Hvordan tilpasse seg å jobbe eksternt med barn

Posted on

Hvordan tilpasse seg å jobbe eksternt med barn

Hva er den beste måten å tilpasse seg fjernarbeid hvis du har barn? COVID-19-pandemien endrer måten folk jobber på. Foreldre prøver å sjonglere arbeid og familieliv midt i en pandemi. Bedrifter finner løsninger som lar arbeidere håndtere virksomhet eksternt, ofte mens de ser på barn.

Skolesystemer, barnehager og barnevakter avbryter og stenger. Å jobbe hjemmefra er allerede en stor forandring for noen arbeidere. Å jobbe uten barnepass er en enda større utfordring.

“Vanligvis er barna dine på skolen,” sier Jill Felska, direktør for mennesker og kultur hos Limelight Health, leverandør av skybaserte bedriftsprogramvareløsninger for fordelene for ansatte. “Å jobbe eksternt er en stor nok endring, men dette er en helt ny versjon av å jobbe hjemmefra.”

TheCareerGuru Careers snakket med Felska og med Tania Luna, administrerende direktør i Lifelabs Learning, et lederutviklingsselskap som hjelper ledere, ledere og team med å mestre livets mest nyttige ferdigheter.

Disse ekspertene diskuterer hvordan ansatte og ledere kan lære å jobbe hjemme med barna. Her er fem avgjørende tips som de har kommet med.

1. Sett opp et praktisk kontor

Arbeidsområdet ditt er ekstremt viktig . Det å være komfortabel er kritisk, og det samme er fysisk å skille arbeid og liv. Imidlertid er det vanskelig å skille fullstendig hvis du bor i en liten plass som også for tiden er okkupert av andre familiemedlemmer.

“Det kan være et lite hjørne av studioleiligheten din. Forhandle om det rommet: dette er bare arbeid, sier Luna. “Vi er kontekstvesener. Vi gjør veldig raske assosiasjoner. ”

Tips: For eksempel ikke arbeid på sofaen. Arbeid i stedet ved et eget skrivebord av noe slag. Dette vil redusere stress på hjemmelivet ditt, inkludert barna.

Enhver stressende arbeidssituasjon vil sive inn i sofaen din, bemerker Luna. “Spør deg selv, hvordan lokaliserer du arbeid i et bestemt rom, og hvordan gjør du det slik at du ikke blir distrahert? Noen bruker for eksempel en bærbar datamaskin for jobb, og bruker bare et nettbrett for noe personlig. Arbeid med barna dine for å lage et ikke-forstyrrelsesskilt eller til og med sette opp forsiktighetsbånd. ”

2. Vær fleksibel om arbeidstimene

Foreldre kommer med kreative måter å gjøre arbeidet sitt på. Felska møtte ett par der kona jobber i omtrent fire timer mens mannen hennes lærte barnet sitt. Deretter bytter de.

Direktøren mener at denne typen ordninger vil hjelpe ansatte å leve livene sine, samtidig som de øker tilliten til bedriftene. “Når du stoler på at folk skal gjøre jobben sin, er det når respekten kommer tilbake til deg,” sier hun

Merk: Luna bemerker at ledere lettere kan tilpasse seg det fjerne livet hvis de bekymrer seg for resultater i stedet for de ansattes oppførsel til enhver tid.

“Slipp ditt behov for å få rumper i seter, og flytt fokuset mer til forretningsutfallet,” råder Luna. “Hva om du aldri kunne vite hvor mye tid noen bruker på å jobbe? Hva om du bare kunne fokusere på utfallet og fristen? Det er en god måte å lede uansett om du er ekstern eller personlig, fordi det striper deg av mikromanagingstendensen, som er en morder for produktivitet. “

3. Lag en strukturert, sunn hjemme-rutine

Mens du jobber hjemmefra, er det fristende å bruke pyjamas hele dagen, hoppe over dusjen og snappe dårlig. Imidlertid sier eksperter at å falle inn i disse vanene vil tynge psyken din. Vis barna at du virkelig er på jobb.

“Det er viktig å stå opp og dusje som om du kommer inn på et kontor,” sier Felska. “Det kan være morsomt med det første å bare kaste opp håret og ha på seg pyjamas, men etter hvert får du en icky følelse. Du vil sette deg inn i et annet tankesett som om du skal på jobb. ”

Luna foreslår å spise sunt, drikke mye vann og bruke din forrige pendletid til å gjøre noe positivt, for eksempel å trene eller lage en rolig frokost.

Viktig: I følge Luna, “Lag oppstarts- og oppussingsritualer med barna dine som signaliserer at du går i arbeidsmodus eller kommer hjem, for eksempel å strekke, ta på deg sko eller spille en sang.”

Luna fortsetter, “Du kan ha noe du ser frem til på begynnelsen og slutten av dagen som ikke bare vil hjelpe deg med å forberede deg på jobb, men som også vil gi motstandskraft og stressreduksjon mens vi er midt i så stor usikkerhet. ”

4. Definer klare kommunikasjonsforventninger

Når kommunikasjonsteknologi – for eksempel Zoom, Slack eller andre utsalgssteder – er satt opp, er det opp til ledere å definere forventningene tydelig og rettferdig. Du vil ikke ha en person på Slack 24-7 mens en annen ansatt bare kommer tilbake til deg en gang om dagen.

Advarsel: Mangel på forventninger kan være spesielt belastende for foreldre.

“Snakk om hvilken type kommunikasjon du bruker, og hva forventningene er,” anbefaler Felska. – Utenfor møter bør ledere definere hvor lang tid det går før de forventer svar. De bør sette parametere og overkommunisere. Tal til bekymringene som teammedlemmene dine har for at de kanskje ikke bringer til deg. “Hva skjer hvis jeg er borte fra pulten en times tid?” ‘Hva hvis barna mine kjemper og jeg må finne ut av LEGO-situasjonen?’

5. Vær fleksibel og tilgi om livssituasjoner

I følge Felska og Luna er nå ikke tiden til mikromanasje. Ledere må være fleksible når det gjelder ansatte, spesielt ansatte med barn. Tilsvarende må ansatte tilgi overfor seg selv.

“Dette er et lite territorium,” innrømmer Felska. “Noen dager er fantastiske. Noen dager skulle du ønske du skulle komme ut av huset mer, men ikke kan. Gi dere selv og alle andre litt nåde. ”

Luna legger til at videokonferanser kan avsløre noen ting vi ikke er vant til å se, men det er greit.

“Ledere bør si: ‘Du kommer til å se tøyet mitt, du skal se barna mine løpe rundt, hundene mine osv.’ Jeg tror at ansikts tid er mye viktigere enn å forsøke å beholde en profesjonell oppførsel. Bare normaliser det. ”

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *