Juridisk Karriere: Hvordan bli en Paralegal

Posted on

Juridisk Karriere: Hvordan bli en Paralegal

En paralegal eller juridisk assistent, er en person i en juridiske profesjon som utfører visse oppgaver som normalt vil bli utført av en advokat, bør en advokatassistent ikke være til stede. Disse inkluderer å undersøke fakta knyttet til en sak, intervjue klienter og vitner, utarbeiding juridiske dokumenter og utføre juridisk forskning. Paralegals kan ikke gi juridisk rådgivning og alltid arbeide under tilsyn av en advokat og er avgjørende for den juridiske profesjon, som de bistå advokater i de fleste aspekter av saken forskning og forberedelse.

Begrepene “advokatassistent” og “juridisk assistent” pleide å være utskiftbare, men det er så smått begynt å skifte i bransjen. Advokatassistenter nå se mer sekretær roller, mens paralegals utføre flere oppgaver direkte knyttet til loven.

Hvem bør bli en Paralegal

De som er interessert i juridiske karrierer, men som ikke er sikker på at de ønsker å gå til lov skolen er gode kandidater til å bli paralegals. Det er også noen spesifikke ferdigheter som paralegals bør ha, inkludert kommunikasjonsferdigheter, forskning og undersøkende ferdigheter, og multi-tasking ferdigheter. Dette er ferdigheter som er lært i formelle paralegal utdanningsprogrammer, men det hjelper hvis du allerede har dem til en viss grad.

Bureau of Labor Statistics sier at jobben utsiktene for advokatassistent yrket vokser med rundt 17% mellom 2012 og 2022, noe som er raskere enn den gjennomsnittlige andelen av veksten. Hvis du er interessert i en karriere som vokser raskere enn gjennomsnittet, eller hvis du har de nødvendige ferdigheter og er interessert i det amerikanske rettssystemet, kan en karriere som advokatassistent være noe for deg.

Hvordan bli en Paralegal

Ifølge National Federation of Paralegal foreninger, er det flere måter å bli en paralegal. Det er sertifikat programmer, toårig programmer og fireårige programmer som alle har fordeler, og hvilken rute du velger å gå, avhenger av din nåværende rolle og pedagogiske status og hva dine eventuelle mål er.

Basert på dagens arbeidsmarked, er det anbefalt at paralegals har en fire-årig utdanning med minst 24 studiepoeng i juridiske spesialitet kurs. Det er også post-Baccalaureate sertifikater, slik at de med fireårige grader i andre områder for å tjene de nødvendige kreditter og sertifisering for å få arbeid som en advokatassistent. Top-tier advokatfirmaer generelt som sine paralegals å ha en fire-årig utdanning med et sertifikat på toppen av det, hvis du ønsker å gå den veien.

NFPA har et forslag til læreplan for advokatassistent programmer, men ikke alle programmer overholde disse standardene. Det er mange online ressurser for å hjelpe interesserte studenter finne den rette formelle utdanningsprogram for dem. Det er også mulighet for en American Bar Association godkjent program, som NFPA anbefaler. Disse programmene har enten møtt eller overgått de standarder for paralegals satt av ABA.

Når du har fått noen form for formell utdanning, er det også videreutdanning som fører til advokatassistent sertifisering. Det er forskjellig fra den post-Baccalaureate sertifisering som allerede ble nevnt. Advokatassistent sertifisering krever at en advokatassistent har minst ett års erfaring og deretter sende en formell undersøkelse.

Å være en advokat

Beslutningen om å bli en paralegal betyr ikke at du ikke kan bli advokat ned linjen. Det er ofte anbefalt at folk interessert i loven, men ikke avgjørende for at de ønsker å gå til lov skolearbeid som en paralegal å få erfaring i et juridisk felt, og for å se om de liker å gjøre den slags arbeid. Jusstudiet er begge veldig vanskelig og veldig dyrt, så hvis du ikke er sikker på om det er rett flytte for deg, som en paralegal er en mer kostnadseffektiv investering mens du bestemmer deg å finne arbeid. Det vil også tillate deg å se de forholdene som advokater arbeider under, som også vil trolig hjelpe deg å gjøre din beslutning.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *