Coronavirus transformerer arbejdsstyrken: Hvad du burde vide

Posted on

Coronavirus transformerer arbejdsstyrken: Hvad du burde vide

Coronavirus (COVID-19) transformerer hurtigt arbejdspladsen, og hvordan arbejdet udføres. Fra opdaterede orlovspolitikker til at bede alle mulige medarbejdere om at arbejde hjemmefra, implementerer arbejdsgivere en række strategier for at styre virkningen af ​​coronavirus på arbejdsstyrken.

Vigtigt : Hvis du har mistet dit job, eller din beskæftigelsesstatus er ændret, er du muligvis kvalificeret til COVID-19 arbejdsløsheds- eller sygedagpenge.

Ændringer i arbejdsstyrken på grund af Coronavirus

Her er en guide til, hvordan coronavirus ændrer dagens arbejdsplads, og hvordan det påvirker ansøgere, ansatte og afskedigede arbejdstagere.

Job nedskæringer, permitteringer og arbejdsløshed

Kravene til ledighed er de højeste nogensinde og forventes at fortsætte med at stige, i det mindste på kort sigt. Det amerikanske arbejdsdepartement rapporterer, at for ugen, der sluttede den 18. april, 2020, var forskuddet for sæsonkorrigerede indledende krav 4,4 millioner fordringer. Den samlede arbejdsløshedskrav i de sidste fem uger er over 22 millioner.2

Det globale outplacementfirma Challenger, Gray & Christmas, Inc. rapporterer, at USA-baserede arbejdsgivere har annonceret planer om at nedskære 246.688 nedskæringer gennem 12. april. Dette er en stigning på 11% fra de 222.288 nedskæringer, der blev annonceret i marts. April udformes til at være den højeste måned for annoncer med jobnedskæringer siden januar 2002, hvor 248.441 nedskæringer blev annonceret, og over 9 millioner job kan gå tabt på grund af COVID-19.

Disse nedskæringer er inden for underholdnings-, transport- og teknologibrancher. Flere jobtab forventes på grund af aflyste begivenheder og konferencer, nedskæringer i rejser og bekymring for sundhed og økonomi.

LinkedIn rapporterer, at “layoffs bundet til den økonomiske nedgang forårsaget af coronavirus-pandemien begynder at vises på tværs af arbejdsstyrken, med rapporter, der kommer fra skibssektoren, detailhandlen og rejsesektoren.”

Ansættelse

Nogle flyselskaber, herunder United, American Airlines og Delta, har implementeret en ansættelsesfrysning, forsinket træning eller skåret ruter på grund af et fald i efterspørgslen. Wall Street Journal rapporterer imidlertid, at “bestræbelser på at opretholde forretningskontinuitet kan være til fordel for jobkandidater med erfaring inden for videokonferencer, kundeforbindelse og andre værktøjer til fjernarbejde.”

Også på den positive side rapporterer Glassdoor, at stillingerne stiger hurtigt for kandidater med de nødvendige færdigheder til at indeholde og reagere på udbruddet. Mængden af ​​jobåbninger korrelerer med de stater, der har den højeste forekomst af coronavirus.

Nogle job blomstrer, og arbejdsgivere har øget ansættelsen. Online shopping og leveringstjenester tilføjer tusinder af nye medarbejdere, og vigtige tjenester som sundhedsydelser og oplagring ansættes også hurtigt.

Coronavirus (COVID-19) Arbejdspladsinitiativer

De føderale og statslige regeringer og arbejdsgivere i den private sektor leverer fordele til arbejdstagere, der er påvirket af coronavirus, for at give et sikkert arbejdsmiljø og undgå økonomisk vanskeligheder. Virksomheder ændrer også arbejdsgange for at beskytte medarbejderne.

Arbejdsgiverinitiativer

Nogle virksomheder, herunder Uber-, Walmart-, Instacart-, Lyft- og Darden-restauranter, udvider fordelene ved at tilbyde sygefravær og betalte tid til arbejdstagere, der ellers ikke ville være kvalificerede. Både syge og karantæne arbejdstagere kan være berettigede afhængigt af virksomheden.

Andre arbejdsgivere, herunder Amazon, opretter hjælpefonde til entreprenører og servicepartnere, der er påvirket af COVID-19.

Statlige initiativer

Statlige arbejdsdepartementer i stærkt påvirkede stater leverer udvidede arbejdsløshedsunderstøttelse til afskedigede arbejdstagere og lemper kravene til arbejdssøgning for ansatte, der er syge eller i karantæne. Stater iværksætter også foranstaltninger til at hjælpe virksomheder.

F.eks. Har staten Washington vedtaget nødregler for at afhjælpe byrden ved midlertidige afskedigelser og karantæne på arbejdstagere og virksomheder, herunder ændringer i arbejdsløshedsregler og skattearkivering.

Forbundsregeringsinitiativer

Den føderale regering har vedtaget lovgivning, der vil udvide fordelene ved orlov, sikre fødevaresikkerhed, dække omkostninger til coronavirus-test og hjælpe små virksomheder.

Lovgivning, der giver to ugers betalt sygefravær og op til tre måneders familie- og medicinsk orlov, gratis virustestning og yderligere midler til fødevarehjælp og Medicaid er godkendt.

Arbejdsministeriet har udstedt nye retningslinjer, der beskriver fleksibiliteter, som stater har til at administrere arbejdsløshedsforsikringsprogrammer (UI) til at hjælpe arbejdstagere, der er berørt af COVID-19-udbruddet.

Når du søger job

Dette er tiden til at fokusere på online jobsøgning, hvis du ikke allerede gør det. Selvom nogle industrier er blevet påvirket, fortsætter andre med at ansætte.

Tip : Der er strategier, du kan bruge til at holde din jobsøgning fremad under en pandemi.

Mange virksomheder er indrettet til at håndtere ansøgningsprocessen eksternt, så stopp ikke med din jobsøgning. Virksomheder ansætter stadig, og der kan være mindre konkurrence, når alle er i paniktilstand:

 • Hold netværk, især på LinkedIn, hvor rekrutterere aktivt søger kandidater.
 • Stop ikke med at søge job – hold jagt efter et nyt job fremad.

Fokus på industrier, der ikke er så påvirket af COVID-19. F.eks. Fryser eller bremser ansættelsen industrier inden for rejse, turisme, transport og rekreation.

Nogle virksomheder stopper alle personlige interviews, i det mindste midlertidigt. Tag dig tid til at børste dine  video interview færdigheder  og  telefon interview teknik , så du er parat til at gøre det bedste indtryk.

Tip : Hvis du deltager i et personligt interview eller et møde, er det at ryste hænderne på listen “venligst ikke gør”.

Vær forsigtig med, hvad du rører ved. Centrene for sygdomskontrol og -forebyggelse (CDC) anbefaler ikke at ryste hænder eller røre ved høje påvirkninger på offentlige steder – elevatorknapper, dørhåndtag, gelændere osv. Brug et væv eller ærmet til at dække din hånd eller finger, hvis du skal røre ved noget. Vask dine hænder ofte, og tag håndrensningsanlæg med dig.

Eksternt arbejde

Mange virksomheder anbefaler medarbejdere at arbejde derhjemme, når det er muligt. Ifølge Challenger, Gray & Christmas, har mindst 28 virksomheder taget en slags handling på grund af COVID-19-udbruddet. Seksten virksomheder har tilbudt deres medarbejdere fjernarbejdsmuligheder, og andre tester muligheden.

Nogle virksomheder gør endda det let for deres ansatte at arbejde eksternt. Shopify tilbyder arbejdere et $ 1000-stipendium for at sikre en smidig overgang til at arbejde hjemmefra.

Hvis din virksomhed ikke har en work-from-home-politik, kan du muligvis spørge, om du kan arbejde hjemmefra i det mindste noget af tiden. Mange arbejdsgivere er tilbøjelige til at være fleksible, når der er krise.

Når du ikke kan arbejde derhjemme

At arbejde hjemmefra er ikke en mulighed for mange ansatte, men der er forholdsregler, du kan tage for at hjælpe med at sikre din sikkerhed. Kontroller dit State Department of Health- websted for de seneste advarsler, før du går på arbejde.

F.eks. Har Florida Department of Health en hotline til at ringe til spørgsmål, oplysninger om antal og placering af sager og vejledning til virksomheder.

Følg CDC-retningslinjerne for at forhindre spredning af COVID-19:

 • Vask dine hænder ofte med sæbe og vand i mindst 20 sekunder, især efter at du har været på et offentligt sted, eller efter at du har blæst i næsen, hoste eller nyser.
 • Hvis sæbe og vand ikke er let tilgængelige, skal du bruge en håndrensningsmiddel, der indeholder mindst 60% alkohol.
 • Dæk din mund og næse med et væv, når du hoster eller nyser eller bruger indersiden af ​​din albue.
 • Rengør og desinficér ofte berørte overflader dagligt. Dette inkluderer borde, doorknobs, lysafbrydere, bordplader, håndtag, skriveborde, telefoner, tastaturer, toiletter, vandhaner og dræn.

Hvad skal man gøre, når man er syg

Hvis du er syg, er det vigtigste, du kan gøre, at være hjemme og begrænse aktiviteter uden for dit andet hus end at få lægehjælp.

CDC-anbefalingerne til arbejdsgivere om, hvordan man håndterer syge arbejdstagere, bør gøre det lettere for dig at  kalde syg til,  hvis du har brug for det. De beder arbejdsgivere om at:

 • Tilskynd aktivt syge medarbejdere til at blive hjemme.
 • Sørg for, at sygefraværspolitikker er fleksible og er i overensstemmelse med vejledning i folkesundheden, og at medarbejderne er opmærksomme på disse politikker.
 • Kræver ikke en sundhedsudbyders note til medarbejdere, der er syge med akut luftvejssygdom for at validere deres sygdom eller vende tilbage til arbejde.
 • Oprethold fleksible politikker, der giver de ansatte mulighed for at blive hjemme for at pleje et sygt familiemedlem.

Sygetid og sygeløn

Støtteberettigelse til sygefravær fra arbejde, betalt eller ulønnet, afhænger af den stat, du bor i, og din arbejdsgiver.

Vigtigt : føderale, statslige og virksomhedsmæssige sygefraværsydelser kan opgraderes, hvis der vedtages nye regler på grund af coronavirus. Spørg din arbejdsgiver om retningslinjer.

Føderal sygefravær

Familien og medicinsk orlov (FMLA) giver berettigede medarbejdere hos dækkede arbejdsgivere mulighed for at tage ubetalt, jobbeskyttet orlov af specificerede familie- og medicinske årsager.

Den føderale regering har godkendt akutlovgivning, Families First Coronavirus Response Act, der giver udvidet lønnet sygefravær og betalt familie medicinsk orlov for dækkede ansatte og selvstændige ansatte på grund af coronavirus.

Stat sygefravær

Nogle stater har love, der giver ydelser til sygefravær. Fordele og støtteberettigelse varierer afhængigt af placering, så tjek med Arbejdsministeriet på dit sted for retningslinjer for, hvad der er tilgængeligt.

Virksomhedspolitik

Tjek din virksomheds politik om sygefravær. På grund af alvorligheden af ​​coronavirus er virksomhederne mere fleksible for at sikre deres arbejdsstyrke. Hvis du er kontraktansat, skal du tjekke med de virksomheder, du arbejder for, for at se, om de har implementeret en nødhjælpsfond for arbejdstagere. Du er muligvis kvalificeret til ydelser.

Arbejdsløshedserstatning

Når du er ude af arbejde uden din egen skyld, er du muligvis kvalificeret til arbejdsløshed. Det føderale statsledige arbejdsløshedsforsikringsprogram giver arbejdsløshedsunderstøttelse til støtteberettigede arbejdstagere, der er arbejdsløse uden nogen egen skyld, og som opfylder andre krav til støtteberettigelse i statens lovgivning.

Vigtigt : Kriterierne for støtteberettigelse ændres, når pandemien fortsætter, så se ofte for opdateringer.

Det amerikanske arbejdsministerium har givet staterne fleksibilitet til at ændre deres love for at give arbejdsløshedsunderstøttelse i flere scenarier relateret til COVID-19. For eksempel tillader føderal lov stater at betale fordele, når:

 • En arbejdsgiver ophører midlertidigt operationer på grund af COVID-19, hvilket forhindrer, at ansatte kommer i arbejde.
 • En person sættes i karantæne med forventningen om at vende tilbage til arbejdet, efter at karantenen er forbi.
 • En person forlader ansættelse på grund af en risiko for eksponering eller infektion eller for at pleje et familiemedlem.

Derudover har nogle stater udvidet arbejdsløsheds kompensationsprogrammer på grund af coronavirus. Arbejdsgivere og arbejdstagere bør tjekke det relevante statlige regeringswebsted for at se, om der er vejledning i den statspecifikke arbejdsløshedsforsikring.

F.eks. Giver Californien fordele, hvis du opfylder kravene til støtteberettigelse og er arbejdsløse af grunde som følgende:

 • Dine timer reduceres på grund af karantenen.
 • Du blev adskilt fra din arbejdsgiver under karantenen.
 • Du er underlagt en karantæne, der kræves af en medicinsk professionel eller statlig eller lokal sundhedsofficer.

Derudover behøver du ikke at søge arbejde hver uge. Californien har også frafaldet en uges ventetid for dem, der er ledige eller handicappede på grund af COVID-19.

Selvom det er et føderalt statsprogram, administreres fordelene af de  statslige arbejdsløshedskontorer . Se webstedet for din tilstand for detaljer om grundlæggende fordele og coronavirus-udvidede fordele, hvis de er tilgængelige. Du skal kunne ansøge online om arbejdsløshedserstatning .

Oplysningerne i denne artikel er ikke juridisk rådgivning og kan ikke erstatte sådanne råd. Statlige og føderale love ændres ofte, og oplysningerne i denne artikel afspejler muligvis ikke din egen stats love eller de seneste ændringer af loven. 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *