Musikklærer – lønn, nødvendige ferdigheter og mer

Posted on

Musikklærer - lønn, nødvendige ferdigheter og mer

Musikklærernes spesifikke plikter kan variere avhengig av om de jobber for en skole, en instrumentbutikk eller privat. De kan lære elevene å synge, spille musikkinstrumenter, forstå musikkteori eller en kombinasjon av disse jobbene. Karriereveien deres avhenger av hva slags musikkundervisning som interesserer dem mest.

Musikklærers plikter og ansvar

Musikklærere kan ha en rekke plikter, avhengig av hva de underviser og hvor. Skolemusikklærere utfører vanligvis følgende oppgaver:

 • Lær kor, band, orkester eller en kombinasjon av alle.
 • Arbeid med studenter på skuespill, konserter og andre arrangementer som inkluderer musikk.
 • Tilordne praksis og andre musikkrelaterte lekser og test elever på kunnskapene deres.
 • Hold karakterer, møte foreldre og del fremdriftsrapporter.
 • Utfør andre funksjoner på samme måte som lærere, for eksempel overvåking av skole og lunsjrom.

Som skolebasert musikklærer beveger de seg mellom klasserom som gir musikkundervisning. Den eksakte læreplanen de dekker er diktert av skolekretsen og klassetrinnene de underviser. Vanligvis er det tung vekt på vokalinstruksjon og musikkteori.

Noen skoler har valgfrie musikklasser som er mer avanserte, for eksempel undervisningsinstrumenter og jobber mer med musikkteori. Musikklærere kan også være ansvarlig for å utforme skolemusikale produksjoner eller coache et skoleband.

Noen musikk- og instrumentbutikker har egne musikklærere. Dette oppsettet kan fungere på noen få forskjellige måter:

 • Uavhengige musikklærere kan leie plass i butikken, som en uavhengig frisør leier salongplass, og setter sine egne priser.
 • Arbeidere i butikken kan undervise i musikk på siden i butikken og dele inntekter med bedriften.
 • Virksomheten kan ha dedikerte musikklærere på staben.

Disse musikklærerne kan håndtere vokalinstruksjon, instrumentinstruksjon eller begge deler. Leksjonene kan være private eller grupper.

Merk: Uavhengige musikklærere kan jobbe på bestemte steder, for eksempel å leie plass der de underviser. De kan undervise i sine egne hjem eller reise til studentene sine.

Når det gjelder fagstoffet, er det å jobbe som privat musikkveileder det samme som å jobbe på en skole eller bedrift; musikklærere kan lære hva som helst aspekt ved musikk de er dyktigste på og føler seg komfortabel med å undervise. Disse musikklærerne er selvstendig næringsdrivende. De kan undervise på heltid, eller de kan undervise i musikk som en andre jobb.

Musikklærerlønn

Musikklærere som jobber i en skoleinnstilling har fast lønn. Andre typer musikklærere betales vanligvis per leksjon. Gebyrer settes ut fra den pågående hastigheten i området slik at de kan prise konkurransedyktig for å tiltrekke seg studenter. De kan starte sine priser i den nedre enden av spekteret for å lage en klientliste. De kan revidere prisene med jevne mellomrom etter behov.

For private musikklærere forventes det vanligvis betaling på det tidspunktet leksjonen blir gitt eller til og med før, avhengig av avtalen mellom læreren og klienten. Private musikklærere tjener vanligvis følgende hvis de jobber på heltid:

 • Median årslønn: $ 106,933 ($ 51,41 / time)
 • Topplønn på 10% årlig : $ 130 998 ($ 62,98 / hour)
 • Årlig lønn på 10% : $ 78 000 ($ 37,50 / time)

Kilde : PayScale.com , 2019

Skole- eller bedriftsansatte musikklærere tjener følgende:

 • Median årslønn: $ 41,234 ($ 19,82 / hour)
 • Topp 10% årslønn: $ 67,965 ($ 32,68 / hour)
 • Årlig lønn på 10% : $ 27.639 ($ 13.29 / hour)

Kilde : PayScale.com , 2019

Viktig: Musikklærere som jobber på skoler har kontrakter med arbeidsgiverne sine. Hvis du leier plass i en musikkbutikk for å gi leksjoner, har du noe skriftlig som beskriver ordningen som leieprisen, hvor mye varsel som kreves for at noen av partene skal kansellere avtalen, og om butikken tar en kommisjon for henvisninger. Hvis du jobber privat, er det vanligvis ikke en kontrakt mellom lærere og studenter, men det er lurt å gi kvitteringer for betaling og ha en skriftlig erklæring om retningslinjer angående problemer som avbestilling.

Musikklærerutdanning, opplæring og sertifisering

Kvalifikasjonene som kreves for å bli musikklærer, avhenger av karriereveien du velger. For å jobbe på en skole, må en musikklærer oppnå følgende:

 • Utdanning : En bachelorgrad i musikkpedagogikk eller et beslektet felt fra en akkreditert høyskole eller universitet er nødvendig. Kursarbeid kan omfatte grunnleggende pedagogiske klasser om klasseromsledelse og barndomsutvikling, samt musikkspesifikke klasser.
 • Opplæring : Påtroppende musikklærere vil bli pålagt å fullføre observasjon og elevundervisningstimer i et skolemiljø og bør kontakte lokale skoler for opplærings- og praksisplasser.
 • Sertifisering : De fleste skoler krever at musikklærere skal bli sertifisert. Undersøk sertifiseringskravene og programmene i staten. Du må også bestå en statseksamen for å undervise på et eller flere skoletrinn, avhengig av dine mål.

Merk: Hvis du er selvstendig næringsdrivende eller ønsker å jobbe for en bedrift som for eksempel en musikkbutikk, kan det hende at det ikke er nødvendig med sertifisering. Du må imidlertid bevise dine kunnskaper og ferdigheter overfor klienter og arbeidsgivere hvis du ønsker å lykkes på dette feltet.

Musikklærerferdigheter og kompetanse

Denne jobben krever vanligvis følgende ferdigheter:

 • Organisatoriske ferdigheter : Evnen til å opprettholde og holde oversikt over studentjournaler, klientregninger og private avtaler, samt lære forskjellige harmonier, sanger og programmer til en hel skole.
 • Mellommenneskelige ferdigheter : Evnen til å forholde seg godt til klienter, studenter, foreldre og medarbeidere når de gir gruppe- eller individuelle leksjoner, holder foreldre-lærerkonferanser eller skoleøvelser.
 • Musikalsk ferdighet : Evnen til å dele musikk og musikalsk kunnskap til en bestemt aldersgruppe, enten det er på skolen eller privat.
 • Tålmodighet og innsikt : Evnen til å lære forskjellige typer elever å videreføre sine kunnskaper og ferdigheter.
 • Lederferdigheter : Evnen til å få og holde oppmerksomheten til studentene i et band, orkester eller klasserom.

Jobbutsikt

I følge US Bureau of Labor Statistics forventes det at læringsjobber vil vokse omtrent 8% i løpet av tiåret som avsluttes i 2026, omtrent like raskt som gjennomsnittet for alle yrker. Økende påmelding av elever bør øke etterspørselen etter skolelærere, men sysselsettingsveksten vil variere etter region. En musikklærer kan gå videre til å undervise i musikkundervisning på høgskolenivå eller komme tilbake til skolen for å ta lederskapsklasser for å bli skoledirektør hvis avansement er ønsket.

Arbeidsmiljø

Avhengig av om en musikklærer jobber for en skole eller bedrift, eller privat bestemmer hvor de jobber. Skolemusikklærere jobber i klasserom, auditorier, eller til og med utendørs coaching og ledende bandmedlemmer på arrangementer som fotballspill. Musikklærere ansatt av bedrifter kan jobbe på forretningsstedet, for eksempel en musikkbutikk, og gi instruksjoner til klienter i et utpekt rom. De som gir privat instruksjon kan leie plass, bruke hjemmet sitt eller besøke klienter hjemme.

Fremdriftsplan

Arbeidstiden varierer avhengig av type arbeid. Musikklærere som jobber på skolene underviser i skoletiden, men fungerer ikke når skolene er stengt, for eksempel i helger, ferier og sommermåneder. Imidlertid kan lærere velge å jobbe sommerstid eller veilede studenter privat i løpet av denne tiden. De som jobber privat eller for en virksomhet, kan jobbe deltid eller heltid, eller til og med ha dette som en andre jobb.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *