Datastøttespesialist – Jobbbeskrivelse

Posted on

Computer Support Specialist - Job Description

En datamaskin støtte spesialist hjelper brukere som har problemer med programvare, datamaskiner eller enheter som skrivere eller skannere. Noen såkalte datamaskin brukerstøttespesialister-assist selskapenes kunder, mens andre kjente som datanettverk støtte spesialister-gi in-house støtte til en organisasjoner informasjonsteknologi (IT) ansatte.

Samme jobb, annen tittel

Dette er noen av de stillinger som IT-support spesialister kan også gå av, selv om deres plikter er identiske. Når du søker etter ledige stillinger, også bruke disse søkeordene:

Teknisk eller Tech Support Specialist, Help Desk tekniker, IT-ekspert, Network Technician, Nettverk Specialist, IT-konsulent.

Kjappe fakta

 • Computer brukerstøttespesialister tjene en median årslønn på $ 50 210 og datanettverk støtte spesialister tjene $ 62 340 (2017).
 • Av de 835,300 IT-support fagfolk, 636600 er databrukerstøttespesialister og 198 800 er datanettverk støtte spesialister (2016).
 • En rekke bransjer ansette disse teknologi arbeidere. Noen jobber for IT konsulentselskaper som gir  teknisk støtte  til mange forskjellige selskaper på kontraktsbasis.
 • Teknisk support spesialister noen ganger jobbe hjemmefra, men andre reise til kundenes kontorer.
 • De fleste jobber på dette feltet er i full gang, men arbeiderne er ikke alltid planlagt under vanlig dagtid. Databrukere trenger støtte 24/7, og derfor støtte spesialister må jobbe i løpet av kvelden, om natten, helger og helligdager.
 • Den  jobben utsiktene  for denne okkupasjonen er utmerket. Den amerikanske Bureau of Labor Statistics spår jobb vekst som vil være raskere enn gjennomsnittet for alle yrker mellom 2016 og 2026. Jobbmuligheter vil være svært gunstig i helsesektoren og datasystemer design bransjen. Det er også forventet å være åpninger med IT konsulentfirmaer, som små selskaper slå til dem for teknisk støtte.

En dag i en Computer Support Specialist Life:

Dette er noen typiske arbeidsoppgaver hentet fra nettannonser for IT-support stillingene finnes på Indeed.com:

 • “Support felles virksomhet og produktivitet programvare”
 • “Hjelp innringere med forespørsler om IT-tjenester, reparasjon eller støtte forespørsler, klager og henvendelser og henvise til passende IT personell via datamaskinen tracking system”
 • “Dokument bruker ringer problemløsning, og relaterte prosesser og prosedyrer”
 • “Svar på spørsmål eller løse dataproblemer for klienter i person, via telefon, eller fra en ekstern plassering”
 • “Anbefal endringer eller oppdateringer i programmering, dokumentasjon og opplæring til adresse systemet mangler og brukerbehov”
 • “Utvikle og bistå i å opprettholde nødvendig teknisk dokumentasjon”

Pedagogiske krav, myke ferdigheter og utviklingsmuligheter

Alle arbeidsgivere krever at de som de leier har datamaskin kompetanse, men mange er fleksible når det gjelder hvordan de kjøpte denne kunnskapen. Mens noen vil bare ansette IT-support spesialister som har en bachelor-grad, det er vanligvis ikke tilfelle. Noen arbeidsgivere foretrekker jobbsøkere som har en knytte grad i informatikk, men mange andre vil ansette folk som nettopp har tatt noen datakurs.

I tillegg til sine tekniske ferdigheter, må en datamaskin støtte spesialist har spesielle myke ferdigheter. Dette er personlige egenskaper personer ble enten født med eller ervervet gjennom livserfaring. Utmerket aktiv lytting er et must. Uten dem, vil han eller hun ikke kunne forstå folks behov. Muntlige kommunikasjonsevner tillate en datamaskin støtte spesialist for å formidle informasjon til de han eller hun prøver å hjelpe. Også nødvendig er overlegen kritisk tenkning og problemløsning ferdigheter.

Etter å ha brukt tid på å hjelpe kunder eller interne brukere, er noen kundestøttespesialister forfremmet til stillinger der de bidrar til å forbedre design og effektiviteten av fremtidige produkter. De som jobber for programvare og maskinvare selskaper ofte avansere svært raskt. Noen mennesker som begynner i denne posisjonen senere blitt programvareutviklere og nettverk og datasystemer administratorer.

Hva vil arbeidsgivere forventer av deg?

Hva vil tvinge en potensiell arbeidsgiver å ansette deg? Her er noen krav fra faktiske stillingsannonser på Indeed.com:

 • “Evne til å lære og artikulere teknisk informasjon og formidle til ikke-tekniske folk”
 • “Utmerket oppmerksomhet på detaljer og multi-tasking evne”
 • “Vær profesjonell med kunder og ansatte”
 • “Passion for å hjelpe andre og problemløsning”
 • “Kunne oversette tekniske konsepter inn i lekmann vilkår”
 • “I stand til å arbeide selvstendig og fleroppgavekjøring”

Er dette yrke passe godt for deg?

Det er viktig å vurdere dine interesser, personlighet og arbeidsrelaterte verdier når du velger en karriere. En egenvurdering vil la deg lære om dine egenskaper. Tenk om å bli en datamaskin støtte spesialist f du har de følgende:

 • Interesser  (Holland Code): RCI (Realistisk, Konvensjonell, Investigative)
 • Personlighetstype  (MBTI personlighetstyper): ENFJ, INFJ, ENFP, INFP
 • Arbeidsmessige verdier : relasjoner, arbeidsvilkår, Achievement

Relaterte Yrker

 BeskrivelseMedian årslønn (2017)Minimum Krav på utdanning / opplæring
Programvare Quality Assurance EngineerIdentifisere problemer med programvare$ 88 510Bachelor grad
NettverksadministratorKlarer en enheter datanettverk$ 81 100Bachelor i datanettverk og systemadministrasjon eller informatikk
Webutvikleroppretter nettsteder$ 67 990Bachelor-grad i en datamaskin-relaterte felt (foretrekkes) eller sertifisering og erfaring
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *