Beste teknikker for et vellykket jobbintervju

Posted on

Beste teknikker for et vellykket jobbintervju

Når du intervjuer for en jobb, kan de små tingene utgjøre en stor forskjell. Selv en liten feil kan koste deg et jobbtilbud. Ta deg tid til å forberede deg slik at du kan gjøre best mulig inntrykk på hvert jobbintervju du skal på.

Disse intervjuteknikkene dekker alt det grunnleggende du trenger å vite for å finpusse intervjuteknikken din og bli et jobbintervju. Fra å sjekke ut selskapet til å sende et intervju takkebrev, gjør møtet ditt med ansettelseslederen til en suksess fra begynnelse til slutt.

Forbedre intervjuteknikken din

Et jobbintervju gir deg en sjanse til å skinne. Det du sier og gjør vil enten flytte deg til neste vurderingsrunde eller slå deg ut av striden.

Kle deg for suksess i intervjuet

Det første inntrykket du gjør på en potensiell arbeidsgiver kan utgjøre en stor forskjell i resultatet av jobbintervjuet ditt. Den første dommen en intervjuer gjør kommer til å være basert på hvordan du ser ut og hva du har på deg. Derfor er det alltid viktig å kle seg riktig til et jobbintervju. Hva som passer varierer fra arbeidsgiver til, så du må velge et antrekk som passer der du ønsker å bli ansatt.

Frisk opp intervjuferdighetene dine

Under et jobbintervju er din evne til å samhandle med intervjueren og artikulere tankene dine like viktige faktorer for å få jobben som kvalifikasjonene som er oppført på CV-en din. Bruk litt tid før intervjuet for å sikre at intervjuferdighetene dine er like klare som CV-en din.

Minimer intervjustress

Intervjuer kan være stressende, selv om du er en proff som har gått på mange av dem. Det er teknikker du kan bruke for å minimalisere stress før og under jobbintervjuene dine, og strategier du kan bruke for å redusere angsten som kan følge med jobbsøkingen din. Det vil gjøre det mye lettere å administrere intervjuet når du ikke føler deg stresset.

Gjør det beste førsteinntrykket

Førsteinntrykket betyr virkelig noe, og du har ikke mye tid til å gjøre et godt inntrykk under et jobbintervju. Fra du hilser på resepsjonisten til du forlater bygningen, blir du vurdert som en potensiell nyansatt. Det er viktig å gi alle du møter det beste inntrykket du kan.

Selg deg selv til intervjueren

Når du er i et jobbintervju, er det opp til deg å selge dine kvalifikasjoner og legitimasjon til ansettelsessjefen. Du må også vise intervjueren at du passer for både stillingen og organisasjonen. Med litt forberedelse vil du kunne presentere deg selv som en kandidat som enhver organisasjon gjerne vil ansette. Å gjøre ditt beste for å få ansettelsessjefen på din side vil hjelpe deg med å bli ansatt.

Hva du skal gjøre når du er en introvert

Intervjuer kan være veldig utfordrende når du er en introvert, men det finnes teknikker for å hjelpe introverte til å skinne under jobbintervjuer, inkludert hvordan forberede og håndtere et intervju, og hvordan du selger dine introverte egenskaper.

Ta deg tid til å si takk etter intervjuet

Å ta seg tid til å si takk etter et jobbintervju er ikke bare god intervjuetikett. Det forsterker også interessen din for stillingen og viser intervjueren at du har gode oppfølgingsferdigheter. Bruk takkebrevet ditt også til å ta opp eventuelle problemer og bekymringer som dukket opp under intervjuet.

Øv på intervju

Å ta deg tid til å gjennomgå typiske intervjuspørsmål du sannsynligvis vil bli spurt under et jobbintervju, vil hjelpe deg med å gi deg en ramme for svarene dine. Det vil også roe ned nervene dine fordi du ikke strever etter svar mens du sitter i intervjuet.

Øv deg på å intervjue en venn eller et familiemedlem på forhånd, så blir det mye lettere når du faktisk er på jobbintervju.

Bruk nettverkskontaktene dine

Hvem du kjenner i firmaet du intervjuer med spiller virkelig en rolle. Dine forbindelser kan henvise deg til en jobb, gi innsideinformasjon om selskapet og fortelle deg hva du kan forvente under intervjuet.

Sjekk ut selskapet

Hvor mye vet du om selskapet som nettopp kontaktet deg for å avtale et intervju? Det skal være rikelig, og all informasjonen du trenger er tilgjengelig på nettet. Få innsikt i bedriftskulturen, og bruk kontaktene dine for å få en intervjufordel.

Vær forberedt på et telefonintervju

Mens du aktivt søker jobb, er det viktig å være forberedt på et telefonintervju på kort varsel. Du vet aldri når en rekrutterer eller en nettverkskontakt kan ringe og spørre om du har tid til å snakke om en jobbmulighet.

Håndter et gruppeintervju

Å intervjue med én person er tøft nok, men det er enda vanskeligere når du skal intervjue en gruppe (eller panel) av intervjuere.

Intervju mens du spiser

Å ta deg med til frokost, lunsj eller middag gir intervjueren en sjanse til å sjekke ut dine kommunikasjons- og mellommenneskelige ferdigheter, samt bordskikk, i et mer uformelt miljø enn et kontormiljø. Finner ut hvordan du håndterer et intervju mens du spiser, inkludert hva du skal bestille, etikette for middagsintervjuer, hvem som betaler og flere tips for intervjuer over kaffen eller et måltid.

Unngå disse intervjufeilene

Hva bør du ikke gjøre når du intervjuer? Sjekk ut de vanligste jobbintervjufeilene, tabberne og feilene en ansettelseskandidat kan gjøre. Noen av dem er mindre; andre kan gjøre eller ødelegge sjansene dine for å bli ansatt. Så ta deg tid til å forberede deg før intervjuet ditt, slik at du ikke trenger å stresse med hvordan det gikk etter at det er over.

Flere jobbintervjuteknikker for å hjelpe deg med å bli ansatt

Se flere tips for telefonintervjuer, andre intervjuer, lunsj- og middagsintervjuer, atferdsintervjuer, offentlig intervju, praksisintervjuer og flere råd for suksess i intervjuet.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *