Hvordan velge den beste CV-format

Posted on

 Hvordan velge den beste CV-format


Du har gjort din forskning og valgt den beste CV typen for jobben åpning og din erfaring, ferdigheter og prestasjoner. Men det er bare det første skrittet i å skape en profesjonell CV som vil få ansette manager oppmerksomhet.

Tips for å velge den beste stilen for din CV

For å gjøre din CV stige over konkurransen, har du flere valg å gjøre. For eksempel, hva er den beste skriften du vil bruke i din CV? Hvor stor (eller liten) bør skriften være? Bør du bruke fet og kursiv for å sette av dine underoverskrifter, jobbtitler, og andre funksjoner? Er en kreativ CV en god idé – og i så fall hvor kreativ bør du få?

Kjenn ditt publikum

Når du skriver en CV, er det første du må huske på publikum. Hvis du sender inn søknaden din elektronisk, betyr dette å skape en CV som er lett å lese for både ansette ledere og søkersporingssystemer (ATS).

Generelt sett er det en dårlig idé å få for fancy. Non-standard fonter, overdreven formatering og andre dekorative elementer vil ikke gjøre det gjennom ATS, og kan resultere i en rotete eller uleselig CV fra perspektivet av HR personen i den andre enden.

Videre er det en god idé å vite kulturen i organisasjonen du frierføtter. Tradisjonelle næringer som finans vil trolig rynke på en kreativ CV, mens reklame eller design firmaer kan tas med estetisk sans. (Igjen: det er bare verdt risikoen hvis du overlate din CV personlig eller direkte til en kontakt e Alt som går gjennom en elektronisk søknadsprosess bør mest mulig standardisert..)

Hold det enkelt

Det er noen grunner til hvorfor det er viktig å beholde formateringen på CVen enkel. Først av alt, igjen, mange gjenopptar er først lest av søkeren sporing systemer, ikke av mennesker. Disse systemene fungerer best når du leser enkel tekst i stedet for fancy formatering. Dersom en søker tracking system ikke kan lese din CV, kan ansette manager bare kaste den ut.
Det er også viktig for å ansette manager til å være i stand til enkelt å lese din CV. Grunnleggende, lesbare fonter som Arial, Verdana, Calibri, og Times New Roman vil sikre deg din CV vil bli lest.

Når du velger en skrift for din CV, bør skriftstørrelsen være mellom 10 og 12 for å tillate lesbarhet. Det kan føles fristende å gjøre skriften på CVen svært liten, slik at du kan ta med mer informasjon om hver jobb, og fortsatt ha din CV plass på én side. Men motstå denne trangen – en liten skriften er vanskelig å lese, som til slutt vil slå din CV formål.

Din CV bør også skrives ut i svart og hvitt, ikke i farger. Andre farger er generelt forstyrrende for en hiring manager.

Du har litt fleksibilitet i avsnittet overskriftene. Du kan gjøre disse litt større og / eller fet.

Du bør også gjøre ditt navn (på toppen av din CV) stå på. Du kan gjøre ditt navn litt større, og kanskje fet, understreket eller kursiv det.

Være konsekvent

Må være konsekvent i formatering. For eksempel, hvis du fet en seksjon overskrift, fet dem alle. Hvis du understreke et firmanavn, være sikker på at andre er understreket også.

Også, ikke overforbruk kapitalisering, fet, kursiv, understreking, eller andre vektlegger funksjoner. Igjen, grunnleggende som fungerer best.

Når skal få kreative

Vanligvis bør du bruke en lesbar, print font som Times New Roman, Arial eller Calibri. Men hvis du søker til en stilling i grafisk design eller reklame (der CV layout og design kan være en del av vurderingen), kan arbeidsgivere være åpen for alternative fonter, farger og til og med utradisjonell gjenopptas.

Men uansett hva, sørg for at skriften du velger er lesbar for en hiring manager. Og tenke veldig nøye før du bruker en alternativ font. Pass på at det ikke kommer til å skade sjansene dine for å få jobben. Hvis du kjenner noen som jobber i selskapet, vurdere å be dem sine tanker før du sender en utradisjonell CV, eller en CV med en kreativ skrift eller farge.

Hvordan velge en Font

Les nedenfor for to måter å velge en font og skriftstørrelse for din CV.

Valg 1:

  • Velg en font og skriftstørrelse fra listen øverst i dokumentet før du begynner å skrive CV.

Alternativ 2:

  • Skriv inn din CV.
  • Markere CV.
  • Enten velge skrift fra pop-up vindu (høyreklikk og velg deretter “Skrift”) eller velg skrifttype fra listen øverst i dokumentet.
  • Velg skriftstørrelsen du vil bruke på samme måte.

Bekrefte din Font valg

Etter at du har valgt en skrifttype og skriftstørrelse, er det alltid lurt å skrive ut og se på en kopi av din CV. Når du leser, spør deg selv: Er dette gjenoppta lett å søke gjennom? Hvis du må myse for å lese, eller finner ut at skriften vises trangt, velge en annen skrift eller velge en større størrelse for skriften.

Hvis siden ser veldig opptatt og forvirrende – for eksempel hvis det er for mange ord uthevet, kursiv og understreket – gjør stilen din CV enklere.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *