Hvordan lage en kronologisk gjenoppta

Posted on

 Hvordan lage en kronologisk gjenoppta


En kronologisk CV er en av de vanligste gjenoppta formater, og det er en god grunn for det: Arbeidsgivere har en tendens til å foretrekke det fordi det er enkelt og lett å skanne.

Hvis du aldri har opprettet en CV før, og du sitter ned for å bygge en fra grunnen av, har du sannsynligvis en kronologisk CV i tankene. Og mens det kan være det beste valget for deg, er det verdt å lære hva kronologisk gjenopptar gjøre det bra – og hvordan du skal formatere en slik at du kan bruke denne CV typen til beste fordel.

Omvendt kronologisk, Teknisk

En kronologisk gjenoppta lister arbeidet historie etter dato, med den siste posisjonen på toppen. Det kan omfatte en CV målsetting eller karriere sammendrag før listen over arbeidserfaringer.

Merk: Det er viktig å få fakta rett når du oppføringen din arbeidserfaring, slik at arbeidsgiver ikke vil tro at du lyver på CV-en din bør de bestemmer seg for å gjøre en bakgrunnssjekk. Pass på at datoene, jobbtitler, lønn historie (hvis inkludert), etc. er korrekt før du sender inn din CV og søknad.

Utdanning, sertifiseringer, og spesielle ferdigheter følge arbeidserfaring i denne stilen av CV.

Fordelene ved en kronologisk gjenoppta

Den kronologiske CV er en av de mest brukte stiler, og dens fortrolighet alene gjør det lettere å absorbere. Ideelt sett, det viser utviklingen av en karriere klart.

Det kan være lettere å kompilere, også, siden sin orientering mot datoene hjelper deg å nagle ned detaljene for din egen jobb historie.

Ved å bruke en kronologisk gjenoppta

Som det fremhever arbeidet historie, er den kronologisk gjenoppta mest effektive for kandidater med solid erfaring i feltet. Ved å vise frem arbeidet historie front og senter, du umiddelbart viser arbeidsgiver at du har relevant erfaring og ferdigheter.

Når ikke å bruke en kronologisk gjenoppta

Selv om mange arbeidsgivere foretrekker en kronologisk CV, det er tider når det ikke er det riktige valget. Noen eksempler:

 • Når du er bare begynnelsen din karriere: Den kronologiske gjenoppta format vil ikke fungere bra hvis du er ny på arbeidsstokken. Du kan ha alle de ferdigheter som kreves og gjelder erfaring utenfor riket av lønnet arbeid, for eksempel frivillig arbeid og praksisplasser. Men hvis du velger en kronologisk CV, vil ansette manager bare se din mangel på betalt arbeidserfaring, ikke dine evner. I dette tilfellet en funksjonell CV, som understreker kompetanse over lineær jobberfaring, vil hjelpe deg å gjøre ditt tilfelle.
 • Når du bytte karriere: Mange arbeidsgivere vil sette din CV i “nei” haug hvis de ser at du ikke har direkte relevant arbeidserfaring. Velg en annen stil, for eksempel en funksjonell CV som fokuserer på dine ferdigheter og erfaring eller en kombinasjon CV, som viser både dine ferdigheter og arbeidet historie.
 • Når du har hull i arbeidet historie: Kanskje du har vært arbeidsledig i en lengre periode, eller har tatt tid ut av arbeidsstyrken til omsorg for små barn eller syke familiemedlemmer. Uansett hvorfor du har vært ute av arbeidsstyrken, velge et format som viser hva du kan gjøre, heller enn arbeidet historie, vil hjelpe deg å gjøre det beste inntrykket.
 • Når du har ofte byttet jobb: ansattes lojalitet er en ting fra fortiden, og med god grunn: svært få arbeidsgivere beholde arbeidstakere i hele sin karriere lenger. Imidlertid kan for mange jobbskifter ser dårlig å ansette ledere, som ikke ønsker å investere tid og penger trene en ansatt som kommer til å hoppe skipet. Hvis du har en historie med jobb hopping, er en kronologisk CV trolig ikke den beste passform.

Starter

Vurder å bruke en mal for å hjelpe deg å lage din CV. Maler gi deg en ferdig layout og veilede deg gjennom prosessen med å fylle det ut.

Gjenoppta eksempler kan hjelpe deg å se hva slags innhold du bør inkludere i dokumentet, og hvordan du bør skrive og formatere den.

Kronologisk Resume Sample

Søkeren
999 Chugalug Way
Wheaton, MA 60187
Cell: (123) 555-1234
applicant@email.com

KARRIERE FORMÅL

Administrativ koordinator søker lederstilling med en topp selskap som vil tillate henne å utnytte hennes organisatoriske og lederegenskaper mens koordinere arbeidsflyt og kontrollere selskapets logistikk.

CORE KVALIFIKASJONER

 • Svært organisert enkelte i stand til å håndtere og overvåke flere oppgaver samtidig.
 • Erfaring planlegge opplæring klasser, personalmøter og omplasseringer.
 • Har nøyaktig klarte en multimillion-dollar budsjett.

PROFESJONELL ERFARING

Administrativ koordinator , Mannix Services, Naperville, IL
desember 2016 – Present

Ansvarlig for analyse av månedlige, ukentlige og daglige salgsrapporter.

 • Oppnådde 100 prosent nøyaktighet for de siste to årene.
 • Ansvarlig for planlegging trening klasser, seminarer og konferanser.

Administrativ sekretær, Minnesota Livsforsikring, Barrington, IL
juni 2014 til desember 2016

Overså forskning og design av salgs- og opplærings presentasjoner, som krever flyt i PowerPoint, Slideshare, og Prezi.

 • Ansvarlig for å planlegge en tre-person opplæring av personalet.

Fasiliteter Assistant , SBC Warburg Dillon Reed, Chicago, IL
mai 2012 til juni 2014

Ansvarlig for å balansere en $ 7,000,000 fasiliteter budsjett.

 • Planlagt vedlikehold samtaler, personalmøter, omplasseringer og byggeprosjekter.

Daglig leder , KSMR Radio 92,5 AM / 94,3 FM, Winona, MN
mai 2000 – mai 2012

Ansvaret for en 36-medlem ansatte, samt en 7-medlem ledergruppe, med oppgaver som inkluderte disiplinærtiltak, budsjettering, spesielle forespørsler, program planlegging og innleie.

 • Ledet en komité som fikk et stipend for å øke stasjon fasiliteter.

UTDANNING

Bachelor of Arts i Public Relations
St. Mary University of Minnesota, Winona, MN

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *