Hva er fordeler og ulemper ved Freelancing?

Posted on

Hva er fordeler og ulemper ved Freelancing?

Hvis du har gjort beslutningen om at du ønsker å jobbe hjemmefra, det neste spørsmålet for mange er:  Bør jeg jobber for meg selv eller finne en fjernarbeidsstilling?

Oppriktig, omstendighetene svært ofte ta denne beslutningen for oss. Men hvis du er heldig nok til å være en vekt på verdien av egen bedrift (eller frilanser) mot tradisjonelle sysselsetting, vurdere disse fordeler og ulemper med selvstendig næringsvirksomhet.

Pros

Mer frihet i planlegging og gjennomføring av arbeidet

Friheten til å velge tidsplanen er en av de mest attraktive fordelene ved freelancing. Fordi skattemyndighetene definerer en uavhengig entreprenør som noen at et selskap ikke direkte “midler og metoder” som de arbeider, de naturlig nok har mer frihet i sin plan. Uavhengige kontraktører er ofte gitt arbeid på prosjektbasis og betalt ved gjennomføring av arbeidet.

Lettere å finne arbeid

Når selskaper ansette frilansere, er de ikke gjør så mye av en forpliktelse som de er når de ansetter en ansatt, og slik at de kan være villige til å ansette noen for en engangs jobb med en mindre imponerende CV. Så freelancing kan være en måte å bryte seg inn i en ny bransje. Men arbeidet må bevise dine ferdigheter hvis du ønsker å få mer.

Work-At-Home Posisjoner mer sannsynlig

Mens uavhengige kontraktører kan jobbe på et kontor, fordi de ikke er så nøye overvåket som ansatte de er mer sannsynlig å være basert hjemme. Dette kan være en fordel for en bedrift å ansette entreprenører fordi den ikke trenger å gi kontorplass for dem.

Fradragsberettiget Business Utgifter

Selvstendig næringsdrivende kan avskrive en rekke forskjellige forretninger utgifter på sine skatt. Blant de selvstendig næringsvirksomhet skattefradrag work-at-home entreprenører nyte det hjemmekontor fradrag.

Ingen skatter tatt ut av betalinger

Kontrollene som uavhengige kontraktører mottar fra kunder er vanligvis større enn de ville som ansatte fordi ingen skatt er tatt ut. Det betyr ikke at de ikke skylder skatt, men de får mer penger på forhånd.

Kompensasjon kan være høyere

Fordi ansette en entreprenør kan være billigere for et selskap, kan det være i stand til å tilby en høyere rate av kompensasjon. Men dette er slett ikke alltid tilfelle.

Ulemper

Den siste pro på den forrige listen synes å stride mot den første con på denne listen. Husk at selskaper er alltid ser på bunnlinjen, og så kompensasjon kan variere enormt avhengig av ferdigheter ønskede og markedet for disse ferdighetene.

Ikke nødvendig å motta minstelønn

Fordi en uavhengig kontraktør er ofte gjort på prosjektbasis, er det ingen garanti for hva timelønn kan være eller om det er større enn minstelønn.

høyere skatter

Arbeidsgivere betale halve prisen av en medarbeiders Social Security og Medicare skatt. Entreprenører betale alle disse skatter gjennom selvstendig næringsvirksomhet skatt.

moms betalinger

Arbeidsgivere samle inntekt og arbeidsgiveravgift gjennom lønn fradrag og sende dem til regjeringen. Den uavhengige entreprenøren må ta på seg å sende inn disse utbetalingene, og kvartalsvis beregnet skatt betalinger kan være nødvendig.

Kostnad for Kjøre en bedrift

Selv om det er fint at kostnadene ved å drive en virksomhet er fradragsberettiget, det er enda bedre når noen andre betaler for din Internett-tilkobling, kontorrekvisita og andre forretningsbehov. Vanligvis arbeidsgivere betale for disse typer kostnader.

ingen fordeler

Fordeler som helseforsikring, ferie, pensjonsordninger, etc. tilbys til ansatte bare,

Mindre Jobbsikkerhet

Selskaper ansette uavhengige kontraktører ofte fordi de har kortsiktige prosjekter eller uregelmessig arbeidsflyt. Entreprenører jobber kan komme i fest eller sult stints.

Betalinger kommer ofte på en regulær basis

Akkurat som arbeidet kan være uregelmessig, så kan betalinger. Det kan gjøre personlig budsjettering vanskelig.

Fakturering og innkreving Er entreprenørens ansvar

I motsetning til en lønnsslipp, som kommer på timeplanen med ingen handling av den ansatte, må en entreprenør vanligvis sender en faktura som skal betales. Og hvis fakturaen ikke blir betalt i tide, er det entreprenøren som må følge opp for å sikre betaling. Og i noen få tilfeller klienter kan aldri betale i det hele tatt, noe som betyr at det faller på entreprenør til å ta rettslige skritt eller godta å bli stiffed.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *