Best Behavioral intervjue teknikker og strategier

Posted on

Best Behavioral intervjue teknikker og strategier

Når du er jobbsøking , er det viktig å være forberedt på å håndtere det som kalles “behavioral intervju.” Arbeidsgivere bruker denne type intervju for å få innsikt i hvordan du håndterer spesifikke situasjoner på arbeidsplassen. Intervjueren vil ønske eksempler på hva som skjedde i en særlig utfordrende situasjon, hva du gjorde, og hvordan du oppnår et positivt utfall.

De beste teknikker for å håndtere en atferds intervju omfatter forberedelse til intervju spørsmål du kan bli bedt om, oppdage så mye du kan om selskapet og jobben, så du har en idé om hvilke ferdigheter arbeidsgiveren er ute, og være klar til å inkludere spesifikke punkter i svarene du gir til intervjueren.

strategier

Før du hodet ut til en jobbintervju , ta deg tid til å forberede seg på forhånd. Du kan, eller ikke kan, bli spurt atferds intervju spørsmål, men det er best å være klar i tilfelle du er.

  • Vurdere hva en atferds intervju er og hva selskapene er ute etter under en  atferds intervju .
  • Bruk STAR intervju teknikk for å forberede eksempler for å dele under et intervju.
  • Gjennomgå prøveatferdsintervjuspørsmål .

Forskning Job and Company

Ta deg tid til forskning både selskapet og den jobben du intervjue for vil forberede deg til et jobbintervju. På den måten vil du være forberedt både for å svare på intervjuspørsmål og å spørre intervjueren spørsmål selv. Du vil også være i stand til å finne ut om selskapet og selskapets kultur er en god løsning for deg. Det er alltid best å  forskning selskapet , slik at du er godt informert på forhånd.

teknikker

Først av alt, gi deg selv en liten stund for å samle tankene. Det er greit å ta litt tid til å ramme inn svar hvis du er usikker på hvordan å svare på spørsmålet. Hvis du er usikker på hvordan du skal svare på spørsmålet, be om avklaring. Dette vil kjøpe deg litt ekstra tid til å tenke på hvordan å svare. Så sørg for å inkludere disse fire punktene i svaret ditt – situasjon, oppgaver, handling, resultater.

  • (S)  En bestemt situasjon
  • (T)  Oppgavene som måtte gjøres
  • (A)  Handlingen du tok
  • (R)  Resultatene, dvs. hva som skjedde

Det er STAR intervju respons teknikk , og det er en utmerket måte å forberede seg. Må huske på at  det finnes ingen rette eller gale svar  på atferdsintervjuspørsmål. Intervjueren har som mål å forstå hvordan du oppførte seg i en gitt situasjon. Hvordan reagerer vil avgjøre om det er en kamp mellom dine ferdigheter og posisjonen selskapet søker å fylle.

Den beste behavioral intervju strategien omfatter lytter nøye, være klar og detaljert når du svarer, og viktigst, å være ærlig. Hvis svarene er ikke hva intervjueren er ute etter, kan denne stillingen være den beste jobben for deg uansett.

Følg opp etter intervjuet

Var det noe du ønsket at du hadde sagt under intervjuet, men fikk ikke en sjanse til? Din påfølgende takk notat gir deg en sjanse til å nevne det. Det er også en mulighet til å gjenta din interesse for jobben og selskapet.

Flere tips og triks

I tillegg til å vite hva du kan forvente i en atferds intervju, er det 10 intervju ferdigheter som er viktige for praksis før du går inn i møterommet eller Skype økt med en ansettelse komité: forberedelse, punktlighet, tenke før du snakker, snakker rolig og sammenhengende, vise en trygg (men ikke arrogant) selvtillit, aktiv lytting, optimisme, uttrykke din interesse for arbeidsgiver, å kunne snakke utover den opprinnelige “ elevator pitch ”, og – kanskje viktigst – å uttrykke din takknemlighet for å ansette utvalgets tid både muntlig på slutten av intervjuet og i å skrive en umiddelbar oppfølging takkekort.

Likevel nervøs, spesielt hvis dette er din første intervjuet? Ingen grunn til bekymring – selv etablerte fagfolk føler noen sommerfugler før et intervju. Du har tatt det første skrittet i beroligende angst ved å ta seg tid til å gå gjennom trinnene som er skissert ovenfor. Andre gode teknikker for å stødig nervene inkluderer å unngå negative selvfølelsen, dressing nøye, ankommer tidlig til intervju, slik at du kan ta noen beroligende puster på forhånd, og unngå å drikke for mye koffein på dagen av møtet.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *