Kaj Vključi v Resume Experience oddelku

Posted on

Kaj Vključi v Resume Experience oddelku

Ko pišete življenjepis, odsek spet izkušnja zagotavlja podrobne informacije o vaši zgodovini zaposlovanja. To je pravi srce svoj življenjepis in več let ste bili zaposleni, več Odločitve, ki jih bodo morali o tem, kaj vključiti in kaj pustiti off v tem oddelku.

Kaj je vključeno v Experience oddelka za Resume

Ta del svoj življenjepis, je, če bodo delodajalci videti, da vidim, kaj delovna mesta in nazivi ste potekal v preteklosti, jim zagotavlja informativno sliko vaše kariere loka.

V idealnem primeru, da želite izkušnja del svoj življenjepis dokazati rast. Tekom svoje kariere tako daleč, da ste skoraj zagotovo dodali znanje, izkušnje in odgovornosti. To poglavje bo pokazal, kako ste razvili kot kandidat, kot tudi zagotavljanje občutek, da ste ambiciozna oseba, ki je vedno učenje.

Nasvet: Če je vaša poklicna pot vzeti nekaj ovinkov in zavojev, bi to lahko se ustavite, vendar ne skrbite; celo cik-cak pot lahko dokaže rast.

Nekateri izmed najmočnejših kandidatov, so tisti, ki so jih dodali znanje z drugimi, na videz nepovezanih področjih. To je vse o tem, kako predstaviti podatke. Prav tako je v redu, da zapusti iz delovnih mest, ki ne ustrezajo zgodbo, ki jo poskušate povedati najem manager.

Pisanje Izkušnje oddelek

Seznam družb, ki jih delali, datum zaposlitve, stališča si je potekala, in kratki opisi vaše delovne obveznosti, obogatenih s ključnimi besedami in izboljšanih s označene sezname merljivih dosežkov.

To delo zgodovina je običajno predstavljen v obratnem kronološkem vrstnem redu, začenši s svojo trenutno službo in delajo v preteklost. Pripravništva, poletne delovnih mest in začasnih delovnih mest, poleg stalnih položajih, lahko vsi vključeni v tem delu svoj življenjepis.

Nimate vključiti vsako delo, ki ste ga hranijo, še posebej, če imate več let izkušenj ali so delali v nepovezanih področjih. zaposleni vstop ravni, ki nimajo veliko izkušenj na delovnem mestu, mora vključevati vsako delo možno pa poudarjajo sposobnosti, ki se ujemajo z navedbo delovnih mest.

Toda, ko ste delali več kot 10 let, lahko ugotovite, da so nekatere od vaših prejšnjih delovnih mest manj pomembni za vašo kariero. Lahko pustite pozicije off, ali skupina skupaj prejšnje izkušnje v zelo okrnjeni obliki, na koncu svoj življenjepis. Tu sta dva primera, kako zgodaj se delovna mesta lahko navedeni na svoj življenjepis:

  • Dodatne izkušnje vključujejo maloprodajo delovnih mest na Barry Books (20XX-20xx), trgovina z oblačili Cindy je (20XX-20XX), in waitressing na kolački in več (20XX-20XX).
  • Dodatne izkušnje vključujejo zgodnje vloge na družbe ABC in XYZ podjetja.

Koliko Izkušnje na seznam

Značilno je, da bo spet imel informacije o vaših najnovejših 10 do 15 let izkušenj. Po tem času, vam ni treba vključiti podatke, če so stališča pomembne za vaše trenutne kariere.

V nekaterih panogah, vključno z izkušnjami, ki sega več kot 10 ali 15 let, lahko dejansko boli kandidatov. Na primer, v tehnologije, vključno z delovnimi mesti, ki so osredotočeni na starejše, zastarelih tehnologij lahko da kandidat videti zaljubljen v preteklosti, tudi če ste jih hraniti svoje spretnosti tok.

Pisanje Nadaljuj opisa dela

Za vsako podjetje, ki ste jih delali za, boste želeli zagotoviti svoj naslov, ime in lokacijo podjetja, z leti ste bili zaposleni, in kratek povzetek svojih odgovornosti in dosežkov.

Izogibajte se napako bi preprosto kotacijo nalog. Želite uporabljati to poglavje izpostaviti svoje sposobnosti in dosežke. Uporabite življenjepis akcijske besede in se osredotočiti na dokazovanje, da ste pomagali podjetje reši svoje probleme in doseči svoje cilje; bonus točk, če lahko to storite z znak za dolar priloženo. Te izpostavil dosežke bo “pop”, na strani, če jih ločite z uporabo krogle, iz opisov svojih delovnih obveznosti. To je tudi pametna strategija podatkih krepko dolarjih, odstotki rasti ali drugih ključnih dosežkov.

Nadaljuj Izkušnje Oddelek Primeri

Tu sta dva primera, kako napisati izkušnje dele življenjepis.

Vzorec One : To je za kandidata delovnih mest na ravni vstopa. Tukaj, namesto da se uporabi naslov “Delovne izkušnje”, je mogoče uporabiti tudi širše z napisi “Izkušnje Highlights” -, ki omogoča vključitev opisa zadnjem treningu kolegij:

Izkušnje Poudarki

University of Washington, Seattle, WA
Študentski  ~ okoljsko znanost (9 / 20XX do 6 / 20XX)
uspešno opraviti celovito študirajo v znanosti o okolju, o trdne temelje za kariero v obnovo okolja. Ključ naloge vključeni: Okoljski biologije, geologije in tal, onesnaževanje zraka meteorologijo, tehnologija za ravnanje z odpadki, in ekologije. pripravništvo :

  • Acme okolja Consulting  (Spring 20XX): osla strokovno znanje pri vzorčenju tal, dokumentacije in odnosov s strankami v času pripravništva s sedežem okoljsko svetovalno podjetje.
  • Hamilton Mine rehabilitacijo projekta  (Fall 20xx, Winter 20XX): Pod vodstvom fakultete svetovalec dr Sarah Rose, sodeloval pri $ 1,4 milijona reklamacijski projekt za obnovitev, živo srebro kontaminirani rudarsko polje.

Sequoia in Kings Canyon National Park Service, California
Park vodnik / Trail Laborer  (Summers 20XX in 20XX)
Če delavnice za bogatenje naravne in vodili park ogledi za park obiskovalcev; Zagotoviti pravočasno vzdrževanje poti in parkovnih objektov.

  • Ponovno da na podlagi dokazanega timsko delo, delovno etiko in storitve za stranke odličnosti.
  • Igral ključno vlogo pri ponovni vzpostavitvi 18 milj divjini pot uničil med požarov.

Vzorec Two : To je vzorec delovnih izkušenj odsek napisana za tech strokovnjaka. Upoštevajte, da se je okrepila s pomočjo kratek opis kandidata tehničnih vedenj. Videli boste tudi, kako je trenutni položaj kandidata napisana z sedanjiku, medtem ko je njen prejšnji položaj zaposlenih preteklik.

Profesionalne izkušnje

ABC Tech Innovation, Syracuse, NY
Software Programer  (9 / 20XX, da predstavijo)
Core tehnologije : Clarion, C ++, Visual Basic, operacijski sistemi Windows Server
služijo kot tim za razvoj aplikacij programske opreme v Clarion. Namestite in konfigurirajte testnih okolij, odpravljanje težav oblikovanja in mentor strankam pri namestitvi sistemov nadgradnje. Zagotoviti stalno vrednotenje funkcionalnosti programske opreme. Ključni dosežki :

  • Koordinirani in vodile razvojne ekipe “zaključek o času novega začetka programske opreme v zahtevnem  3-mesečno
  • Zasnovan in predstavil dobro sprejeli, strank delavnice v novo uporabo programske opreme.

XYZ tehnične rešitve, Syracuse, NY
C ++ programer  (7 / 20XX 8 / 20XX)
Core tehnologije : Python, C ++, Java, PHP
, pripeljanih na krovu za izboljšanje delovanja platforme in odzivnosti in obsega sisteme za uporabo odjemalca v prizadevni programskega okolja. Ključni dosežki :

  • Razvit nov postopek testiranja, ki  zmanjša čas, da programski razširitvijo za 35%.
  • Izbrana razvojna direktorja za usposabljanje novih najame v postopkih dela posameznih podjetij.

To sta le dva primera uspešnih strategij za strukturiranje “Experience« v svoj življenjepis: obstaja veliko načinov, kako lahko predstavili podatke o vsakem delovnem mestu. Predloga spet lahko pomagali vas vodi k izbiri modela, ki dela za vas.

Ne glede na stil in obliko, ki jo izberete, se prepričajte, da so skladni. Če uporabljate bullet točk za opis svoje zadnje stališče, morate uporabiti bullet točk za opis vsakega položaja, ki ste jih hranijo. Če imate let ste delali levi usklajeni za eno delovno mesto, se prepričajte, da boste sledili to isto poravnavo za vsak položaj, naštete v oddelku.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *