7 temeljnih pravil Delo na domu za povečanje vaše produktivnosti

Posted on

7 temeljnih pravil Delo na domu za povečanje vaše produktivnosti

Ko poskušate na enem mestu uravnotežiti svoje osebno poklicno življenje, se lahko vedno najde nekaj nepričakovanih gub, ki se zarežejo v vašo profesionalno produktivnost. Vendar se večine težav, s katerimi se srečujejo delavci na domu (npr. Prekinitve, motnje itd.), Lahko izognete tako, da za družino, sebe in celo svoje sodelavce določite nekatera osnovna pravila glede dela. Medtem ko se bodo posebnosti pravil družine med doma in družinami razlikovale, naslavljajte teh sedem vprašanj, da zagotovite svojo produktivnost

1. Določite (in sledite) delovne ure

Ko delate v zunanji pisarni, je odhod domov znak, da je vaš delovni dan konec. Če ste že doma, se delo zlahka raztegne v večer ali konec tedna. Sodelavci si morda mislijo, da ste vedno na voljo, ker delate doma. Ali na drugi strani je mogoče, da se motnje pojedo v času, ko naj bi bili v službi. Ena od rešitev je, da vnaprej določite svoj delovni čas.

To je lahko tako enostavno, kot da naredite miselni načrt na začetku vsakega dne ali tako zapleteno, kot je izpolnjevanje mesečnega urnika, odvisno od vaših potreb. Ključno je biti realen.

Nasvet: Če ste zaposleni telekomunikacijski uporabnik, vam je morda delodajalec določil delovni čas. Če ste neodvisni izvajalec ali lastnik domačega podjetja, boste morda želeli v svojem dnevu upoštevati določeno stopnjo prilagodljivosti. Bodite prepričani, da so predvideni delovni čas znani vsem vašim gospodinjstvom. Če otroci ne razumejo vašega urnika, ne bodo razumeli svojega mesta v njem.

Če želite zagotoviti, da delate takrat, ko bi morali, razmislite o vodenju dnevnika ali uporabi časovnika, tudi če to od vas ne zahteva. Vaš vtis o tem, koliko ur delate, morda ni tako natančen, kot se vam zdi.

2. Postavite (in dosežite) cilje

Ni dovolj samo določiti časovni razpored; postaviti si morate cilje, kaj boste v tistem času dosegli.

Morda je postavljanje ciljev, bodisi kratkoročno, srednjeročno ali dolgoročno, del vašega dogovora med delom in domov z delodajalcem. Če pa ne, bi morali to storiti sami in se prepričajte, da temelji na trdnih temeljih vaših vrednot.

Pomembno : pri ustvarjanju svojih ciljev začnite z dolgoročnejšim in delajte nazaj. Kje želite, da je vaše domače podjetje čez eno leto? Katere projekte želite opravljati v naslednjih šestih mesecih na svojem delovnem mestu? Nato pojdite nazaj, da določite korake, ki jih morate sprejeti za dosego teh ciljev, in jih vključite v svojo dnevno ali tedensko rutino. Periodično ocenjujte svoj napredek.

3. Omejite prekinitve pri družinskih članih

Kaj zasluži prekinitev med delovnim časom, mora biti jasno vsem, tudi odraslim. Otroci navadno pozabljajo na pravila, medtem ko odrasli menijo, da se zanje ne nanašajo.

Če so vaši otroci mladi, bodo vaša pravila morala biti ohlapnejša, kot če bodo vaši otroci dovolj stari, da lahko poskrbijo za svoje potrebe. Toda tudi ko so sposobni, to še ne pomeni, da bodo želeli. Naj se odzivajo na prekinitve in sčasoma bodo nehali spraševati ali vsaj toliko vprašati.

Nasvet : Eden od načinov za zmanjšanje motenj otrok je čim bolj načrtovati dan. Vnaprej postavite prigrizke, oblačila itd. Načrtujte, da bodo otroci delali, medtem ko delate. Čez dan si naredite majhne odmore. Če otroci vedo, da se boste v nekem trenutku pojavili iz vaše pisarne, bo lažje počakati, da vam sporočimo zadnje novice.

Če imate varstvo otrok, si priskrbite varuško, če ne sliši, kako otrok joče. Zaupajte, da vaš varovanec to zmore.

Če je vaš skrbnik vaš zakonec, avtoriteta morda ne bo težava, vendar pa se bo morda počutil svobodnejšega, da bi vas motil, kot bi varuška. Ne glede na to, kdo je vaš negovalec, se vnaprej pogovorite o tem, kaj zasluži prekinitev.

4. Zmanjšajte motnje

Prekinitve s strani drugih niso edina oblika motenja, s katero se srečujejo delavci na domu. Vsi nas lahko motijo ​​e-pošta, družbeni mediji, gospodinjska opravila, televizija in še veliko več. Če se želite izogibati motnjam, ko delate doma, potrebujete samodisciplino. In ključno pri razvoju je razumevanje vaših slabosti. Kot smo že omenili, vam bo vodenje dnevnika ur in dejavnosti lahko koristno razkrilo, kje se lahko umaknete. Ko veste, kaj vas moti, postavite pravila, ure, rutine in cilje zase.

5. Ustvarite produktivno delovno okolje

Ustvarjanje produktivnega okolja se začne z vašim fizičnim delovnim prostorom, vendar presega to. Ločena domača pisarna z vrati je idealna, vendar za to nimamo vsi prostora. Ne glede na to, kje delate, naj bo to kotiček v jedilnici ali spalnici, naj bo temu namenjen. Vsak dan je neučinkovito nastaviti in razčleniti svoj delovni prostor. To bi moral biti kraj, kjer vas bodo najmanj motili.

Če imate namenjeno domačo pisarno, je to, ali so otroci v delovnem času dovoljeni v vaši pisarni, ena najosnovnejših odločitev, ki jih boste morali sprejeti. Če imate pogoste telefonske ali video sestanke, boste morda potrebovali pravilnik o zaprtih vratih. Če v svoji pisarni dovolite otrokom, boste verjetno potrebovali nekaj pravil. Lahko so dovolj preprosti, da lahko sledijo tudi malčki: potrkajte pred vstopom ali nikoli ne vstopite, ko ste v telefonu, ali pa vedno uporabljajte tihe glasove.

Del postavitve produktivnega okolja je tudi to, kako se predstavljate za delo. Tudi če nikoli nimate video sestankov, se očistite in oblecite, preden začnete delati. Delo v vaših osebnih računalnikih bo morda zvenelo, kot da bi bilo super, vendar vas to ne postavlja v pravi duh in učinkovito delate.

6. Večopravilnost ustrezno

Včasih imamo večopravilnost, toda ko delate doma (zlasti z otroki), je to lahko mamljivo, če to počnete preveč. Lahko vam zapusti niz napol dokončanih projektov in otrok, ki menijo, da nikoli nimajo vaše popolne pozornosti.

Trik je v tem, da večopravilno in učinkovito to storite na omejen način. V redu je, če med avdio konferenčnim klicem zložite perilo ali preverite svojo e-pošto, ko čakate, da otroka prevzamete iz dejavnosti. Vendar pa pri interakciji s svojim otrokom bodisi želite biti v celoti prisotni ali odložiti, dokler se ne boste posvetili vso pozornost.

7. Bodite dostopni

Ko delate na daljavo, morate delodajalec, stranke ali stranke zaupati, da delate v njihovem imenu, kot od vas pričakujejo. Če želite zgraditi to zaupanje, boste morali biti dostopni. To pomeni pisanje učinkovitih e-poštnih sporočil in hitro odgovarjanje drugih. Pomeni dvig telefona in klicanje, kadar je to potrebno. To bi lahko celo pomenilo občasno v pisarno.

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *