Mi az előnye és hátránya a szabadúszó?

Posted on

Mi az előnye és hátránya a szabadúszó?

Ha a döntést, hogy szeretne otthonról dolgozni, a következő kérdés sokak számára:  Ha dolgozom magam, vagy talál egy távmunka foglalkoztatás helyzetét?

Őszintén szólva, a körülmények nagyon gyakran ezt a döntést nekünk. Azonban, ha elég szerencsés, hogy lemérjük az érdemi önfoglalkoztatás (vagy szabadúszó) elleni hagyományos foglalkoztatási, úgy ezeket a előnyeiről és hátrányairól önfoglalkoztatást.

Előnyök

Nagyobb szabadságot ütemezése és végrehajtása Work

A választás szabadsága az ütemezés az egyik legvonzóbb előnyeit szabadúszó. Mivel az IRS határozza meg az egyéni vállalkozó, mint valaki, hogy a cég nem közvetlen „az alkalmazott eszközök és módszerek”, ami alapján működik, akkor természetesen több szabadságot a menetrend. Független vállalkozók gyakran adott mű projekt alapon és fizetett befejezésekor a munkát.

Könnyebb munkát találni

Amikor a cégek felvenni szabadúszók, hogy nem ért a sok kötelezettséget azok, amikor a felvételi alkalmazottja, és így lehet, hogy hajlandó felvenni valakit egy egyszeri feladat egy kevésbé látványos folytatódik. Tehát szabadúszó lehet egy módja annak, hogy betörjön egy új vonal a munka. De a munka még bizonyítani képességeit, ha azt szeretné, hogy minél több.

Work-At-Home pozíciók nagyobb valószínűséggel

Bár a független vállalkozók dolgoznak egy irodában, mert nem olyan szorosan felügyeli a munkavállalók azok nagyobb valószínűséggel alapú otthon. Ez lehet előny, hogy egy cég bérel vállalkozók, mert nem kell, hogy irodahelyiség számukra.

Adóból levonható Üzleti költségek

Az önálló vállalkozók írhat le egy sor különböző üzleti költségek azok jövedelemadó. Között önfoglalkoztatás adókedvezményekkel munka-at-home vállalkozók élvezik az otthoni iroda levonás.

Nem adók kivették kifizetések

Az ellenőrzések független vállalkozók kapnak az ügyfelek általában nagyobb, mint amit a munkavállalók, mert nincs adó kivesszük. Ez nem azt jelenti, hogy nem tartozom az adókat, de minél több pénzt előre.

Kompenzáció magasabb lehet

Mivel a bérleti vállalkozó olcsóbb lehet egy cég, akkor lehet, hogy magasabb szintű kompenzáció mértéke. Ez azonban nem minden esetben ez a helyzet.

Hátrányok

Az utolsó pro az előző lista úgy tűnik, ellentétben az első con ezen a listán. Ne feledje, hogy a vállalatok mindig néztem az alsó sorban, és így kompenzáció változhat vadul függően készségek és az elérni kívánt piactér azok képességeit.

Nem szükséges, hogy megkapja a minimálbér

Mivel önálló vállalkozó gyakran történik projekt alapon, nincs garancia arra, hogy mi az óradíj lehet-e, vagy nagyobb, mint a minimálbér.

magasabb adók

Munkaadók felét a költségek egy munkavállaló szociális biztonság és a Medicare adók. Vállalkozók fizetnek minden ilyen adókra önfoglalkoztatás adó.

adófizetés

Munkaadók bevételhez és járulékok révén bér levonásokat és elküldi őket a kormány. A független vállalkozó kell tennie a küldő e kifizetésekben, és negyedéves becsült adófizetés is szükség lehet.

Működtetésével kapcsolatos költségek egy üzleti

Bár ez szép, hogy a fenntartási költségek is egy üzleti levonhatók az adóból, ez még szebb, ha valaki más fizet az internetkapcsolat, irodaszerek, és egyéb üzleti igényeket. Jellemzően a munkaadók fizetnek az ilyen típusú költségeket.

Nem előnyei

Előnyöket, mint például az egészségügyi biztosítás, nyaralás, nyugdíjbiztosítás, stb kínálnak a dolgozóknak csak

Kevesebb a munkahelyi biztonság

Cégek bérleti független vállalkozók gyakran azért, mert a rövid távú projektek vagy szabálytalan munkafolyamatot. Vállalkozók dolgoznak jöhet lakoma vagy éhínség stints.

Kifizetések gyakran jön egy rendszertelen alapon

Ahogy a munka lehet szabálytalan, így lehet a kifizetéseket. Ez lehet, hogy a személyes költségvetés nehéz.

A számlázás és Collection a felelőssége a vállalkozó

Ellentétben a fizetést, ami jön a tervek szerint a fellépés nem alkalmazott, a vállalkozó általában meg kell küldeni a számlát ki kell fizetni. És ha a számlát nem fizetett időben, ez a vállalkozó, aki követnie kell kidolgozni, amely biztosítja fizetés. És néhány esetben az ügyfelek soha nem fizet egyáltalán, ami azt jelenti, hogy esik a vállalkozó, hogy jogi lépéseket, vagy fogadja el, hogy átvert.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *