Hvordan å gjøre en karriere valg når du er usikre

Posted on

Hvordan å gjøre en karriere valg når du er usikre

Med tusenvis av muligheter, hvordan vil du velge en karriere  som passer for deg? Hvis du ikke har noen anelse om hva du vil gjøre, kan oppgaven virke uoverkommelig. Heldigvis er det ikke. Følg en organisert prosess, og du vil øke sjansene dine for å gjøre en god beslutning.

vurdere selv

Før du kan velge riktig karriere, må du lære om deg selv. Dine verdier, interesser, myke ferdigheter og forutsetninger, i kombinasjon med din personlighet, gjøre noen yrker en god løsning for deg og andre helt upassende.

Bruk selvvurderingsverktøy og  karriere tester  for å samle informasjon om dine egenskaper, og senere, generere en liste over yrker som er en god passform basert på dem. Noen mennesker velger å arbeide med en  karriere rådgiver  eller andre karriereutvikling fagfolk som kan hjelpe dem å navigere denne prosessen.

Lag en liste over Yrker å utforske

Du har sannsynligvis flere lister over yrker foran deg på dette punktet-en som genereres av hver av de selvvurderingsverktøy du brukte. For å holde deg organisert, bør du kombinere dem til en hovedliste.

Først ser for yrker som vises på flere lister og kopiere dem på en blank side. Tittel det “Yrker å utforske.” Din egenvurdering  indikert at de er en god løsning for deg, basert på flere av dine egenskaper, så de er definitivt verdt å utforske.

Deretter finne noen yrker på listene som appellerer til deg. De kan være karrierer du vet litt om og ønsker å utforske videre. Også inkludere yrker som dere ikke vet mye. Du kan lære noe uventet.

Utforsk Yrker på listen

På dette punktet, vil du bli begeistret du klarte å begrense listen ned til bare 10 til 20 alternativer. Nå kan du få grunnleggende informasjon om hver av de yrker på listen din.

Finn stillingsbeskrivelser og utdanning, opplæring og konsesjonskrav i publiserte kilder. Lær om utviklingsmuligheter. Bruk regjeringen produserte arbeidsmarkedet informasjon  for å få data om inntjening og jobbutsikter.

Lag en “Short List”

Nå har du mer informasjon, kan du begynne å begrense listen ytterligere. Basert på hva du har lært fra din forskning så langt, begynner å eliminere karrierer som du ikke ønsker å forfølge videre. Du bør ende opp med to til fem yrker på din “short list”.

Hvis dine grunner for å finne en karriere uakseptabelt er ikke-omsettelige, krysse det av listen. Fjern alt med oppgaver som ikke appellerer til deg. Eliminer karrierer som har svake jobbutsikter . Bli kvitt ethvert yrke hvis du er ikke villige til å oppfylle de pedagogiske eller andre krav, eller hvis du mangler noen av de myke ferdigheter som er nødvendige for å lykkes i det.

Conduct informative intervjuer

Når du bare har noen få yrker igjen på listen, begynne å gjøre mer dyptgående forskning. Avtal å møte med folk som jobber i yrker der du er interessert. De kan gi førstehånds kunnskap om de yrkene på den korte listen. Tilgang til nettverket, inkludert Linkedin, for å finne folk med hvem de skal ha disse informative intervjuer.

Lag din karriere valg

Til slutt, etter å ha gjort alle undersøkelser, er du sannsynligvis klar til å gjøre ditt valg. Plukk okkupasjonen som du tror vil gi deg den mest tilfredshet basert på all den informasjonen du har samlet. Innse at du har lov til gjør-overs hvis du ombestemmer deg om ditt valg på noe punkt i livet ditt. Mange endrer sine karrierer minst et par ganger.

Identifisere dine mål

Når du tar en avgjørelse, identifisere lang- og kortsiktige mål . Dette bidrar til å stake ut en kurs mot slutt landing arbeid i det valgte feltet. Langsiktige mål vanligvis ta tre til fem år å nå, mens du kan vanligvis oppfylle et kortsiktig mål på seks måneder til tre år.

La forskningen du gjorde om nødvendig opplæring være din guide. Hvis du ikke har alle detaljene, gjøre noe mer forskning. Når du har all den informasjonen du trenger, sette mål. Et eksempel på et langsiktig mål vil være å fullføre utdanning og opplæring. Kortsiktige mål er blant annet gjelder for college, læreplass, andre opplæringsprogrammer, og praksisplasser.

Skriv en karriere handlingsplan

Sett sammen en  karriere handlingsplan et skriftlig dokument som legger ut alle trinnene du må ta for å nå dine mål. Tenk på det som et veikart som vil ta deg fra punkt A til B, deretter til C og D. Skriv ned alle dine kortsiktige og langsiktige mål og trinnene du må ta for å nå hver enkelt. Inkludere eventuelle forventede barrierer som kunne komme i veien for å oppnå dine mål-og hvordan du kan overvinne dem.

Dette kan høres ut som mye arbeid-og det er. Men det er mye lettere å smi en karriere banen når du vet hva du vil. Tar disse trinnene tidlig vil spare deg for mye kamp og usikkerhet i det lange løp.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *