Hvordan slå Freelancing til en karriere

Posted on

Hvordan slå Freelancing til en karriere

Det fine med freelancing er at du kan gjøre det arbeidet på dine vilkår. Hvis du bare trenger litt ekstra penger eller ønsker å utvikle ferdigheter i et nytt område, kan du gjøre det på deltid, i tillegg til din vanlige, fulltidsjobb – eller du kan gjøre det din fulltidsjobb, med en litt nøye planlegging og mye hardt arbeid, og aldri trenger å gå tilbake til båsen gården igjen. Her ser du hvordan du kommer i gang.

Hvordan slå Freelancing til en karriere

1. få føttene våt
De fleste mennesker vil fortelle deg å lage en plan før du setter i gang. Hvis du har en jobb, i dag, vil jeg foreslå nettopp det motsatte: før du begynner å tenke på hva du vil at frilanskarriere å se ut, få føttene våt ved å ta noen gigs mens du fortsatt er ansatt.

Det er to fordeler ved å gjøre dette. Først av alt, gjør det deg til å sette til side litt penger før du gjøre hoppe til heltid freelancing. Du trenger tre til seks måneders levekostnader, samt oppstartskostnader, for å starte din freelance karriere fra en sikker posisjon.

Second av alt, det kan du prøve ut forskjellige typer klienter og arbeidsplasser, og trene The Kinks før du begår mesteparten av arbeidstiden til noe du kanskje ikke nyte en måned fra nå.

2. Lag en plan
Når du har eksperimentert med flere ulike typer konserter og kunder, og har en viss idé om hva du ønsker å jobbe på, er det på tide å lage en plan. Selv om du ikke prøver å imponere investorene, skriver en forretningsplan kan bidra til å avklare dine mål og kartlegge en grov skisse av hva suksess ser ut til deg. Noen spørsmål å huske på:

  • Hva slags arbeid du elsker og hater?
  • Hva gjør suksess ser ut for deg?
  • Hvor mye penger trenger du for å bryte selv, for å spare penger, for å føle at du har “gjort det”?
  • Hvem er konkurrentene, og hva de tilbyr?
  • Hva tilbyr dere at konkurransen ikke?
  • Hva vil du ha din bedrift til å se ut som et par måneder fra nå, neste år, og i fem år?
  • Ønsker du ansatte på et tidspunkt, eller ønsker du å jobbe på egen hånd?
  • Hva vil du arbeidsdagen til å se ut?

Ikke glem å planlegge for beregnet kvartals skatter; William Perez tilbyr guider til å beregne disse og betale dem. Til slutt, må du også bestemme om du ønsker å innlemme, men du trenger ikke å ta denne avgjørelsen før du setter i gang.

3. Sett dine priser
En annen grunn til å prøve freelancing mens du fremdeles arbeider for en arbeidsgiver er å ha en sjanse til å sette dine priser – og revidere dem. Hvis du er som de fleste spirende frilansere, vil du sannsynligvis undercharge for dine tjenester først. Hvis du gjør noen test gigs før du forplikte seg til freelancing full tid, vil du ha en mulighet til å gjøre disse feilene mens du fortsatt har en stabil inntekt.

Den beste måten å sette dine priser er å finne ut hva du gjør for lignende arbeid på din fulltidsjobb, og tenke ut en timepris. Ikke glem å inkludere ting som fordeler, syke tid og kontorrekvisita når du gjør dine beregninger. Deretter kan du enten lade dine kunder time eller ved prosjektet, etter å anslå hvor mange timer hvert prosjekt vil ta.

4. Fokus på den ideelle klienten
ganske raskt, vil du begynne å få et bilde av selskapene og personene du arbeider med de beste. Den ideelle klienten vil være den beste blandingen av type arbeid, arbeidsstil, tidsplan og lønn. Du kan for eksempel oppdage at du liker å jobbe med startups beste, fordi du verdsetter arbeider med nyskapende prosjekter og ønsker ikke en ni-til-fem jobb dagen – eller du kan finne det mer etablerte selskaper er mer økonomisk pålitelig og dreier mot dem som når du fyller opp klienten din roster.

Så er det kulturelle stykke. Alle har forskjellige verdier og forventninger til medarbeidere og kunder. Kanskje du ønsker å jobbe med mennesker som er vennlige og varme, eller punktlig og presis, eller respekt for dine grenser i form av tid, eller en kombinasjon av disse. Vet det, og ser for bedrifter og kontaktpunkter som samtykker.

5. Markedsfør deg selv
Borte er de dagene da du trengte å kjøpe plass i en avis for å fremme den nye virksomheten. Nå kan du være i stand til å starte din freelance karriere uten å bruke en enkelt enslig krone, bare ved falbyr dine tjenester på Facebook, Linkedin, Tumblr og Twitter.

Det viktigste er å være villig til å strekke seg ut. Når du gjør spranget, fortell dine tilkoblinger som du gjør det. Du vil bli overrasket over hvor mye bedriften du kan generere ganske enkelt ved å legge på ulike sosiale nettverk og la folk vite at du leter etter en bestemt type arbeid.

6. Network
Frilansere trenger forbindelser for å holde å få ny jobb, men de trenger dem også for å skape en følelse av fellesskap som kontorarbeidere har og entreprenører noen ganger mangler. Den gode nyheten er at du ikke trenger å bli en cocktailparty person eller lære å elske småprat for å bli en ekspert nettverksbygger. Alt du trenger å gjøre er å være pålitelig, behagelig å jobbe med, og åpne for å stifte nye bekjentskaper.

Igjen, har sosiale medier tatt mye av det harde arbeidet ut av smiing-tilkoblinger. Det er også en god idé å se til å bli yrkesorganisasjoner i din bransje, hvis du ikke allerede har gjort, for å holde på toppen av nyheter og trender og har tilgang til utdanningsmuligheter som kan hjelpe deg å forbedre dine ferdigheter.

7. Hold øynene på ballen
slutt, det viktigste å gjøre for å lage en suksess av freelancing er å revurdere dine mål fra tid til annen. Du vil ikke alltid treffer den ut av parken på første sving, men du trenger ikke å. Alt du trenger å gjøre er å holde svingende.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *