Hvor mye penger har en forfatter Make?

Posted on

Hvor mye penger har en forfatter Make?

Hvor mye kan en forfatter make? Det spørsmålet kommer opp mye, og svaret varierer, fra nesten ingenting (eller tape penger) til millioner av dollar. Men å forstå litt om hvordan forfattere er betalt kan bidra til å gi innsikt i hva bunnlinjen kan være.

For de fleste forfattere, er deres avgift og royalties forhandlet med en agent eller annen representant. Selv når du vet moduler og outs, er det best å ikke prøve å håndtere betingelsene i en kontrakt direkte med en utgiver.

Forfatterens Investering i boken

Forfattere tilbringe mange lange timer forskning, utvikling, skriving og re-skrive sine bøker-og det er en kostnad forbundet med tiden. Noen bøker krever en faktiske økonomiske investering av forfatteren, for eksempel på reise for forskning eller, i tilfelle av kokebok forfattere, penger brukt på ingredienser for oppskrift testing og kostnaden av å fotografere mat.

Den type bok forfatteren skriver påvirker inntektspotensiale. Roman eller sakprosa? Current (og lett datert) eller eviggrønne (og en flerårig “back” valg)? En fiktiv karakter som eventyr kjøre til mange bøker eller en sakprosa emne som backlists, er mer sannsynlig å øke inntektspotensiale for en forfatter.

Fremskritt og Royalties

Forfattere som gjør en avtale med en av de fem store bok forlag eller noen av de større uavhengige forlagene er vanligvis betalt en prosentandel royalty for hver bok som selges og gis et forskudd mot disse royalties opp foran, før utgivelsesdato. Dette er fremforhandlet av agenten og / eller forfatter og deretter gjort en kontraktsmessig forpliktelse.

Mengden av forskudd er avhengig av en rekke faktorer, inkludert, men ikke begrenset til: forfatterens publisering og salg spore poster, hvor “hot” tema i boken er en generell følelse på den delen av redaktøren / utgiver og andre involvert i prosessen med hvor spesiell og salgbar boken er når det tas i sin helhet (for eksempel skriving, historie, flow, etc.), og svært viktig, forfatteren plattform (er).

Self-Publishing

Det er rimelig å si at de fleste selvpubliserte forfattere ikke bryte selv med sine publisering kostnader. Dette er basert på det faktum at den gjennomsnittlige selvpubliserte forfatter selger færre enn 200 eksemplarer, og trolig lagt ut minst noen penger til å publisere i første omgang, for eksempel i freelance redaksjonelle tjenester.

Når det er sagt, en selvpubliserte forfatter som produserer en høy kvalitet bok, kjenner markedet for boken og hvordan å nå dette markedet, og setter de nødvendige ressurser til å gjøre det, har en god sjanse til å se noen avkastning på sin forfatter investering .

I noen tilfeller kan selvpubliserte forfattere hvis bøker få salg trekkraft parlay at (hvis han / hun ønsker) inn i en bok avtale med en tradisjonell bok utgiver.

Amanda Hocking er en paranormal romance forfatter som har gjort millioner av dollar som selger hennes selvpubliserte e-bøker, og deretter gikk på å få en multi-million-dollar bok avtale fra St. Martins Press.

Donna “Faz” Fasano skrev for tradisjonelle utgivere og ble deretter en indie forfatter. Som en indie forfatter, hun var en klok markedsfører, har gjort en god leve, og til slutt tilbake til å være tradisjonelt publisert.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *