Kako narediti Job Sound zelo impresiven na vašem življenjepisu

Posted on

Kako narediti Job Sound zelo impresiven na vašem življenjepisu

Pri prijavi na delovna mesta je pomembno videti dobro na papirju. Konec koncev, naslednji korak – intervju, boste prejeli le, če bo vaš življenjepis pritegnil pozornost vodstvenih delavcev. Če ste že opravili osnove izdelave življenjepisa , je čas, da se premaknete na naslednjo fazo: vsaka druga pozicija sija z razdelkom o delovnih izkušnjah .

Ampak kako? Zaokrožili smo nasvete in trike, ki vam bodo pomagali, da se bodo v vašem življenjepisu zdelala impresivna delovna mesta – ne da bi šli predaleč, in se boste zdeli hvaležni ali neumni.

Uporabite številke

Kateri zveni bolje? Možnost 1: “Postrežene mize v gostilni” ali 2. možnost: “V gostilni zasedenih 15 miz hkrati.”

Verjetno boste izbrali možnost številka dve, ki je zaradi uporabe številk le nekoliko bolj opisna. Presenetljivo je, kako pomembne so lahko meritve – in to velja tudi za položaje, ki so angleško pomembni. Če je vaš položaj kadrovski pisatelj, lahko v vašem življenjepisu navedete, koliko člankov pišete vsak mesec ali koliko ogledov strani, na primer, prejmete na spletu.

Nadaljujte in količinsko opredelite svoje delovne opise s številkami , ne glede na to, ali so v njih mize, strankam pomagali ali odstotki rasti prodaje.

Prednost določite berljivost

Verjetno ste razmišljali o oblikovanju, od izbire pisave do velikosti roba, v nekem trenutku, ko ste ustvarili življenjepis. Toda poglejte drugi opis delovnega mesta, ki ste ga navedli, s pozornostjo do tega, kako lahko vsak opis absorbira. Razmislite o berljivosti tako iz kopije kot z vidika oblikovanja.

Če je malo preveč, upoštevajte, da izrežete nekaj kopij ali uporabite manj žargona. (Nekateri žargon je dober, vendar lahko z uporabo vseh buzzwords in akronimov nadaljujete težko brati.) In poskrbite, da bo veliko belega prostora – to lahko dodate z uporabo točk ali odlomkov odstavkov.

Seveda je samoumevno, da je tiskanje ali slovnične napake v opisu dela škodljivo za njihovo berljivost. Uporabite ta pregled nadomestnega lektoriranja, da zagotovite, da vaš dokument ni napak.

Pogovori Dosežki, ne naloge

Pri opisovanju zaposlitve v svojem življenjepisu je mamljivo, da ustvarite seznam z nalogami, ki v bistvu zapiše vaš dan (ali teden) seznam opravkov, ko ste bili na delovnem mestu. Najverjetneje pa so to podatki, ki jih vodje najemanja že poznajo, če pogledajo naziv delovnega mesta. Namesto seznama opravil delite dosežke in dosežke.

Namesto da napišete: “Zasnovan prikaz oken na mesečni osnovi”, lahko pišete, “Povečali stopnjo vstopa kupcev za 10% s tematskimi zasloni, ki se posodabljajo mesečno.”

Če ste vodili sestanek, se pogovorite o tem, kaj se je zgodilo na tem sestanku, kako ste ga vodili ali kaj ste storili kot rezultat svojega vodstva. Če ustvarite mesečno poročilo, se pogovorite o tem, zakaj je poročilo pomembno – ali je pomagalo pri spremljanju proračuna, določanju prednosti prodajnih prizadevanj ali privabljanju strank? Oglejte si več nasvetov za delitev dosežkov v svojem življenjepisu .

Izberite Zmogljive besede

Pozor: z izbiro besede ne prečkajte vrha. Ni treba razbijati tezavra na lovu na zanosne, nenavadne besede! Toda zavedajte se, da so nekatere besede samo bolj navdušujoče od drugih – tukaj je nekaj priporočenih močnih besed, ki jih boste uporabili pri svojem življenjepisu .

Preglejte opis delovnega mesta za besede, ki se bodo znova uporabljale v celotnem dokumentu. Poskusite jih bolj spremeniti. Namesto »upravljanih«, na primer poskusite z »nadzorovanim« ali »usklajenim«.

Nekaj ​​besed se pogosto pojavlja na življenjepisih. Pomislite: “timski igralec” ali “usmerjen v detajle”. Te besede in besedne zveze lahko najemajo vodje, ki zaposlujejo. Razmislite o načinih, kako lahko pokažete, da imate te veščine, namesto da navedete, da jih imate. Na primer, namesto da bi rekli “naravnane na detajle”, boste morda morali opozoriti na “Sprostitev čiste kode in drugim pomagati pri iskanju majhnih napak v kodi”

Ena previdna opomba: vaše delo zveni impresivno in smiselno – in potem se hvali. Če zaznate položaje s prenapolnjenim jezikom, lahko to resnično odbije in se vam zdi neumno. Vodja zaposlitve bo vedel, kaj pomeni, če je naziv vašega delovnega mesta “pomočnik” ali “vodja” in če poslabšanje odgovornosti na položaju z napihnjenim jezikom ne bo pomagalo, da se odzovete na razgovor.

In vsekakor, ne bodite zavajajoči ali nepošteni. Če lažirate življenjepis, vas lahko stane priložnost za zaposlitev in je celo razlog za odpust, če laž odkrijete po tem, ko vas zaposlijo – tukaj je več o tem, zakaj je pomembno, da se življenjepis pošteno drži .

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *