Hvordan utvikle og skrive en karriere handlingsplan

Posted on

Hvordan utvikle og skrive en karriere handlingsplan

En karriere handlingsplanen er et veikart som vil ta deg fra punkt A (velge et yrke) til punkt B (få en jobb og avansere i din karriere ). Også referert til som en individuell (eller individuell) karriereplan eller en individualisert (eller individuell) Career Development Plan , vil det hjelpe deg å nå dine karrieremål .

Før du begynner

Å begynne å utvikle en karriere handlingsplan, først, velge et yrke. At arbeidet krever vanligvis en betydelig mengde arbeid. For å forenkle oppgaven, eller i det minste gjøre det mer ryddig, følger karriereplanlegging prosessen . Den består av flere trinn. Den fjerde og siste er å skape en karriere handlingsplan. Trinn en gjennom tre, for, består av:

  1. Self Assessment: Under dette trinnet bruker flere selvvurderingsverktøy for å lære om verdier, interesser, forutsetninger og personlighet. Målet ditt er å identifisere en liste over passende yrker som samsvarer med disse trekkene. Ideelt sett bør det være mellom 10 og 15 yrker på listen din.
  2. Karriere Exploration:  Nå som du vet hva yrker er egnet basert på egenvurdering, begynne å utforske de som interesserer deg. Ikke gjør en omfattende etterforskning i hver eneste karriere på listen kun de som er reelle muligheter fortjener den slags oppmerksomhet-men minst lese en kort beslutning om ikke å eliminere eventuelle alternativer basert på forestillingen om dem. Okkupasjonen som vises på overflaten som noe du ville ikke ut som kan ende opp med å bli en som interesserer deg mest når du lære mer om det. Grave dypere inn i yrker som du vil vurdere å forfølge. Begynn å begrense listen til ca tre til fem yrker.
  3. Lag en kamp:  Bevæpnet med informasjon om flere yrker, begynner å ta en endelig avgjørelse. Tenk om fordeler og ulemper med hver av alternativene. Tenk arbeidsoppgaver, krav til utdanning , inntekt og jobbutsikter . Ikke bare må du nyte ditt arbeid, men det har også å støtte din livsstil økonomisk og bør ha anstendig jobbmuligheter. Det er viktig at du skal kunne oppfylle de krav til utdanning. Velg karriere som, basert på disse dataene, er det best passer for deg.

Innstilling dine mål

Nå som du har valgt en karriere, er det på tide å sette mål som vil gjøre opp grunnlaget for din karriere handlingsplan. Inkluder kortsiktige mål som du kan nå på under et år og langtids de som vil ta fra ett til fem år å oppnå.

En karriere handlingsplanen er annerledes enn en enkel liste over mål. Det inkluderer også alle trinnene du må ta for å nå dem. For å komme i gang:

  • Først idédugnad for å komme opp med en liste over alle dine mål. Husk at dette er med på listen, og ingen dømmer hva du putter på den.
  • Kategorisere dem inn i to kategorier: kortsiktige mål og langsiktige mål. Søknad til høyskole eller et treningsprogram, for eksempel, vil ta under et år, og er derfor et kortsiktig mål mens du får din grad eller avsluttet programmet er generelt en langsiktig en.
  • Identifisere eventuelle barrierer som kan true din evne til å nå dine mål, og deretter finne ut om og hvordan du kan overvinne dem. Hvis du ikke kan finne gode løsninger, kan det hende du trenger å reformulere dine mål. Hvis, for eksempel, har du en lærevansker som kan hindre din evne til å tjene en grad, finne en høyskole som gir studentene ressurser til å hjelpe dem å lykkes.

Skriv din karriere handlingsplan

Endelig er det på tide å skrive din karriere handlingsplan . En tidslinje for å oppnå målene dine bør starte med kortsiktige seg og slutte med det primære målet, som på dette punktet bør være å få din første jobb. Noen mennesker synes det er nyttig å begynne sin plan på slutten. Som er state målet som vil ta mest tid først, og jobb deg bakover. Det er ingen fast regel, så lenge planen er lett for deg å forstå og følge.

Liste hver av dine mål og angir hvor lenge, omtrent, det vil ta å få det til. Deretter under hver enkelt, skrive en punktliste over alle trinn nå dette målet vil kreve. Inkluder, så vel, de barrierene som kan komme i veien, sammen med gode løsninger for å overvinne dem.

Din karriere handlingsplan bør være fleksibel. Ikke vær redd for å gjøre endringer i det som du går. Det kan være nødvendig å legge til noen kortsiktige mål underveis. Når du når din ultimate langsiktige mål, kan det være lurt å legge til en annen, sammen med mer kortsiktige mål for å hjelpe deg å komme dit.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *