Kako Turn Freelancing Into kariere

Posted on

Kako Turn Freelancing Into kariere

Lepota freelancing je, da lahko bi bilo delo na vaše pogoje. Če potrebujete le nekaj dodatnega denarja, ali želijo, da razvijejo sposobnosti v novem prostoru, lahko to storite s krajšim delovnim časom, poleg svojega rednega, polnim delovnim časom – ali pa lahko to svojo polnim delovnim časom, z malo skrbnim načrtovanjem in veliko trdega dela, in nikoli ne bo treba vrniti v kubikul kmetiji. Tukaj je, kako začeti.

Kako Turn Freelancing Into kariere

1. Get Your Feet Mokri
Večina ljudi vam bo povedal, da je načrt, preden začnete. Če imate službo, trenutno, bi predlagal ravno nasprotno: preden začnete razmišljati o tem, kaj želite, da vaše samostojni karieri, da izgleda kot, dobili noge mokre ob nekaj nastopov, medtem ko ste še vedno zaposleni.

Obstajata dve koristi za to. Najprej, da vam omogoča, da pozabijo malo denarja, preden bi skok s polnim delovnim časom freelancing. Morate tri do šest mesecev življenjske stroške, plus start-up stroškov, da začnete svoj samostojni karieri iz varnega položaja.

Kot drugo, to vam omogoča, da preizkusite različne vrste strank in delovnih mest, in izšlo Kinks, preden ste se zavežejo večino svojih delovnih ur do nekaj, kar morda ne uživajo mesec od zdaj.

2. Naredite načrt
Ko ste eksperimentirali z nekaj različnih vrst nastopov in strank in imajo grobo idejo o tem, kaj bi želeli delati, je čas, da naredite načrt. Tudi če ne poskuša narediti vtis na investitorje, pisanje poslovnega načrta lahko pomaga pojasniti svoje cilje in začrtati grobo načrt, kaj uspeh izgleda za vas. Nekaj vprašanj, ki vodijo v mislih:

  • Kakšno delo imate radi in sovraštvo?
  • Kaj uspeh videti na vas?
  • Koliko denarja potrebujete, da bi prekinil celo, da prihranite denar, da se počutijo, kot da ste “narejen”?
  • Kdo je vaša konkurenca, in kaj ponujajo?
  • Kaj ponujajo, da vaša konkurenca ne?
  • Kaj želite, da vaše podjetje, da izgleda kot nekaj mesecev od zdaj, naslednje leto, in v petih letih?
  • Želite zaposlenih na neki točki, ali želite delati na svoje?
  • Kaj želite, da vaše delo dan izgledal?

Ne pozabite, da načrt za ocenjenimi četrtletnih davkov; William Perez ponuja smernice za ocenjevanje teh in jih plačuje. Sčasoma boste morali tudi odločiti, ali želite vključiti, vendar vam ni treba, da bi to odločitev, preden začnete.

3. Nastavite svojo ceno
Še en razlog, da poskusite freelancing, medtem ko še vedno delajo za delodajalca je, da imajo možnost, da določijo svoje stopnje – in jih pregledati. Če ste kot večina cepijo samostojno, boste verjetno Nezadostno za svoje storitve na prvi. Če boste to storili nekaj testnih nastopov, preden ste se zavežejo, da freelancing s polnim delovnim časom, boste imeli priložnost, da bi te napake, medtem ko še vedno stalen dohodek.

Najboljši način, da določi svoje cene, je, da ugotovimo, kaj bi za podobno delo na vaši polnim delovnim časom, in oblikovati urna postavka. Ne pozabite, da vključujejo stvari, kot koristi, bolniški čas in pisarniškega materiala, ko bo svoje izračune. Potem lahko bodisi zaračuna svojim strankam, vsako uro ali projekta, po oceni, koliko ur bo vsak projekt traja.

4. Osredotočite se na svojo idealno stranko
Precej hitro, boste začeli, da bi dobili sliko podjetij in posameznikov, ki jih delajo z najboljšimi. Vaša idealna stranka bo najboljša mešanica vrsto dela, delovni stil, urnik in plačilo. Lahko bi, na primer, odkrili, da ti je všeč delo z ustanavljanjem najboljšimi, ker cenite delo na vrhunske projekte in ne želite, 9 do 5 delovni dan – ali pa boste morda ugotovili, da so bolj uveljavljena podjetja pa finančno bolj zanesljiv in zavije proti tistim, pri polnjenju vašega odjemalca roster.

Potem je tu še kulturni del. Vsakdo ima drugačne vrednote in pričakovanja sodelavcev in strank. Morda želite delati z ljudmi, ki so prijazni in topli, ali točen in natančen, ali spoštuje svojih meja v smislu časa, ali katere koli kombinacije teh. Vedite, da je, in si za podjetja, in kontaktnih točk, ki se strinjajo.

5. Spodbujanje Yourself
Gone so dnevi, ko so potrebni za nakup prostora v časopisu za promocijo svojega novega podjetja. Zdaj, boste morda lahko, da začnete svobodni kariero brez porabe enotnega samotno centa, samo z touting svoje storitve na Facebook, LinkedIn, Tumblr in Twitter.

Važno je, da je pripravljen, da bi dosegla. Ko boste to storili, da preidejo, povejte svoje povezave, da delaš tako. Presenečeni bi bili, koliko podjetja, ki ga lahko ustvari samo z objavo na svojih različnih socialnih omrežij in dajanje v najem ljudje vedo, da iščete za določeno vrsto dela.

6. Mreža
Samostojni potrebujete povezave, da bi ohranila dobili novo delo, ampak jih tudi potrebujejo, da se ustvari občutek skupnosti, ki imajo pisarniški delavci in izvajalci včasih primanjkuje. Dobra novica je, da vam ni treba postati stranka osebo aperitiv ali naučiti ljubiti kramljanje, da bi postali strokovno networker. Vse kar morate storiti, je, da je zanesljiv, prijetno delati, in odprt za izdelavo novih poznanstev.

Spet je social media sprejela veliko trdega dela od kovanja povezav. To je tudi dobra ideja, da si v pridružila strokovna združenja v industriji, če tega še niste storili, da bi se obdržali na vrhu novice in trende in imajo dostop do izobraževalnih možnosti, ki vam lahko pomagajo dokazati svoje sposobnosti.

7. imejte oči na Ball
Končno, najbolj pomembna stvar, da bi uspeh za freelancing je, da ponovno ovrednoti svoje cilje, od časa do časa. Vedno ne bo udaril iz parka na prvem zamahu, vendar vam ni treba. Vse kar morate storiti je, da mahati.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *