7 måter å spare penger på på jobbsøking

Posted on

7 måter å spare penger på på jobbsøking

Hvor mye koster det egentlig å lande en ny jobb? Svaret er dessverre at det kommer an. En CareerBuilder-undersøkelse rapporterer at 27% av jobbsøkere som pådro seg utgifter under et jobbsøking brukte over $ 200, hovedsakelig på klær (39%), transport (22%) og reiser (21%).

Hvis du leter etter en jobb i ditt felt i ditt lokale metroområde og CVen din er aktuell og i rimelig god form, kan du slippe unna med bare å budsjettere for bensinpenger eller bussbillett og kostnadene for å skrive ut noen ekstra eksemplarer av CVen din.

Men hvis du er arbeidssøkende i en ny by , enten prøver å skifte karriere eller grave i for en langvarig jobbjakt, kan kostnadene dine være betydelige. Avhengig av situasjonen din, kan det hende du må budsjettere for et intervjuantrekk eller to, transport til og fra intervjuet, karrierecoachingtjenester, gjenoppta skrivehjelp, jobbopplæring og mer.

Den gode nyheten er at ikke alle kostnader er omsettelige – og med litt forberedelser og oppfinnsomhet kan du ofte finne lignende tjenester for mindre penger. Fortsett å lese for de syv beste måtene å spare penger på jobbsøket

Bli organisert

En av de beste måtene å spare penger under jobbsøking er å spare tid ved å bli organisert . Du trenger ikke å legge ut for dyr programvare eller arrangører for å gjøre dette. Sjansen er at du allerede eier mange produktivitetsverktøy som er perfekte for å organisere jobbsøkingen. Lag et regneark for jobbsøknad i Microsoft Excel eller Google Drive. Bruk smarttelefonens innebygde apper og funksjoner for å holde oversikt over fristene dine eller lage varsler og avtaler i Google Kalender. Last ned gratis jobbsøk-apper fra faktisk , Glassdoor, CareerBuilder og mer.

Lån intervjuklær fra venner og familie

For å gjøre et godt førsteinntrykk på et jobbintervju , er det viktig å kle seg på riktig måte. Selv om intervjuprosessen er fjern og du intervjuer via Zoom eller Skype , må du kle delen. Avhengig av bedriftskultur , kan dette bety alt fra forretningsdrakt til bedriftsdrakt og klessko.

Tips : Det lønner seg å gjøre forskningen. Selv om det er best å feile på siden av å kle seg ut mer enn mindre, vil du ikke gå for langt i begge retninger. Hvis du for eksempel intervjuer ved en oppstart, kan en forretningsdrakt gi feil inntrykk.

Hvis du ikke har de perfekte intervjuklærne i skapet ditt (eller i din nåværende størrelse), ikke antar at du sitter fast og kjøper noe nytt. Nettverk deg inn i et nytt antrekk ved å spørre venner og familie om de har passende klær å dele.

Sjekk ut mote- og sendesider på nettet som Poshmark, ThredUp og TheRealReal for å kjøpe mote antrekk. Hvis du ikke klarer det, kan du slå opp din lokale sparsommelige butikk eller forsendelsesbutikk. Du kan bli overrasket over hva du finner.

Unngå å betale ut lommen for reiseutgifter

En av de største utgiftene for jobbintervju utenfor byen er reise og overnatting. Flybillett, togbilletter, bensin, leiebil og hotellreservasjoner kan fort tjene store penger. Du kan ende opp med å betale hundrevis eller tusenvis av dollar før du til og med har satt foten ned på selskapets kontorer.

Men du trenger kanskje ikke betale hele regningen selv. Noen selskaper betaler for reise- og overnattingsutgifter. Nervøs over å spørre hvem som betaler? Vurder å spørre om selskapet vil gjøre reisearrangementer på dine vegne. Hvis de sier nei, kan du tenke på om du skal forhandle om refusjon.

Hvis det er tidlig i intervjuprosessen og arbeidsgiveren ikke henter fanen, kan du også spørre om de vil vurdere et videointervju eller telefonsamtale på dette stadiet. Hvis ting går bra, vil du vite at investeringen din i reiseutgifter til neste intervju mer sannsynlig vil lønne seg.

Merk : Mange arbeidsgivere gjennomfører ansettelsesprosessen – fra intervjuer til onboarding – online. Du kan til og med være i stand til å bli ansatt for en jobb du vil gjøre personlig, uten å pådra deg ekstra utgifter.

Prøv først jobbsøkesider først

Jobbsøkemotorer og jobbrett er nyttige kilder til oppføringer for mange jobbsøkere – og mange er gratis å bruke. Fokuser den elektroniske delen av jobbsøket ditt først på disse gratis nettstedene, og spar deg selv kostnadene for månedlige abonnementsavgifter. Prøv noen av de beste jobbsidene for å se hvilke som gir flest muligheter som passer for dine interesser.

Vil du ha oversikt over oppføringer i et nisjemarked? Mange nettsteder som krever et gebyr tilbyr en gratis prøveperiode for nye brukere. Bare husk å notere i kalenderen din for å avslutte kontoen din, slik at du ikke slutter å betale for et abonnement du ikke lenger trenger.

Opplær deg selv gratis

Hvis du har jobbet i en stund og ikke har mye hell, kan det være på tide å legge til noen nye ferdigheter til CVen. Og det kan hende du ikke trenger å ta på deg en heftig skolepenger for å gjøre det.

Viktig  : Det første trinnet ditt bør være å identifisere ferdighetene som vil imponere arbeidsgivere mest og gi størst positiv innvirkning på bunnlinjen. En måte å gjøre dette på er å gjennomgå kvalifikasjonene til dine jevnaldrende i ditt felt, enten ved å se på LinkedIn-profilene deres eller skanne stillingsannonser for den målrettede stillingen din.

Når du har bestemt hvilke ferdigheter du trenger å lære, kan du søke etter gratis online klasser via organisasjoner som Coursera eller edX.

Vil du lære mer om treningsprogrammer, læreplasser eller sertifiseringer? CareerOneStop er det amerikanske arbeidsdepartementets karriere- og opplæringsnav, med lenker til ressurser som kan hjelpe.

Nå ut til skolen din

Karriereveiledning, hjelp til å skrive en CV og følgebrev, hjelp til å finne ledige stillinger, nettverksressurser for karrierer og praksisintervjuer kan hjelpe din jobbjakt til å bli mye mer vellykket enn om du gjør det på egen hånd.

Tips : Hvis du er ferdig uteksaminert for lenge siden, kan det hende at ditt karrieresenter ikke er den første tanken når du søker jobb – men det burde det være.

Karriereservicesentre tilbyr ofte gratis nettverksressurser, gjenoppta og intervjuhjelp og karrierevurderingstjenester til studenter, selv om de ikke er nyere karakterer. Skolens nettsted skal gi mer informasjon om eksterne tjenester for studenter og hvordan du kan komme i kontakt.

Spar penger på teknologi 

Få jobbsøkere klarer seg uten teknologi i disse dager, selv om de er i murstein og mørtelindustrier som er avhengige av nettverkstilkoblinger. Men hvis du leter etter et sted å spare penger i løpet av jobbsøkingen, er det nå et godt tidspunkt å gjennomgå månedlige utgifter til mobiltjeneste, internett og andre viktige teknologier.

Spar penger på mobiltelefontjenesten din ved å bruke forhåndsbetalte planer, pakkingstjenester eller bytte planen til en som passer bedre til bruksmønstrene dine. Bundle internett og kabel – eller kutt ledningen og grøft fasttelefonen. Du kan ringe de nåværende tjenesteleverandørene og spørre om rabatter for veteraner, studenter, AAA, AARP og andre organisasjoner.

Bare vær sikker på at du ikke gjør noen endringer som setter din evne til å få kontakt med potensielle arbeidsgivere i fare, som for eksempel å bytte til en mindre pålitelig celletjeneste. Du vil ikke ringe med en ansettelsesansvarlig bare når de gir et jobbtilbud .

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *