Kommunikasjon Skills List for selgere

Posted on

 Kommunikasjon Skills List for selgere

Å vite hvordan å kommunisere effektivt er et minimumskrav i salg. Hvis du ikke kan snakke med folk og få dem til å åpne opp og dele informasjon med deg, du kommer til å slite med å selge dem noe. Vurdere dine kommunikasjonsevner på følgende områder for å se hvor du er svært god, og hvor du trenger litt mer arbeid.

Å gi en forberedt tale

Levere en pre-skriftlig presentasjon effektivt er en nødvendig del av salgsprosessen. Kan du gi en forberedt presentasjon uten å høres oppstyltet og unaturlig? Kan du håndtere spørsmål uten å miste flyten? Kan du inkludere faktorer som er viktige for en bestemt prospektet?

Improvisere en presentasjon

I de fleste situasjoner vil du ha en salgspresentasjon klar til å gå, men hva hvis du møter et prospekt uventet og han ønsker å snakke akkurat nå? Kan du gi en sammenhengende versjon av banen uten din forberedt materiale? På nettverks eller industri hendelser, kan du snakke om hva du gjør på en tiltalende måte? Du må improvisere og sørge for at du effektivt kan få frem budskapet på stedet.

Snakker Effektivt å Strangers

Når du er kald ringer eller møte nye potensielle kunder, må du bygge en umiddelbar forbindelse mellom deg og den fremmede på den andre enden av telefonen eller i person. Kan du interesse noen i løpet av få sekunder, og gjøre dem be om mer? Kan du begynne å bygge rapport umiddelbart slik utsiktene vil stole på deg nok til å gjøre en avtale? Kan du enkelt kvalifisere et prospekt over telefonen? Kan du lukke på å få en avtale?

Småsnakke

De fleste salgspresentasjoner og praktisk talt alle messer og arrangementer innebære en viss mengde småprat før du kommer ned til den virkelige handlingen. Kan du chatte komfortabelt med nær fremmede? Kan du gjøre deg likable? Kan du bruke uformell samtale for å starte kvalifisering og bygge rapport med potensielle kunder?

Håndtering misfornøyde kunder

I en ideell verden ville misfornøyde kunder alltid ringe opp kundeservice eller teknisk støtte for å få sine problemer løst. Men i denne verden, mange kunder foretrekker å kalle opp sin selger – han er en de kjenner best, og den de stoler på å fikse ting. Kan du uskadeliggjøre en sint kunde? Kan du forklare et vanskelig problem uten å forstyrre kunden videre? Kan du be om unnskyldning godt for feil (din eller noen andres)?

Tegning People Out

Samle inn informasjon er en viktig del av både å kvalifisere et prospekt og oppdager fordelene som vil gjøre deres øyne lyser opp. Kan du oppfordrer folk til å snakke? Kan du stille spørsmål uten å virke som en forhørsleder? Kan du gjøre folk komfortabel å dele personlig informasjon med deg?

Ledende et møte

Hvis du gjør en kompleks salg med flere beslutningstakere, vil du sannsynligvis ende opp med å snakke til dem alle på en gang. B2B salg har ofte grupper involvert i kjøpsprosessen, selv når det er bare én sjef beslutningstaker. Kan du snakke effektivt til en gruppe? Kan du holde møtet på sporet uten å fornærme noen? Kan du gjøre publikum føler at du betaler oppmerksomhet til hver av dem?

forhandlings

Forhandling er en stor del av salget. Hver prospektet ønsker en best mulig avtale, og du må finne en måte å komme til en avtale som forlater alle fornøyde. Kan du komme opp med et godt kompromiss? Kan du fortelle når du skal stå fast og når man skal gi i? Kan du gå bort fra en forhandling når et prospekt blir urimelig?

Kommunisere med medarbeidere

Som en selger, må du jobbe godt med stipendiat selgere, din salgssjef, og med ansatte i andre avdelinger. Kan du komme sammen med folk som har svært varierende personligheter? Kan du holde åpne kommunikasjonslinjer med andre avdelinger? Kan du håndtere konflikter på arbeidsplassen og bringe dem til en fredelig løsning?

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *