Sommerjobb eller Internship – Hva er best for studenter?

Posted on

Sommerjobb eller Internship -Hva er best for studenter?

Om du skal få en jobb eller en praksisplass under college pause avhenger av din individuelle situasjon. Hvis du prøver å bestemme seg, og deretter starte ved å finne ut nøyaktig hva du er ute etter å komme seg ut av opplevelsen. Du kan gjøre det ved å spørre deg selv noen spørsmål:

Hva er dine umiddelbare behov? Hva er dine langsiktige mål? Ønsker du å få erfaring i et bestemt felt? Er du ute etter å tjene penger? Ønsker du å begynne å lage profesjonelle forbindelser? Ønsker du å motta høyskole kreditt ? Er du utforske hvorvidt du ønsker å legge inn en bestemt linje med arbeid? Er du ute etter en jobb du kan gå tilbake til under fremtidige pauser fra skolen?

Når du har funnet ut hva du leter etter, vurdere fordeler og ulemper som sommerjobber og betalt eller ubetalte praksisplasser må tilbudet-og plukke det alternativet som justerer mest med dine mål.

Sammenligning sommerjobber vs. Internships

Summer Jobs

 • Garantert å tjene penger
 • Sannsynlig å gjøre mindre penger enn på et internship
 • Kan ikke tilby college kreditt
 • Standard søkeprosessen
 • Vanligvis lett å få
 • God nettverk og tilkoblinger for fremtidige stillinger
 • Mulighet for å returnere under fremtidige pauser
 • Kan ikke koble til ditt fagområde

Summer Internships

 • Sannsynlighet for å tjene mer penger enn en sommerjobb
 • Muligheten for å gjøre noen penger i det hele tatt
 • Kan få college kreditt
 • Kan være vanskeligere å få
 • God nettverk og tilkoblinger for fremtidige stillinger
 • Neppe tilbake for en andre internship i samme selskap
 • Vekst og leting i feltet som du studerer
 • Studenter som jobber i betalte praksisplasser er sannsynlig å tjene mer penger enn de som arbeider i vanlige sommerjobber. Ifølge National Association of høgskoler og arbeidsgivere (NACE), gjennomsnittlig timelønn for en betalt lærling i 2019 var $ 19,05 per time. Det er høyere enn $ 16,38 per time gjennomsnittet for ungdoms sommerjobber i 2019, som rapportert av ZipRecruiter.
 • Men hvis internship er ubetalt, så du vil ikke være å tjene penger i det hele tatt. Men du kan også være kvalifisert til å motta studiepoeng for et internship-som, hvis overførbar, vil spare deg noen undervisning penger. Det er vanligvis ikke et alternativ i en standard jobb.
 • Får bare noen sommerjobb kan være relativt enkelt, noe som betyr at du går gjennom en standard søknad og intervju prosess. Internships kan bli mer konkurransedyktig og krevende, og du må som regel begynne å bruke dem mye raskere enn du ville en vanlig sommerjobb. Og mens elevene er ofte velkommen til å gå tilbake til den samme jobben i løpet av hver pause fra skolen, det samme ikke nødvendigvis gjelder for internship stillinger.
 • Både en sommerjobb og et internship kan hjelpe deg å bygge nettverk og få faglig forbindelser som kan være til nytte for din fremtidige karriere vekst. Men det er mer sannsynlig til å skje i et internship, som på linje med ditt fagområde.
 • Hvis du går standard jobben rute, så du kan ende opp i noe sånt som en retail jobb som ikke har noe å gjøre med hva du kommer til skolen for. Men hvis du bare ute etter å tjene penger på å gjøre noe relativt enkelt med fleksibel arbeidstid, så det ville ikke nødvendigvis saken.

Betalte og ubetalte praksisplasser

Potensiell kompensasjon kan være den største forskjellen mellom en sommerjobb og et internship.

Tips: Glassdoor.com publiserer årlig en liste over selskaper med høyest betalende praksisplasser. Facebook toppet 2019 liste på $ 8000 per måned, med Amazon på andreplass på $ 7725 per måned.

Hvis du tar en standard sommerjobb gjennom en arbeidsgiver, så er det som regel ingen tvil om hvorvidt du får betalt. For en praksisplass, det blir litt mer komplisert: Arbeidsgivere trenger bare å betale deg for et internship hvis du ansett som en arbeidstaker-og ikke alle praktikanter er.

Så hvordan vet du om en ubetalt internship er legitimt? Under Fair Labor Standards Act, US Department of Labor skisserer følgende sju retningslinjer for ubetalte praksisplasser :

 1. The internship, selv om det omfatter selve driften av anleggene til arbeidsgiver, er lik opplæring som vil bli gitt i et læringsmiljø.
 2. Den internship erfaring er til fordel for den intern.
 3. Lærlingen fortrenger ikke fast ansatte, men fungerer under tett oppsyn av eksisterende stab.
 4. Arbeidsgiver som gir opplæring stammer ingen umiddelbar fordel fra virksomheten til lærling, og til tider, kan virksomheten faktisk bli hindret.
 5. Lærlingen er ikke nødvendigvis rett til en jobb ved avslutningen av internship.
 6. Arbeidsgiver og intern forstå at lærling ikke har rett til lønn for den tiden tilbrakt i internship.

Det er lurt å vurdere alle mulige fordeler av et internship før de bestemmer om avkall inntekt i en ubetalt stilling er verdt det. Noen ganger For et ulønnet internship mangler i økonomisk belønning det kan gjøre opp i tilkoblinger, referanser, anbefalinger og studiepoeng.

På baksiden, studenter som arbeider betalt praksisplasser er mer sannsynlig å få jobbtilbud etter endt utdanning enn de som jobber ubetalte praksisplasser, i henhold til NACE . Foreningens forskning viser at 66,4% av 2019 kandidater som hadde en betalt internship fikk tilbud om jobb, mens 43,7% av ubetalte praktikanter mottatt en.

Klargjøring for Summer Work

Du bør begynne å se etter en sommerjobb eller praksisplass så tidlig som vinteren pause. Hvis du ikke har en oppdatert Linkedin -profil, bør du hoppe på det med en gang. Mange arbeidsgivere vil ta en titt på din Linkedin for å få en idé om hvem du er og hvilken erfaring du har, samt se noen anbefalinger fra tidligere arbeidsgivere. Sørg også for å rydde opp i alle de offentlige sosiale medier profiler.

Den beste måten å komme i gang på jakt etter et internship er å kontakte noen og alle du kjenner som jobber i felt eller felt som er av interesse. Finn også ut om den skolen du skal delta har noen internship-programmer med selskaper i feltet.

Begynne å se noen måneder før skoleåret er over å få flest alternativer og tilgjengelige posisjoner på radar. Det er viktig å formidle til en potensiell arbeidsgiver  iver, entusiasme og engasjement til et internship, spesielt i konkurranseutsatte områder.

Hvis du leter etter en sommerjobb , så du kan være i stand til å komme unna med å se litt senere. Ideelt sett vil du bli sikter til noe som ser bra ut på din CV eller er i ditt område av studien. Ett alternativ å vurdere er å registrere deg med online nettsteder som Tutor.com , Yup.com , Care.com  eller flere andre til veileder i fagene som du studerer.

Enten det er en betalt internship , ulønnet internship, deltidsjobb eller heltidsarbeid, viser initiativ og motivasjon til å fortsette å lære og forbedre ferdigheter i løpet av sommerferien vil hjelpe deg å utvide din CV og utvide din kunnskap.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *