Kommunikasjonsevner for arbeidsplassen suksess

Posted on

 Kommunikasjonsevner for arbeidsplassen suksess


Evnen til å kommunisere effektivt med overordnede, kolleger og ansatte er viktig, uansett hvilken bransje du jobber i. Arbeidere i den digitale tidsalder må vite hvordan du effektivt formidle og motta meldinger i person så vel som via telefon, e-post og sosiale medier . Gode ​​kommunikasjonsevner vil hjelpe deg å få leid, land kampanjer, og bli en suksess gjennom hele din karriere.

Topp 10 kommunikasjonsevner

Lyst til å skille seg ut fra konkurrentene? Dette er de 10 beste kommunikasjonsferdigheter som rekrutterere og arbeidsgivere ønsker å se i din CV og søknad. Marker disse ferdighetene og demonstrere dem under jobbintervjuer, og du vil gjøre et solid førsteinntrykk. Fortsette å utvikle disse ferdighetene når du er ansatt, og du vil imponere sjefen din, lagkamerater og klienter.

1. Ning

Å være en god lytter er en av de beste måtene å være en god kommunikator. Ingen liker å kommunisere med noen som bryr seg bare om å sette i sine to cent og ikke tar seg tid til å lytte til den andre personen. Hvis du ikke er en god lytter, kommer det til å være vanskelig å forstå hva du blir bedt om å gjøre.

Ta deg tid til å øve aktiv lytting. Aktiv lytting innebærer vier oppmerksomhet til hva den andre personen sier, spør oppklarende spørsmål, og rephrasing hva personen sier for å sikre forståelse ( “Så det du sier er …”). Gjennom aktiv lytting, kan du bedre forstå hva den andre personen prøver å si, og kan reagere hensiktsmessig.

2. Nonverbal kommunikasjon

Kroppsspråk, øyekontakt, håndbevegelser, og tonen i stemmen all farge meldingen du prøver å formidle. En avslappet, åpen holdning (åpne armer, ben avslappet), og en vennlig tone vil gjøre deg vises tilnærmelig og vil oppfordre andre til å snakke åpent med deg.

Øyekontakt er også viktig; du ønsker å se personen i øynene for å vise at du er fokusert på dem og samtalen (men pass på å ikke stirre på den personen som kan gjøre ham eller henne ubehagelig).

Også ta hensyn til andres verbale signaler mens du snakker. Ofte nonverbale signaler formidle hvordan en person er virkelig følelsen. For eksempel, hvis personen ikke ser deg i øynene, kan han eller hun være ubehagelig eller skjule sannheten.

3. Klarhet og concision

God verbal kommunikasjon betyr å si akkurat nok – ikke snakke for mye eller for lite. Prøv å formidle budskapet i så få ord som mulig. Si hva du vil klart og direkte, om du snakker med noen i person, på telefon eller via e-post. Hvis du gå tur på, vil lytteren enten tune deg ut eller vil være usikker på akkurat det du ønsker.

Tips : Tenk på hva du vil si før du sier det. Dette vil hjelpe deg å unngå å snakke for mye og / eller forvirrende publikum.

4. Vennlighet

Gjennom en vennlig tone, et personlig spørsmål, eller bare et smil, vil du oppmuntre dine medarbeidere til å engasjere seg i en åpen og ærlig kommunikasjon med deg. Det er viktig å være hyggelig og høflig på alle dine arbeidsplassen kommunikasjon. Dette er viktig både ansikt til ansikt og skriftlig kommunikasjon. Når du kan tilpasse din e-post til kolleger og / eller ansatte – en rask “Jeg håper dere alle hadde en god helg” i starten av en e-post kan tilpasse et budskap og gjøre mottakeren føler seg mer verdsatt.

5. Confidence

Det er viktig å være trygg i samhandling med andre. Tillit viser kollegaene dine at du tror på hva du sier og vil følge gjennom. Væskende tillit kan være så enkelt som å gjøre øyekontakt eller bruke en fast, men vennlig tone. Unngå å lage uttalelser høres ut spørsmål. Selvfølgelig være forsiktig med å høres arrogant eller aggressiv. Pass på at du alltid lytter til og empatievnen med den andre personen.

6. Empati

Bruke uttrykk så enkelt som “jeg forstår hvor du kommer fra” vise at du har lyttet til den andre personen og respektere deres meninger.

Viktig : Selv om du er uenig med en arbeidsgiver, kollega eller medarbeider, er det viktig for deg å forstå og respektere deres synspunkt.

7. åpenhet

En god kommunikator bør inngå noen samtale med en fleksibel, åpent sinn. Vær åpen for å lytte til og forstå den andre personens synspunkt, snarere enn bare å få frem budskapet. Ved å være villig til å inngå en dialog, selv med folk med hvem du er uenig, vil du være i stand til å ha mer ærlige, produktive samtaler.

8. respekt

Folk vil være mer åpne for å kommunisere med deg hvis du formidle respekt for dem og deres ideer. Enkle tiltak som å bruke en persons navn, øyekontakt, og aktivt lytter når en person snakker vil gjøre personen føler seg verdsatt. På telefonen, unngå distraksjoner og holde fokus på samtalen.

Formidle respekt via e-post ved å ta seg tid til å redigere meldingen. Hvis du sender en slurvete skrevet, forvirrende e-post, vil mottakeren tror at du ikke respekterer henne nok til å tenke gjennom din kommunikasjon med henne.

9. Feedback

Å kunne hensiktsmessig å gi og motta tilbakemeldinger er en viktig kommunikasjon ferdigheter. Ledere og veiledere bør kontinuerlig se etter måter å gi ansatte med konstruktive tilbakemeldinger, det være seg via e-post, telefonsamtaler eller ukentlige oppdateringer status.

Merk: Å gi tilbakemeldinger innebærer å gi ros også – noe så enkelt som å si “god jobb” eller “takk for å ta seg av det” til en ansatt kan øke motivasjonen.

På samme måte bør du være i stand til å akseptere og oppmuntre, tilbakemeldinger fra andre. Lytt til tilbakemeldingene du får, spør oppklarende spørsmål dersom du er usikker på problemet, og gjøre arbeidet med å implementere tilbakemeldinger.

10. Plukke Høyre Medium

En viktig kommunikasjon ferdigheter er å bare vite hvilken form for kommunikasjon for å bruke. For eksempel har noen alvorlige samtaler (oppsigelser, resignasjon, endringer i lønn, etc.) er nesten alltid best gjøres i egen person.

Du bør også tenke på den personen du ønsker å snakke, hvis de er en veldig opptatt person (for eksempel sjefen din, kanskje), kan du ønsker å formidle ditt budskap via e-post. Folk vil sette pris på din gjennomtenkte kommunikasjonsmidler, og vil være mer sannsynlig å reagere positivt på deg.

Hvordan lage dine ferdigheter skiller seg ut

Fremhev dine ferdigheter i din søknad Materialer: Ta med ferdigheter som er det nærmeste match til arbeidsgivers jobbkrav i din CV og søknad.

Vis ansette ledere du har de ferdighetene de trenger: Jobbintervjuer gir en mulighet til å vise ansette manager at du har de muntlige kommunikasjonsevner er nødvendig for å lykkes i en jobb.

Bruk dine kommunikasjonsferdigheter på jobb: Enten det er å delta i en bedrift møte eller snakke med en klient, har du mange muligheter til å vise hvor godt du kommuniserer.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *