Mednarodna življenjepis Primer in Pisanje Nasveti

Posted on

Mednarodna življenjepis Primer in Pisanje Nasveti

Če iščete tudi zunaj delovnega mesta v Združenih državah Amerike, se zaveda, da bodo mnogi delodajalci vas za življenjepisom (ali “življenjepis”), morda s pripadajočim profilom, ne pa za “življenjepis.« To lahko zmede, saj v življenjepisu ZDA se uporabljajo skoraj izključno za delovna mesta v akademski svet , znanstveno-raziskovalnih področij, in zdravstvenih poklicev .

ZDA življenjepisi so-izpopolnjevanje temeljijo, z uporabo funkcionalne skupine na seznam posameznikovih izobraževalnih, publikacij, časti in nagrade, na področju raziskav, izobraževanja in strokovne sestanke. Mednarodna življenjepis, čeprav so strukturirani bolj kot nadaljuje , z nekaj pomembnih razlik.

Mednarodna življenjepis Zahteve

Glede na državo, v katero se prijavljate, boste morda morali posredovati osebne podatke, ki bi bilo nezakonito (zaradi starostne diskriminacije in drugih zakonov o zaposlitvi EEOC ) za delodajalce, da pridobijo v Združenih državah Amerike.

Vrste informacij, ki jih boste morda morali zagotoviti vključujejo vaš datum in kraj rojstva, državljanstvo, spol, svoj zakonski stan / število otrok in njihove starosti, svoje znanje, vero, zdravstveno stanje, in / ali številko potnega lista. Številni mednarodni delodajalci zahtevajo tudi kandidate za vključitev slike na njihove življenjepise.

Nasveti za pisanje International življenjepis

Pripravlja mednarodni življenjepis bo več raziskav in truda kot pripravo ZDA življenjepis ali CV. Na srečo, obstajajo sredstva, ki vam lahko pomagajo. Tu so pomembni koraki, ki sledijo.

Ali vaše raziskave : Preden začnete pisati svoj mednarodni življenjepis, ugotovite, kaj so posebne zahteve za države, ki jih ciljate. En dober vir je VisualCV , ki so navedeni elementi ne zahtevajo samo za regije (Severna Amerika, Avstralija in Velika Britanija, Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki, Aziji in Južni Ameriki), ampak tudi za nekaj posameznih držav v teh regijah.

Za podrobnejše podatke o posameznih državah, lahko vaš Najbolje je, da preprosto “Google” besedne zveze, kot so “zahteve Portugalska CV.”

Ugotovite Optimalna stran Dolžina : Različne države imajo različne pričakovanja glede dolžine življenjepisov. V Nemčiji in Grčiji, pet strani življenjepisi so pogosti; v Veliki Britaniji, dva je norma.

Odločite se na vašem format : Večina mednarodnih življenjepisov, kot so ZDA, nadaljuje, so strukturirani uporabo obratnem kronološkem format , začenši s svojo zadnjo službo. Vendar pa se lahko tudi učinkovito uporabiti funkcionalno obliko , če želite poudariti svoje sposobnosti in znanja (bodisi zato, ker nimajo izkušenj v realnem dela ali zato, ker ste kar veliko spremembo v karieri polju).

Razmislite o tonu: V zahodnih državah, življenjepise so ponavadi osebni trženje dokumenti, kjer se pričakuje, da “Trubljenje svoj rog,” predstavili strokovne in osebne sposobnosti in dosežke, ki vam omogočajo, da se dvigne nad konkurenco. V nekaterih vzhodnih državah, kot so Kitajska, pa so kandidati za zaposlitev pričakuje, da napišete bolj skromno.

Prevedi svoj življenjepis: Čeprav ni vse mednarodne delovna mesta zahtevajo, da govorijo jezik države, v kateri se boste dela in prebiva, mnogi ne. Najboljši način, da dokaže svojo jezikovno kompetenco je prevesti svoj življenjepis v jeziku, ki ga delodajalec govorijo. Če dvomite svoje znanje, imajo doma ali napredno govorec lekturo si preveden življenjepis za napake.

Vzmet za strokovno headshot : Če ste oddajo svoj življenjepis na delodajalca, ki potrebuje fotografijo, imajo strokovno ena sprejet.

Vzorec International CV

To je primer mednarodnega CV. S ee spodaj za več primerov.

Barry Prijavitelj
Rua Main, Porto, Portugalska
barry.applicant@email.com
000.123.4567 (Cell)
Spol: M
Datum rojstva: 13 avgusta 1990 Porto, Portugalska
Državljanstvo: Portugalska
poročen

PROFIL

Moj svetovljansko ozadje in analitične interesi v drugih kulturah, skupaj z znanjem več evropskih jezikov, mi dovolite, da upravljanje večnacionalne delovne sile, ki zahtevajo uskladitev različnih nacionalnih pristopov k umetnosti uspešnosti. Dokazano voditelj z veliko strokovnega znanja na področju poslovanja, proizvodnje in tehnike upravljanja s človeškimi, sem hitro prilagoditi na nove izzive in lažje motivirati proizvodnja projekta soglasje, odobritev, usklajevanje, finančna sredstva, počivališča in zagon.

IZOBRAŽEVANJE

Diploma iz zgodovine, Lusiada univerzi v Lizboni, Lizbona, Portugalska
Key vaj : portugalske zgodovine, srednjeveške zgodovine, renesančne zgodovine, portugalski raziskovalci, španske zgodovine, italijanski zgodovini, Zgodovina papeža

Usposabljanje iz splošne glasbene študije, gregorijanski INŠTITUT Lizbonske Lizbona, Portugalska
predmetnih področij : zgodovina glasbe, gregorijanski napevi, Music Stavek, notni zapis, Musical Theatre, Simfonični skladateljev, orkestralne glasbe

PROFESIONALNE IZKUŠNJE

Casa da Musica koncert, dvorana, Porto, Portugalska
vodja javnih in Building Services  (september 2017-Present)

  • Usklajeno in upravlja 500 sprednji strani hiše, back-of-house, upravno, vzdrževanje in tržnikov.
  • Začela nov digitalni tržno kampanjo, da večje povprečne velikosti občinstva za 40%.
  • Nadzorovano načrtovanje € obnovo 1,5 M zgodovinskih gradbenih prostorov.

Casa da Musica koncert, dvorana, Porto, Portugalska
Proizvodnja in operativni direktor  (april 2015-avgust 2017)

  • Usklajeni Contemporary Music predstave odmevnih skupin iz Velike Britanije, Japonske, Afriki in Južni Ameriki.
  • Odprti stroškovno učinkovite pogodbe za novo odrsko razsvetljavo in avdio opreme.
  • učinkovito povezal z večjih medijev in družabnih medijev vplivom povečati ozaveščenost javnosti o Koncertna dvorana dogodkov.

Dosežki / NAGRADE

RIBA Evropska nagrada, 2018
Nagrada Evropske unije za sodobno arhitekturo, 2017
Društvo nagrada glasbenikov, 2017

JEZIKI

Portugalski, angleški, španski, francoski in italijanski

RAČUNALNIŠKA ZNANJA

Microsoft Office Suite (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook) in Adobe Creative Suite

KULTURNE INTERESI IN telesno vzgojo

Zgodovina, glasba, sociologija, psihologija, gledališče, simfonična glasba, tenis in plavanje

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *