Tips for å lage en video gjenoppta

Posted on

Tips for å lage en video gjenoppta


Hva er en video CV og hvordan kan det hjelpe din jobbsøking? En video CV er en kort video laget av en kandidat for sysselsetting og lastet opp til Internett (eller e-post til en hiring manager) for potensielle arbeidsgivere å gjennomgå.

En video CV beskriver den enkeltes kompetanse og erfaring, og er vanligvis brukes til å supplere et papir CV. Som med en  print CV , er det mulig for video gjenoppta å være enten generell eller rettet mot en bestemt posisjon eller selskap. En video CV kan være skapt av en profesjonell for deg, eller du kan lage dine egne. Noen jobbsøking og nettverkssider gi et middel for brukere å innlemme video fortsetter i sine profiler.

Det er viktig å huske på at en video CV ikke kommer til å få deg en jobb. Men det kan hjelpe deg med å markedsføre deg selv til potensielle arbeidsgivere – hvis det gjøres riktig.

Skal du lage en video CV?

Lage en video CV er en valgfri oppgave for arbeidssøkere (svært sjelden vil selskaper krever eller be om en video gjenoppta fra kandidater). For noen jobbsøkere, særlig de i visuelle eller kreative bransjer, kan en video gjenoppta markere viktige ferdigheter.

For eksempel, er en video gjenoppta nyttig for å vise noen form for prestasjonsbasert arbeid, enten det innebærer å handle på scenen, undervisning en klasse, eller presentere kvartalstall.

Dessuten kan en video gjenoppta være en god måte å vise frem din personlighet; for folk i klient-vendt jobber, hvis arbeid innebærer sjarmerende potensielle kjøpere, kan en video gjenoppta være fordelaktig.

Men det er lett å feilberegner i en video CV – det er en høy risiko for manuset, filming stil, eller sted å være upassende.

Advarsel: Hvis du gjør det selv og har liten filming erfaring, kan videoen kommer over som uprofesjonell.
Også huske på at som med alt på internett, når videofilen er der ute, du kan ikke kontrollere hvordan det er delt.

Gjort dårlig, det kan i beste fall hindre sjansene for å få et intervju. I verste fall kan det slå deg ut av stridigheter og fornærme deg. Det er hva som skjedde med en elev som sendte en video CV som viser seg å løfte vekter, serverer tennisballer, og selskapsdans. Det gjorde runder på internett, og det gjorde ikke imponere noen potensielle arbeidsgivere, for å si det mildt.

Noen arbeidsgivere vil ikke engang se video gjenopptas, fordi de frykter påstander om diskriminering i ansettelsesprosessen. Så, mens en video CV kan være en fin måte å bli lagt merke til, vurdere nøye før du oppretter en å sørge for en video CV er riktig passform for deg, og en god bruk av din tid.

Tips for å lage en video gjenoppta

Hvis du vurderer å lage en video CV som en del av din jobbsøking, holde disse tipsene i bakhodet:

  • Vær profesjonell:  Kle deg som du ville gjort for et intervju, og opprettholde en profesjonell holdning. Unngå slang og, selvfølgelig, banning. Vær oppmerksom også til bakgrunnen av skudd, og sørge for at det ser ryddig. Pass også på at det ikke er noen forstyrrende lyder i bakgrunnen.
  • Forbered et skript:  Ikke ad lib videoen din helt. Du ønsker å virke naturlig og off-the-cuff, men bør ha en følelse av hva du vil si, og hvordan du ønsker å setning det. Ikke les direkte fra et manus, eller fra din CV, siden det fører til en kjedelig video. De viktigste punktene for å uttrykke i videoen er hva du vil gi selskapet, og store mål, ferdigheter og prestasjoner. Tenk på videoen som en pitch for hvorfor selskapet skal ansette deg.
  • Kjenner målgruppen:  Som du planlegge din manus og filming, må du tenke som vil se videoen, og kalibrere tilsvarende. En video forberedt på en stilling i en bank kan avvike fra en video forberedt på en start-up.
  • Vis, ikke fortell:  Bruk visuelle for å illustrere hva du sier i videoen skript og vise frem dine talenter og ferdigheter. For eksempel, hvis du søker på en jobb der presentasjoner er en viktig del av rollen, kan du filme selv sette sammen en PowerPoint. Eller, hvis noen av presentasjonene ble registrert, kan du bruke opptakene i video CV.
  • Holde det kort:  Videoer bør være mellom 30 til 90 sekunder. Noe lenger enn det er lite sannsynlig å bli sett.
  • Dele med venner og familie:  Å få tilbakemeldinger fra andre er et viktig skritt. Spør noen få folk til å se på videoen, og gjøre endringer og endringer basert på deres kommentarer.

Alltid huske på at når videoen er på internett, trenger du ikke lenger har kontroll over hvem som ser det, eller hvordan den er delt. Ta tilbakemeldinger fra venner og familie på alvor. Hvis de tror det er en feiltenning, ikke dele videoen.

Video Resume don’ts

  •  Ikke bland ditt personlige liv med profesjonell en. Hvis du har informasjon på din Facebook eller Twitter-side at du foretrekker arbeidsgivere ikke ser, ikke koble video CV til noen av disse sidene.
  • Ikke forvent din video CV for å erstatte tradisjonelle din CV. Ikke alle arbeidsgivere er interessert i en video CV, og andre er bekymret for diskrimineringsspørsmål, for eksempel ansette kandidater på grunn av hvordan de ser ut og høres heller enn sine kvalifikasjoner. Imidlertid kan en godt gjort video styrke ditt kandidatur for sysselsetting.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *