Forskjellen mellom en jobb Board og søkemotor

Posted on

 Forskjellen mellom en jobb Board og søkemotor


Det kan være forvirrende å fortelle forskjellen mellom en jobb bord og en jobb søkemotor, men det er lurt å vite hvor stillingsannonsene du finner på Internett kommer fra. Vanligvis, i et følgebrev, vil du nevne hvordan du fant stillingsannonsen. Enkelt sagt; en jobb bord er et nettsted som innlegg arbeidsplasser levert av arbeidsgivere, mens jobben søkemotorer skuring web og samlet stillingsannonsene fra jobb boards og arbeidsgiver nettsteder.

Job Boards

Med jobb boards, har selskaper spesifikt oppført sine åpne posisjoner og ofte godta jobbsøknader direkte gjennom jobben styret. Arbeidsgivere vanligvis betale en avgift til jobben styret å liste jobbene sine på nettstedet – i hovedsak, varehus nettstedet CVer og selger arbeidsgivere tilgang til dem.

Monster, den største og mest kjente jobb bord, er en generell bord med posteringer over et bredt spekter av bransjer. Faktisk  tilbyr et bredere spekter av jobber, inkludert kontraktsposisjoner, work-at-home muligheter, sommerjobber, og frivillig arbeid. CareerBuilder  er fokusert mer på mennesker med en bachelorgrad.

Andre mer spesialiserte boards fokusere på en bestemt bransje. Dice , for eksempel, er en ledende nettstedet for tech jobber. Karriere Bank  og  eFinancial Karriere  fokus på finans og bank. Variety Karriere  innlegg media jobber i TV, radio og produksjon. TalentZoo  dekker reklame og markedsføring.

Veldig nisjeorientert jobb fokus på svært spesifikke yrker: en rigg ingeniør ville se etter arbeid på  Rigzone.com ; hvis du er en ekspert på naturlig språk prosessering,  NLPPeople.com  er arbeidsplassen for deg.

Andre nisje boards imøtekomme et segment av arbeidsmarkedet som entry-level jobber, sommerjobber eller praksisplasser.

Søkemotorer

Faktisk og  SimplyHired  er to av de mest populære jobb søkemotorer, og de samler millioner av oppføringer på sine plattformer. (Faktisk er både en jobb søkemotor og en jobb bord.)  LinkUp  søker gjennom nettstedene til små, mellomstore og store arbeidsgivere uten å inkludere innspill fra jobb boards.

Nisje jobb søkemotorer, som  Grønn Job Bank  eller  JobsOnTheMenu , samle jobber fra ulike industri eller karriere-spesifikke områder.

Boards vs. Søkemotorer

Du vil finne et bredere utvalg av jobbannonser på jobb søkemotorer fordi de inneholder oppføringer fra flere kilder. Men du kan også se gjennom dupliserte oppføringer og sørge for at jobben ledigheten er fortsatt tilgjengelig.

Også rettet mot et bredt jobbsøking kan være vanskelig. Hvis du søker et stort selskap, kan du få hundrevis, kanskje tusenvis, av resultater. Legge parametere slik som plassering kan bidra til å begrense resultatene.

Hvis du finner en mulighet gjennom en jobb bord, må du registrere på dette området, og noen også kreve en avgift for å delta. Du kan også avtale med en masse spam og reklame.

En omfattende strategi

Også huske på at svært få ansetter skje gjennom jobb boards. I en artikkel på PBS , arbeidsgivere rapportert at bare 1,3 prosent av sine ansetter kom fra Monster og 1,2 prosent gjennom CareerBuilder.

For å maksimere din jobbsøking, bruker både jobb boards og jobb søkemotorer sammen med en rekke nettsteder fordi ingen enkelt område søker alle stillingsannonser.

Utover det, ikke begrenser din jobbsøking til elektroniske kilder. De aller fleste ansetter komme gjennom nettverk. Minst 60 prosent av alle jobbene finnes på denne måten, og noen kilder sitere enda høyere statistikk.

For å maksimere sjansene for å finne en jobb, vil du elske og bli ansatt for stillingen ved å opprette en multi-spiss strategi inkludert nisje og generelle jobb søkemotorer og jobb boards og nettverksbygging.

Fremfor alt, ikke hold din jobbsøking under hatten (selv om din nåværende arbeidssituasjon betyr at du må være diskret på sosiale medier og på jobb). Fortell alle du kjenner at du leter. Planlegg kaffe datoer med kontaktene du ikke har sett på en stund, og bære visittkort i tilfelle du kjører inn i en sammenheng sosialt som kan ha en leder.

Sett opp informative intervjuer med mennesker som har jobber du vil ha, og spør dem hvordan de fikk der de er i dag.

Husk: Målet er ikke bare å få leid. Det er å finne en jobb som er tilfredsstillende, på en arbeidsgiver som er en god kulturell passform, og som betaler riktig for rollen og for dine ferdigheter og erfaring. For å gjøre det skje, må du dra nytte av hver ressurs til disposisjon – ikke bare jobb boards og søkemotorer.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *