Profesjonelle Grader som fører til høyt betalte jobber

Posted on

Profesjonelle Grader som fører til høyt betalte jobber

Er du ute etter et studium som vil forberede deg på en høy betalende jobb? Tenk å få en profesjonell grad. En profesjonell grad, også kjent som en første profesjonelle grad, er en grad som forbereder deg for en bestemt karriere. De vanligste eksemplene på profesjonelle grader er juridisk embetseksamen (JDS) og medisinske grader (MDS). Men det er mange andre.

Det er nyttig å vite hvilken grad programmene er der ute, og som har en tendens til å føre til godt betalte stillinger. Dette kan hjelpe deg med å velge et program som passer dine interesser og behov.

Profesjonelle Degrees vs. akademiske grader

Det amerikanske Department of Education definerer en profesjonell grad som en som oppfyller alle følgende kriterier:

  • Du må fullføre graden til å praktisere i yrket (du må kanskje også ta en lisensiering eksamen for å øve)
  • Du må fullføre minst to år med college før vi går i programmet
  • Programmet (pluss noen tidligere college erfaring) må vare i minst seks år

Den andre viktige kvaliteten på en profesjonell grad er at det lærer deg det du trenger å vite for å utføre en bestemt jobb. Selv om du kanskje trenger å gjennomføre noen akademisk forskning (for eksempel en endelig hjørnestein eller papir), fokuserer programmet på praktiske leksjoner om yrket. Dette inkluderer ofte virkelige opplevelser som praksisplasser.

Dette er forskjellig fra en akademisk grad, for eksempel en Doctor of Philosophy (Ph.D.), som fokuserer på forskning og annen vitenskapelig arbeid. Mens akademiske grader også berøre praktisk læring, dette er ikke deres fokus.

Tips for å velge en profesjonell Degree Program

Tenk nøye gjennom den jobben du vil ha. De fleste profesjonelle grader forberede deg på en bestemt jobb. Pass derfor på at du ønsker å følge denne karrieren banen før påføring og delta på en profesjonell studium. Tenk jobb skygging folk i felten først, eller inter i bransjen. Dette vil hjelpe deg å avgjøre om du ønsker å gå gjennom den lange og kostbare prosessen med å få en grad.

Vurdere kostnadene. De fleste profesjonelle studieprogrammene vare to til fire år og kan være dyrt. Sørg for at du tenker på kostnaden for programmet før du søker. Vurdere å søke om økonomisk støtte hvis det er tilgjengelig. Mens du vil forhåpentligvis kunne betale eventuelle lån med penger tjent fra din første jobb etter skolen, vil du sørge for at du ikke ender opp med gjeld du ikke kan betale tilbake.

Sjekk ut omdømmet til program og skole. Se nøye inn omdømmet til et program du har brukt for. Spør inntakskontoret for å få informasjon om antall studenter innleide direkte ut av programmet. Spør hvilken prosentandel av elevene passerer lisensiering eksamen. Hvis mulig, snakke med noen tidligere studenter for å få mer informasjon. Sørg for at du bruker din tid og penger på et godt program som vil få deg den jobben du vil ha.

Se inn joint-studieprogrammene. Hvis du søker til høyskoler og vet hva yrke du ønsker å forfølge etter at du oppgraderer, bør du vurdere å søke på en felles-studium. Noen universiteter tilbyr fem-årig der studentene fullføre en bachelor og en profesjonell mastergrad samtidig. Dette vil spare deg for tid å søke på en separat graduate school etter college, og ville være raskere enn en vanlig to-årig mastergrad. Men bare gjøre dette hvis du er helt sikker på karrierevei du ønsker.

Grader som fører til høyere betalte jobber

Nedenfor er en liste over noen av de profesjonelle grader som fører til de mest lønnsomme yrker. Of course, husk at du bør bare velge et studium som passer din karriere interesser og behov. Imidlertid er denne listen et nyttig sted å begynne å tenke på verdig universiteter i utlandet.

All lønn informasjonen er basert på data fra Bureau of Labor Statistics’ Occupational Outlook Handbook.

1. Doctor of Medicine (MD)
Hvis du ønsker å bli lege, du vanligvis har til å tjene en Doctor of Medicine. Medisinsk skoleprogrammer vare i fire år og omfatter praktisk erfaring i sykehus og legekontorer. Folk som fullfører medisinstudiet og bli leger kan tjene svært høye lønninger, som varierer fra $ 228 441 for en jobb i generelle pediatri til $ 441 185 for en jobb i anestesiologi.

Folk er interessert i medisin kan også vurdere en Doctor of Osteopathic Medicine grad (DO), som er et annet program for fremtidige leger.

2. Doctor of Dental Medicine (DDS eller DMD)
Som medisinsk skole, tannlege skolen programmer vanligvis siste fire årene. Men å være en generell tannlege er en godt betalt karriere: tannleger tjener i gjennomsnitt $ 158 120 per år. Antallet tannlege arbeidsplasser er også forventet å øke med 19 prosent de neste ti årene eller så, som er mye raskere enn landsgjennomsnittet.

3. Doctor of Podiatry (DPM, DP, Pod.D.)
En podiatrist bryr seg om pasienter med fot, ankel, og leggen problemer. De vurdere og diagnostisere problemer, gir behandling og utføre fot og ankel kirurgi.

For å bli en podiatrist, må du fullføre en fire-års Doctor of podiatric Medicine program. Mange av kursene er lik de du vil ta i en Doctor of Medicine eller Doctor of Osteopathic Medicine program.

Fotpleie tjener i gjennomsnitt $ 127 740 per år, og ser jobbvekst på 10 prosent, noe som er raskere enn landsgjennomsnittet.

4. Doctor of Pharmacy (Pharm.D.)
Farmasøyter dispensere medisin til pasienter og gi informasjon om de medisiner. De kan også gjennomføre helseundersøkelser og gi vaksinasjoner.

For å bli en farmasøyt, må du fullføre en fire-års profesjonell grad i apotek og lisensieres (som krever å ta to eksamener.). Imidlertid er det ofte en stor payoff: gjennomsnittlig lønn for farmasøyter er $ 124 170 per år.

5. Juris Doctor (JD)
i ferd med å bli en advokat Interessert? Advokater i de fleste statene må fullføre en treårig juridisk embetseksamen, som inkluderer kurs og praktisk erfaring i advokatfirmaer. De må også bestå en statlig lisensiering eksamen kalles en “bar eksamen” for å øve i en bestemt tilstand.

Advokater tjener i gjennomsnitt $ 119 250 per år.

6. Master of Science i sykepleie (MSN)
Du kan jobbe som sykepleier (RN) med en knytte eller bachelorgrad (eller et diplom fra en yrkesopplæring program). Men hvis du ønsker å bli en sykepleier utøveren (også kjent som en avansert praksis sykepleier, eller APRN), trenger du minst en Master of Science i sykepleie. Dette er vanligvis en to-årig program som omfatter både praktisk læring og kurs.

APRNs kan også gå på å tjene en Doctor of Nursing Practice (DNP) grad. Uansett hvilken grad du tjener, men du må passere en nasjonal sertifisering eksamen.

Sykepleier utøveren jobber vokser med 31 prosent – mye raskere enn landsgjennomsnittet. APRNs kan tjene en gjennomsnittlig årslønn på $ 110 930 .

7. Doctor of Optometry (OD)
en optiker undersøker pasientens øyne, diagnoser og behandler visuelle problemer, og foreskriver briller og linser. Optikere må fullføre en Doctor of Optometry program, noe som vanligvis tar fire år, og må deretter passere en stat lisensiering eksamen.

Etter skolen, kan optikere tjene en gjennomsnittlig lønn på $ 110 300 per år. De kan også forvente å finne mange ledige stillinger: er forventet antall arbeidsplasser vil vokse med 18 prosent i løpet av de neste ti årene.

8. Master of Health Administration (MHA)
Mange i helseforvaltningen, spesielt de som ønsker å bli ledere, få en mastergrad i helseadministrasjon (MHA). Disse programmene varer vanligvis to til tre år og omfatter praktisk administrativ erfaring.

Mens folk med en MHA går på å ha en rekke forskjellige jobber, er en felles holdning helsetjenester manager. Helsetjenester ledere (også kjent som helsetjenester ledere eller helsetjenester administratorer) plan, koordinere og direkte medisinske og helsetjenester.

Helsetjenester ledere tjener en gjennomsnittlig lønn på $ 98 350 , og er forventet å se 20 prosent jobb vekst de neste ti årene.

9. Doctor of Veterinary Medicine (DVM, VMD)
Hvis du elsker omsorg for dyr og ønsker å bli en veterinær, må du tjene en Doctor of Veterinary Medicine grad. Dette er en fire-årig program som inkluderer tid i klasserom, laboratorier og klinikker.

Veterinær arbeidsplasser øker mye raskere enn det nasjonale gjennomsnittet, og veterinærer kan tjene en gjennomsnittlig lønn på $ 90 420.

10. Master of Business Administration (MBA)
En Master of Business Administration grad er vanligvis en to-årig utdanning som forbereder studentene for en rekke arbeidsplasser i næringslivet. Disse jobbene kan variere fra en finansanalytiker (med en gjennomsnittlig lønn på $ 82 450 ) til økonomisjef (med en lønn på $ 125 080 ). Mange jobber i næringslivet vokser priser raskere enn landsgjennomsnittet.

Et beslektet grad er en Master of Public Administration, som fokuserer mer på styring og samfunnskontakt. Studenter kan gå på å kjøre for politisk kontor eller arbeider i privat sektor jobber som ledelse analytiker (også kjent som bedriftsrådgiver, som har en gjennomsnittlig lønn på $ 82 450 ).

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *