Kaj mora aktuar storiti? Več o plači, potrebno znanje, in Več

Posted on

Kaj mora aktuar storiti? Več o plači, potrebno znanje, in Več


Aktuarji opravlja zapletene izračune za določitev verjetnosti različnih izidov, povezanih z nesrečami, bolezni, povpraševanja potrošnikov in naložb. Ti uporabljajo posebno programsko opremo za krč številke in ustvarjanje tabel, grafov in poročil o svojih ugotovitvah. Aktuar je eden izmed najboljših mest za diplomante, ki so velike v matematiki.

Aktuarji predstaviti te statistične podatke do zavarovanja vodstvo, vodje trženja, zavarovalnic, investicijskih bančnikov in pokojninskih direktorjev za pomoč pri njihovih odločitvah o oblikovanju cen zavarovanj, načrtovanja razvoj / trženje proizvodov, zalog ponudbo in investicijske odločitve.

Aktuarski podatki, ki jih ustvarjajo, je bistvenega pomena za uspešno opravljeno delo upravljanja podjetij tveganj podjetij, ki morajo nenehno spreminjajo svoje poslovanje, raziskave in razvoj, in tržne dejavnosti za nadzor nad svojo skupno izpostavljenost finančnega tveganja in zagotavljajo stabilnost njihovega poslovanja.

Aktuarske Naloge in odgovornosti

To delo zahteva kandidate, da lahko opravlja naloge, ki vključujejo naslednje:

 • Zberite in pripravijo statistične podatke za dodatno analizo
 • Ocenite verjetnost in verjetni stroški dogodkov, kot so nesreče, smrti, naravne nesreče ali bolezni
 • Oblikovanje, test, in upravljanje politike za zmanjšanje tveganja in povečujejo donosnost zavarovanj, pokojninskih načrtov in za izdelavo kart in drugih eksponatov razložiti predloge in izračune
 • Pojasnite predloge in ugotovitve različnih strank, od direktorjev družbe do strank, delničarjev in vladnih uradnikov.

Večina aktuarjev delajo za podjetja, ki se ukvarjajo z življenjem, zdravja, premoženja in nezgodnega zavarovanja. Drugo delo za pokojninske družbe, svetovalna podjetja ali vladne agencije. Mnogi aktuarji prehod v upravljanju ali izvršnih položajih, kjer se vodi in nadzoruje delo enote.

aktuar Plača

plača aktuarjev razlikuje glede na delodajalca, raven izkušenj, izobraževanja, certificiranja in drugih dejavnikov.

 • Mediana letna plača:  $ 101.560 ($ 48.83 / uro)
 • Top 10% letne plače: Več kot $ 184.770 ($ 88,83 / uro)
 • Bottom 10% letne plače: Manj kot $ 59.950 ($ 28,82 / uro)

Vir: US Bureau of Labor Statistics, 2017

Izobraževanje, usposabljanje in certificiranje

Aktuarji potrebujejo vsaj diplomiral na področju, povezanih z matematike, in močno sposobnosti s številkami.

 • College Stopnja: Večina aktuarji pridobijo diplomo iz matematike, aktuarstva, ali podjetja. Naloge na področju statistike, ekonomije, računalništva, kamni, in podjetniških financ zagotavlja odlično osnovo za aktuarske izpite in delovna mesta vpis ravni.
 • Pripravništvo: Da bi povečali svoje možnosti za pristanek dovršeno vpis ravni službo kot aktuar, naj bi študenti tudi poskusite izvesti vsaj eno pripravništvo, kjer se lahko delo v sodelovanju z izkušenimi aktuarji. Aktuarske pripravništva jih večjih zavarovalnic, ki pogosto plačujejo svoje stažisti med $ 15 in $ 22 na uro običajno na voljo. Standardne zahteve za takšno stažu vključuje dokončanje najmanj enega aktuarja izpit in GPA 3.5 ali višji. Kandidati za aktuarske prakse so tudi včasih zahteva, da imajo dobro znanje Excela in baze podatkov / statistične analize jezikov, kot so SQL ali SAS. Ker aktuarska znanost je tako specializirano področje, uspešna izvedba stažu lahko tudi odprta vrata za takojšnjo zaposlitev po šoli.
 • Certificiranje: aktuarstvo se lahko začne svojo kariero kot pripravniki brez kakršnih koli certificiranja. Večina aktuarji prejeli obsežno mentorstvo, usposabljanje in čas za sprostitev za pripravo na izpite, medtem ko na delovnem mestu. Vendar pa je za popolno poklicni status, mora aktuarji nadaljuje sodelavec in ravni kolegi certificiranja z bodisi nezgode aktuarsko društvo / CAS (za aktuarje zainteresiranih na področju nepremičnin in nezgode) ali družbe aktuarjev / SOA (da bi delo v življenjsko zavarovanje, zdravstveno zavarovanje, pokojnine, naložbe in finančne industrije). Ko je aktuar končno postal certificiran (po štiri do šest let, za izredni certificiranje in dodatnih dve do tri leta za stanje štipendije), so še vedno s CAS in SOA morali izpolniti zahteve nadaljnjega izobraževanja.

Študenti, ki pripravljajo za in preidejo eno ali več od teh aktuarskih izpitov, medtem ko v šoli, bodo imeli prednost pri zaposlovanju za vstop ravni delovnih mest. Naslovi za predhodne izpite za začetno aktuarskega certificiranje vključuje “verjetnost”, “finančna matematika”, “Aktuarski modeli: Financial Economics”, “Aktuarski modeli: Življenje naključja,” “modeli za naključne in statistiko,” in “Izgradnja in ocena aktuarskih modeli. “

Aktuarske spretnosti in kompetence

Medtem ko je izobraževanje in usposabljanje na ravni college pomemben pogoj za to delovno mesto, da so nekateri “mehke veščine”, ki bo dala posameznikom prednost, ko gre za delo z drugimi v pisarniškem okolju. Tej vključujejo:

 • Analitičnih sposobnosti: aktuarstvo mora biti sposoben prepoznati trende in vzorce v različnih kompleksnih podatkovnih nizov
 • Računalniška znanja: Uporaba programskih jezikov in razvoj modelov preglednice, baze podatkov in statističnih modelov je sestavni del nekega aktuarja delo.
 • Komunikacija in medosebne spretnosti: aktuarstvo mora biti sposobna razložiti kompleksnih idej in tehničnih podatkov za različne ciljne skupine, in imajo sposobnost, da uspešno voditi ekipe in dobro delo poleg druge.
 • Reševanje problemov: Posamezniki morajo biti sposobni prepoznati tveganja neke družbe, in razviti načrte podjetja za upravljanje z njim povezanih tveganj.
 • Math spretnosti: Glavna orodja, ki se uporabljajo v tej službi, da količinsko tveganje, so kamni, verjetnost in statistika.

Job Outlook 

Po navedbah urada ZDA za statistiko dela, obeti za aktuarjev v naslednjem desetletju glede na druge poklice in industrije, je veliko boljši od povprečja za vse poklice, ki jih na večjo potrebo pogon za osebje za pomoč podjetjem pri upravljanju finančnih tveganj, kot tudi zavarovalnice, ki morajo analizirati velike količine podatkov o strankah.

Zaposlenost naj bi se povečala za okoli 22 odstotkov v naslednjih desetih letih, ki je višja od povprečne rasti načrtovanega za vse poklice, med leti 2016 in 2026. Rast za povezane matematične znanosti delovnih mest, je napovedano, da raste na višji stopnji, kar je 28 odstotkov v naslednjih desetih letih.

Te stopnje rasti v primerjavi s predvidenim 7-odstotno rast za vse poklice. Število aktuarjev zaposlenih je majhna, zato tudi veliko povečanje zaposlenosti prevede v približno 5300 novih delovnih mest v naslednjem desetletju. Tipične delodajalci vključujejo zavarovalnice in skupine za obvladovanje tveganja ali podjetij.

Delovno okolje 

Aktuarji delajo predvsem za zavarovalnice in finančne družbe, v pisarni. Če dela za svetovalno podjetje tega lahko aktuar morali potovati v uradih strank.

Urnik dela 

Večina aktuarji s polnim delovnim časom v tradicionalnem okolju pisarni; približno 30 odstotkov dela več kot 40 ur na teden.

Kako Get Job

Uporabi: Obisk pri iskanju zaposlitve vire, kot so Indeed.com, Monster.com in Glassdoor.com razpoložljive položaje. Obiščete lahko tudi spletne objave delovnih mest na Society of aktuarjev (SOA) mestu, ali pa se uporabljajo neposredno zavarovalnica delovnih objav.

Združevanje z drugimi SAD: Poglej za priložnost, ki jih povezuje in sodeluje v aktuarski skupini omrežje prek spletnih straneh, kot so LinkedIn. Preverite lahko tudi spletno stran SOA za redne mreženje dogodkov.

Poišči stažu: Pridobite navodila, ki jih delajo z izkušenim aktuarja. Najdete aktuarja pripravništva prek istih spletnih iskanje zaposlitve strani, ki navajajo odprtih delovnih mest. SOA ima tudi oglasi za pripravništva in pomočnikov položajih aktuarskih.

Primerjava Podobni Jobs 

Ljudje, ki so zainteresirani, da bi postala aktuar upoštevati tudi naslednje poklicne poti, navedene z njihovimi mediana letne plače:

 • Računovodij in revizorjev: $ 69.350
 • Proračun Analitiki: $ 75.240
 • Stroškovno Cenilke: $ 63.110

Vir: US Bureau of Labor Statistics, 2017

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *