Hva som skal inkluderes i en CV Experience Seksjon

Posted on

Hva som skal inkluderes i en CV Experience Seksjon

Når du skriver en CV, gjenoppta erfaring avsnitt gir detaljert informasjon om din arbeidssituasjon historie. Dette er den virkelige hjertet av din CV, og jo flere år du har vært ansatt, jo flere avgjørelser du blir nødt til å gjøre om hva som skal inkluderes og hva du la ut i denne delen.

Hva er inkludert i Erfaring Seksjon for en CV

Denne delen av CV-er der arbeidsgivere vil se å se hvilke jobber og stillingsbetegnelse du har hatt i det siste, gi dem en informativ bilde av din karriere bue.

Ideelt sett ønsker deg opplevelsen delen av CV å vise vekst. I løpet av karrieren så langt, har du ganske sikkert lagt kompetanse, erfaring og ansvar. Denne delen vil markere hvordan du har utviklet som en kandidat, samt gi en følelse av at du er en ambisiøs person som alltid lærer.

Tips: Hvis din karriere har tatt noen vendinger og svinger, kan dette gi deg en pause, men ikke fortvil, enda en sikk-sakk stien kan vise vekst.

Noen av de sterkeste kandidatene er de som har lagt ferdigheter i andre, tilsynelatende urelaterte felt. Det handler om hvordan du presenterer informasjonen. Det er også greit å utelate jobber som ikke passer inn i historien du prøver å fortelle ansette manager.

Skrive erfaring avsnitt

List selskapene du jobbet for, datoene for sysselsetting, posisjonene du holdt, og korte beskrivelser av dine arbeidsoppgaver, beriket med søkeord og forbedret med punktlister av målbare prestasjoner.

Dette arbeidet historie er vanligvis presenteres i omvendt kronologisk rekkefølge, begynner med din nåværende jobb og jobbe tilbake i tid. Praksisplasser, sommerjobber og midlertidige stillinger, i tillegg til faste stillinger, kan alle bli inkludert i denne delen av din CV.

Du trenger ikke å inkludere hver jobb som du har hatt, spesielt hvis du har flere års erfaring eller har jobbet i urelaterte felt. Entry-level ansatte, som ikke har mye av on-the-job erfaring, bør inkludere hver mulig jobb samtidig understreker de ferdigheter som samsvarer med stillingsannonse.

Men når du har jobbet i mer enn 10 år, kan du oppleve at noen av dine tidligere jobber er mindre relevante for din karriere. Du kan la disse stillingene av, eller gruppe sammen tidligere erfaring i et meget avkortet format på slutten av din CV. Her er to eksempler på hvor tidlig arbeidsplasser kan være oppført på din CV:

  • Tilleggs erfaring omfatter detaljsalgsjobber på Barrys Books (20XX-20XX), Cindy klesbutikk (20XX-20XX), og servitør på Muffins og More (20XX-20XX).
  • Tilleggs erfaring inkluderer tidlige roller i ABC AS og XYZ selskapet.

Hvor mye erfaring i List

Vanligvis vil en CV har informasjon om de siste 10 til 15 års erfaring. Utover det tidsramme, trenger du ikke å ta med detaljer mindre stillingene er relevante for din nåværende karriere.

I noen bransjer, inkludert erfaring som går tilbake mer enn 10 eller 15 år kan faktisk skade kandidater. For eksempel, i tech, inkludert jobber som fokuserte på eldre, utdaterte teknologier kan gjøre en kandidat ser fast i det siste, selv om de har holdt sine ferdigheter strøm.

Skrive Resume stillingsbeskrivelser

For hvert selskap du har jobbet for, vil du ønsker å gi din tittel, selskapets navn og plassering, de årene du var ansatt, og en kort oppsummering av ansvar og prestasjoner.

Unngå å gjøre den feilen å bare notering oppgaver. Du ønsker å bruke denne delen til å fremheve dine evner og ferdigheter. Bruk gjenoppta handling ord og fokusere på å vise at du har hjulpet selskapet å løse sine problemer og oppnå sine mål; bonuspoeng hvis du kan gjøre det med et dollartegn vedlagt. Disse uthevede prestasjoner vil “pop” på siden hvis du skille dem, ved hjelp av kuler, fra beskrivelsene av dine arbeidsoppgaver. Det er også en smart strategi for å fet skrift dollar tall, vekstprosenter, eller andre viktige ferdigheter.

Fortsett erfaring avsnitt Eksempler

Her er to eksempler på hvordan du skal skrive CV erfaring seksjoner.

Eksempel på ett : Dette er for en entry-level jobb kandidat. Her, i stedet for å bruke overskriften “Yrkeserfaring,” en kan bruke bredere bildetekst “Opplev høydepunkter” – som gjør det mulig å inkludere en beskrivelse av fersk college trening:

Opplev Høydepunkter

University of Washington, Seattle, WA
Student  ~ Environmental Science (9 / 20XX til 6 / 20XX)
Vellykket gjennomført omfattende studium i miljøfag, legger solid grunnlag for karriere i miljømessige utbedringer. Key kurs inkludert: Miljø biologi, geologi og jordsmonn, luftforurensning meteorologi, avfallshåndtering teknologi og økologi. Internships :

  • Acme Environmental Consulting  (Spring 20XX): Slipt kompetanse i jordprøver, dokumentasjon og kunderelasjoner under internship med etablerte miljø konsulentfirma.
  • Hamilton Mine rehabiliteringsprosjekt  (Fall 20XX, Vinter 20XX): Under ledelse av fakultetet rådgiver Dr. Sarah Rose, deltok i $ 1.400.000 vinning prosjekt for å gjenvinne kvikksølv-forurenset gruvefelt.

Sequoia og Kings Canyon National Park Service, California
Park guide / Trail Arbeider  (Summers 20XX og 20XX)
tilgjengelig Nature berikelse workshops og ledet park turer for parken besøkende; sikret rettidig vedlikehold av stier og parkanlegg.

  • Rehired basert på velprøvd teamarbeid, arbeidsmoral, og kundeservice fortreffelighet.
  • Spilt nøkkelrolle i å gjenopprette 18-mile villmark sti ødelagt under skogbranner.

Prøve Two : Dette er et eksempel arbeidserfaring seksjon skrevet for en tech profesjonell. Merk at det er styrket ved hjelp av en kort beskrivelse av kandidatens tekniske proficiencies. Du vil også se hvordan kandidatens nåværende posisjon er skrevet med presens, mens hennes tidligere stilling syssels fortid.

Profesjonell erfaring

ABC Tech Innovation, Syracuse, NY
programvare programmerer  (9 / 20XX til stede)
Kjerneteknologier : Clarion, C ++, Visual Basic, Windows Server operativsystemer
Serveres som laget ledelsen for programmet utvikling i Clarion. Installere og konfigurere testmiljøer, feilsøke design problemer, og mentor kunder i å installere systemer oppgraderinger. Gi fortsetter evaluering av programvarefunksjonalitet. Nøkkel prestasjoner :

  • Koordinert og ledet utviklingsteam på tid ferdigstillelse av ny programvare lansering innen utfordrende  tre-måneders
  • Utformes og presenteres godt mottatt kundens arbeidsmøter i ny programvare bruk.

XYZ Tech Solutions, Syracuse, NY
C ++ Programmerer  (7 / 20XX til 8 / 20XX)
Core-teknologi : Python, C ++, Java, PHP
brakt om bord for å bedre plattform ytelse og respons og skala systemer for klient bruk innen smidig programmering miljø. Nøkkel prestasjoner :

  • Utviklet en ny testprosessen som  redusert tid til programvare utrulling av 35%.
  • Valgt av utviklingsdirektør for å trene nye ansatte i selskapsspesifikke arbeidsprosedyrer.

Dette er bare to eksempler på effektive strategier for å strukturere “Experience” i CV-en din: det er mange måter du kan presentere informasjonen om hver jobb. En CV malen kan hjelpe deg mot å velge et design som fungerer for deg.

Uansett hvilken stil og format du velger, sørg for å være konsekvente. Hvis du bruker punkter for å beskrive den siste posisjon, bør du bruke bullet poeng å beskrive hver stilling du har hatt. Hvis du har de årene du jobbet venstrejustert for en jobb, sørg for at du følger det samme justering for hver stilling oppført i seksjonen.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *