Verbal kommunikation – et vigtigt Soft Skill

Posted on

Verbal kommunikation - et vigtigt Soft Skill


Verbal kommunikation er deling af oplysninger mellem enkeltpersoner eller grupper gennem tale. Det er en af ​​de måder, vi interagerer med vores chefer, medarbejdere, kollegaer og kunder eller klienter på arbejdspladsen. Vi bruger også aktiv lytning, nonverbal kommunikation såsom kropssprog og ansigtsudtryk, og skrivning til at kommunikere.

Når dine verbale kommunikationsevner er svage, vil de tilsigtede modtagere af dine beskeder ikke være i stand til at forstå dem og efterfølgende vil ikke være i stand til at reagere hensigtsmæssigt. Selv om disse fejl ikke udelukkende hvile med højttaler-ringe evne til at lytte eller fejllæsning af ikke-verbale signaler kan også være at skyde skylden-de begynder med ham eller hende.

Hvordan du forbedrer din verbal kommunikation

Forbedring af din verbale kommunikationsevner vil hjælpe dig med at undgå misforståelser på arbejdspladsen. Tag følgende trin, begyndende endnu før nogen ord forlader din mund:

 1. Være forberedt: Før du starter en samtale, finde ud af, hvilke oplysninger du ønsker at give. Så beslutte om den bedste måde at videresende det til din modtager. For eksempel, har du brug for at gøre det ansigt til ansigt, eller vil et telefonopkald gøre?
 2. Vælg dine ord med omhu: Brug ordforråd din modtager kan nemt forstå: Hvis han eller hun ikke forstår dine ord, vil din besked blive tabt.
 3. Tal tydeligt:  Vær opmærksom på din volumen og talehastighed. Taler for lavt vil gøre det vanskeligt for nogen at høre dig, men råbe kan være meget afskrækkende. Tal langsomt nok til at blive forstået, men ikke så langsomt, at du fødte lytteren eller sætte ham eller hende til at sove.
 4. Brug Korrekt Tone:  Din stemme kan afsløre dine sande følelser og holdninger. For eksempel, hvis du er vred eller ked af det, vil det komme på tværs gennem din tone. Prøv at bevare kontrollen over dette, for at undgå at afsløre mere, end du ønsker, og distraherende lytteren fra din besked hensigt.
 5. Gør Øjenkontakt: Den person, til hvem du taler, vil bedre være i stand til at forbinde med dig, hvis du holde øjenkontakt hele samtalen.
 6. Check In Med Listener Periodisk: Få feedback for at sikre den person, med hvem du taler forstår dig. Han eller hun skal “få” hvad du prøver at sige. Mens du taler, observere hans eller hendes ansigtsudtryk og kropssprog, eller blot bede om verbal bekræftelse på, at han eller hun forstår dig.
 7. Undgå Distraktioner: Baggrundsstøj vil aflede din lytteren og gøre det svært for ham eller hende til at høre, hvad du siger, pyt, forstå det. Find et roligt sted at tale. Hvis du taler til en person via telefon, gå til et roligt område og sørg for at han eller hun er i en så godt. Hvis dette ikke er muligt i øjeblikket, sørge for at tale, når det er.

Karriere der kræver Fremragende Verbal Kommunikationsfærdigheder

Uanset hvad din karriere er, vil du sandsynligvis nødt til at tale til folk i det mindste lejlighedsvis. Derfor gode verbale kommunikationsevner er kritiske. Nogle erhverv, dog afhænge af at have overlegne verbale kommunikationsevner. Her er flere, der kræver denne bløde færdighed:

 • Administrerende direktør:  Topledere er ansvarlig for alle aktiviteter i de organisationer, de kører. De skal være i stand til at dele oplysninger med dem i og uden for virksomheden, herunder andre top-niveau ledere, medarbejdere, kunder og aktionærer.
 • Skole Principal:  Principals styre elementære og ungdomsuddannelser. Fremragende verbale kommunikationsevner lade dem interagere med skolens fakultet, forældre og elever.
 • Manager- : Ledere overvåge arbejdet i en afdelings eller hele organisationens medarbejdere. De skal være i stand til at give feedback til deres ansatte på en klar måde.
 • Operationsanalyse Analytiker: Ved hjælp af deres ekspertise i matematik, drift forskning analytikere hjælpe virksomheder og andre enheder løse problemer. Stærke verbale kommunikationsevner give dem mulighed for at arbejde som medlem af et team.
 • Medicinsk Scientist:  Medicinske forskere forske i årsagerne til sygdomme og udvikle forebyggelses- og behandlingsmetoder baseret på deres resultater. De skal være i stand til at forklare deres resultater til kolleger.
 • Økonom: Økonomer studere fordelingen af ressourcer. De samarbejder med kunder og diskutere deres resultater med dem.
 • Klinisk eller Rådgivning Psykolog:  Kliniske og rådgivning psykologer diagnosticere og behandle personer, der har psykiske, følelsesmæssige og adfærdsmæssige forstyrrelser. De tilbringer deres dage at tale med folk.
 • Arkæolog:  Arkæologer studerer historie og forhistorie ved at undersøge beviser efterladt af mennesker. De skal forklare deres forskningsresultater til kolleger.
 • Ægteskab og familie terapeut: Ægteskab og familie terapeuter behandler enkeltpersoner, familier og par for psykiske lidelser og interpersonelle problemer. De har brug for at videregive oplysninger til deres kunder.
 • Lærer:  Lærere instruere eleverne i en række forskellige emner. De forklarer begreber til studerende, samarbejde med andre lærere, og diskutere elevernes fremskridt med forældrene.
 • Bibliotekar:  Bibliotekarer vælge og organisere materialer i det offentlige, skole, akademisk, lov, og virksomhedernes biblioteker. De underviser bibliotekets lånere, hvordan man bruger disse ressourcer.
 • Tandlæge:  Tandlæger undersøge og behandle patienternes tænder og tandkød. De samarbejder med tandplejere og assistenter, samt diskutere procedurer med deres patienter.
 • Farmaceut:  Farmaceuter dispensere receptpligtig medicin til patienter. De giver oplysninger og instruktioner til dem, så de kan bruge disse medikamenter effektivt og sikkert.
 • Marketing Manager:  Marketing ledere udtænke og gennemføre virksomhedernes strategier for markedsføring. De samarbejder med medlemmer af marketing teams.
 • Software Udvikler:  Softwareudviklere overvåge oprettelsen af computersoftware. Stærke verbale kommunikationsevner give dem mulighed for at instruere medlemmerne af deres hold.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *