er en længere (to eller flere sider), mere detaljeret synopsis af din baggrund og kompetencer. Som med et CV, skal du muligvis forskellige versioner af et CV for forskellige typer af stillinger.

Ligesom et CV, skal et curriculum vitae omfatte dit navn, kontaktoplysninger, uddannelse, kvalifikationer og erfaring. Ud over disse grundlæggende, men et CV omfatter også forsknings- og undervisningserfaring, publikationer, præsentationer, tilskud og stipendier, faglige sammenslutninger og licenser, priser og æresbevisninger, og andre oplysninger af relevans for den stilling, du søger. Du kan også inkludere en personlig erklæring til at gøre dit CV skiller sig ud.

Start med at lave en liste over alle dine baggrundsoplysninger, derefter organisere det i kategorier. Sørg for at medtage datoer på alle de publikationer, du angiver.

Personlige oplysninger der skal medtages i en international CV

 • Nationalitet
 • Civilstand
 • Alder
 • Antal børn (aldre valgfrit)
 • Personlige interesser som hobbyer
 • Alt uddannelse, herunder gymnasium / gymnasiet
 • Billeder er også anbefales (en professionel headshot er bedst)

Fødselsdato på CV’er

Nogle lande uden for USA forventer, at du inkludere din fødselsdato på dit CV. Hvis du ansøger til en udenlandsk job, forske i særlige lands protokol for jobansøgninger.

Hvis du bruger et curriculum vitae (CV) eller CV for at søge job i USA, på grund af de nuværende love om aldersdiskrimination, kan du ikke være forpligtet til at inkludere din fødselsdato på din cv.

Tilpas din Curriculum Vitae

Når du har lavet en liste over de oplysninger, du vil medtage, er det en god ide at oprette en brugerdefineret curriculum vitae, der specifikt fremhæver den erfaring, du har, der er relevant for det job, du søger. Det tager mere tid til at skrive en brugerdefineret CV, men det er umagen værd – især når du søger job, der er et godt match til dine evner og erfaring.

 • Brug realisering orienteret kugler, der starter med en handling verbum og omfatter et resultat.
 • Start med en professionel profil (også kaldet en resumé), der fremhæver de bedste af, hvad du som kandidat tilbyder.
 • Rediger indhold til også at omfatte de områder af ekspertise, færdigheder og viden, der specifikt matcher jobkravene; ikke alle detaljerne i din uddannelse og beskæftigelse historie (arbejde, forskning, stipendier, etc.) kan være relevant.
 • Omhyggeligt rang og organisere dele af dit cv efter hvad den institution, du søger søger. For eksempel, hvis du ansøger til et universitet, hvor forskningen er fremhævet, skal du begynde din publikationsliste på side et, lige efter din indledende faglige profil. Hvis på den anden side, ved du, at undervisningen er værdsat over offentliggørelsen af ​​den afdeling, du ønsker at give din professionelle karriere historie i højsædet på den første side.

CV Sample

Dette er et eksempel på et CV. Se nedenfor for flere eksempler.

Dorothy Doctor, MD
3204 Windover Way
Houston, TX 77.204
dorothydoctor@email.com
000.123.4567

Curriculum vitae

Dedikeret og patient-fokuserede MD positioneret til excel inden residency giver en mulighed for at vokse i viden og terapeutisk praksis med pædiatrisk medicin.

UDDANNELSE

Doctor of Medicine (MD), maj 2018 – David Geffen School of Medicine, UCLA

BS i biologi,  summa cum laude , Juni 2014 – Stanford University

Æresbevisninger / AWARDS

David Geffen Medicinsk Scholarship 2014, 2015, 2016, 2017
Stanford Biologisk Institut Award 2013
Stanford Deans List, 2010-2014

EKSAMEN

USMLE Trin 1, maj 2016
USMLE Trin 2 CK, maj 2018

ERHVERVSERFARING

UCLA, Onkologisk Afdeling
Videnskabelig assistent  (2015-2016)

 • Assisted Joe Johnson, MD og Sue Sanderson, Ph.D. i forskning og indsendelse af ”Novel Immunterapi tilgang til duktalt carcinoma in situ (DCIS).”

Stanford University
Resident Assistant  (2013-2014)

 • Forudsat lederskab, kammeratskab, og følelsesmæssig støtte til bachelor beboere i et universitet sovesal.

frivillige erfaring

American Medical Student Association, UCLA (September 2013 – Juni 2018)

 • Formand, lokalafdeling, maj 2014 – Juni 2018
 • Koordineret velbesøgt Wellness på Campus Fair, September 2017

Frivillige , Venedig Familie Clinic (September 2014 til juni 2017)

 • Bidraget til at understøtte de behov, underforsynede familier på gratis medicinsk klinik.

Hospital Frivillige , Ronald Reagan UCLA Medical Center (September 2014 – Juni 2015)

 • Frivillig i pædiatriske, ER, og kirurgi drejestillinger

Frivillige , UCLA People-Animal Connection Program (September 2013 – Juni 2014)

 • Forudsat kammeratskab til kritisk syge børn i terapidyr program.

SPROG

Engelsk (native)
spansk (avanceret mundtlig og skriftlig flydende)

MEDLEMSKABER / tilhørsforhold

American Medical Student Association, 2014 – til stede
American Medical Association, 2017 – til stede

PERSONLIGE INTERESSER

CrossFit, surfing, fotografering, og obo ydeevne.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *