Življenjepis (CV) Vzorce in Pisanje Nasveti

Posted on

Življenjepis (CV) Vzorce in Pisanje Nasveti

Pri uporabi za nekatere položaje v ZDA, kot tudi delovna mesta na mednarodni ravni, boste morda morali predložiti življenjepis namesto življenjepis. Življenjepis ali CV, vsebuje več informacij kot vaš tipičen življenjepis , vključno s podrobnostmi o izobraževanju in akademskih dosežkov, raziskave, publikacije, priznanja, pripadnost, in še več.

Tukaj si lahko ogledate vitae vzorcev kurikula, spoznajo  razliko med življenjepisom in življenjepis ter zbral nasvete in nasvete o tem, kako napisati življenjepis.

Kaj Vključi v življenjepisi

Življenjepis, ki se imenuje kot “CV,” je daljše (dve ali več strani), podrobnejši povzetek kot življenjepis. Vaš življenjepis mora biti jasno, jedrnato, popolne in up-to-tekočem z trenutne zaposlitve in izobraževalnih informacij.

V nadaljevanju so primeri informacij, ki jih je mogoče zajeti v vašem življenjepisu. Elementi, ki jih vključujejo bo odvisno od tega, kaj se uporablja za, zato se prepričajte, da se vključi najbolj pomembne informacije, ki podpirajo svojo kandidaturo v vašem življenjepisu.

 • Osebne podatke in kontaktne informacije.  Večina življenjepisov začeti s kontaktnimi podatki in osebnih podatkov pa skrbi, da odvečne podrobnosti, na primer verske pripadnosti, otroška imena, in tako naprej.
 • Izobraževanje in kvalifikacije . Bodite prepričani, da so imena institucij in datumi udeležili v obratnem  vrstnem redu: doktorat, magisterij, dodiplomski.
 • Delovne izkušnje / zgodovina zaposlitev . Najširše sprejeta slog evidence zaposlovanja je  kronološki življenjepis . Vaša  kariera zgodovina  je predstavljena v obratnem časovnem vrstnem redu, začenši z najbolj nedavnega imenovanja. Več poudarka / informacije morajo biti objavljene na svojih najnovejših delovnih mest.
 • Spretnosti . Vključujejo računalniško znanje, znanje tujih jezikov, in vse druge nedavne usposabljanje, ki so pomembne za vlogo zaprosil za.
 • Izobraževanje / diplomski Terensko delo / študij v tujini
 • Disertacije / Teze
 • Raziskave izkušnje
 • poučevanje izkušnje
 • publikacije
 • Predstavitve, predavanja in razstave
 • Podpor, štipendij, štipendij in asistenta
 • Nagrade in čast
 • Tehnični, računalniške in jezikovne spretnosti
 • Profesionalni licence, certifikati, in članstva

Kaj ne vključuje

Nobene potrebe ni, da so vaše fotografije, svojo  plačo zgodovino , razlog ste zapustili svoje prejšnje stališče, ali navedbe v življenjepisu, predložene za delovna mesta v Združenih državah Amerike. Reference morajo biti navedeni ločeno in dati delodajalcem na zahtevo.

Opomba : Zahteve za mednarodne življenjepisov razlikujejo, odvisno od države, v katero se prijavljate.

V drugih državah, se lahko zahtevajo osebne podatke, kot so datum rojstva, državljanstvo, zakonski stan, koliko otrok imate in fotografijo.

Kako dolgo naj življenjepis Be?

Življenjepis dobro, vstop ravni bi bilo najbolje, zajema dve do tri strani (CV za strokovnjake sredine ravni, zlasti na univerzah in medicinske raziskave vlog, se lahko izvajajo več). Cilj je zagotoviti, vsebina je jasno, strukturirano, jedrnato in pomembne. Uporaba alineje namesto celih stavkih lahko pomaga zmanjšati porabo besedo.

Življenjepis Vzorec

V nadaljevanju je primer življenjepis za kandidata za vstop ravni za položaj fakultete v ZDA. To CV vključuje zgodovino zaposlitve, izobraževanje, kompetence, nagrade, spretnosti in osebne interese.

Gloria Gonzalez
3204 Windover način
Houston, TX 77.204
ggonzalez@email.com
000.123.4567 (celice)

RAZISKOVALNI INTERESI

Hispanic literatura, latinskoameriška literatura, Peninsular literatura

IZOBRAŽEVANJE

Dr. v španščini (US Hispanic literatura) , 2016 – Univerza v Houston.
Disertacija: Quixote Reborn: The Wanderer v ZDA Hispanic literature . Sancho Rodriguez, predsednik

MA v španščini, junij 2013 – Univerza v Houston

BA v španščini, junij 2011 – Univerza v Houston

IMENOVANJA

Izredni predavatelj: Univerza v Houston, Oddelek za Hispanic študije, september 2016 in sedanjost.

OBJAVE

Knjiga

Gonzalez, Gloria. Quixote Reborn: The Wanderer v ZDA Hispanic literature. New Haven: Yale University Press (v pripravi)

Strokovnih revijah

Gonzalez, Gloria. “Mehiški imigranti Zgodbe iz Central Valley,” Lady Liberty listu, 6 (1): 24-41.

Gonzalez, Gloria. “Če primerjamo Hispanic in evropski priseljenec izkušnje skozi zgodbo,” Hispanic literatura Danes 12 (3): 25-35.

Gonzalez, Gloria. “Želja, da Be Free: 3 Hispanic ženske Diaries,” Hispanic literatura Danes: 11 (2): 18-31.

konference

 1. Gonzalez, Gloria. »Pripovedovanje zgodb metode v Central Valley.” Hispanic pripovedovalski zveza Letna konferenca, San Francisco, CA
 2. Gonzalez, Gloria. “Ko Kulture Merge. Teme izključevanja v mehiško-ameriške književnosti” US Hispanic literatura Letna konferenca, Tucson, AZ.

UČNI IZKUŠNJE

Izredni predavatelj na Univerzi v Houstonu

 • Mehiško-ameriške književnosti, španska 3331
 • Ženske v Hispanic književnost, španščini 3350
 • Špansko-ameriški Kratka zgodba, španski 4339

Graduate asistent, Northwestern University

 • Osnovna Španski 1501, 1502, 1505
 • Vmesna Španski 2301, 2302, 2610

Dosežki / NAGRADE

Mexico Študij v tujini Poletje Grant, 2016
UH poučevanja nagrade, 2015, 2016, 2018
Disertacija Fellowship 2015

JEZIKI

Angleški (materni)
Španski (dvojezični pisno in ustno gladkost)
Classical Latin (pisno)

Članstva / pripadnost

Nacionalno združenje latino umetnosti in kulture
Asociación Internacional de Literatura y Cultura femenina hispanica
Moderni jeziki Association

Življenjepis Pisanje Nasveti

Imajo več različic svoj življenjepis
, ne samo napisati življenjepis in ga uporabljajo za vsak položaj, ki ga uporabljajo za.

Pomembno : so usmerjene in osredotočene različice vašega življenjepisa in jih ustrezno uporabiti.

Naj bo kratek 
Če je mogoče, da bo vaš življenjepis kratek in jedrnat. Vključujejo povzetke vašega dela in izobraževanja, ne pa veliko podrobnosti. Uporaba formalno (ne sleng ali kratice) jezik, pisanje enostavno in jasno.

Povejte resnico 
je lahko skušnjava, da nad-nohte življenjepis in da naše izobrazbe ali dela zgodovine zvok nekoliko boljši, kot so. Če vas mika, da se raztezajo resnico o vašem delovnem zgodovini – pa ne. To bo prišel nazaj, da vas preganjajo.

Večina delodajalcev vodenje referenčnih in ozadja preglede, in če je vaš življenjepis ne ujema z dejanskim zgodovino delo ali izobraževanje, boste najverjetneje ujeli na neki točki – ali boste cut kot kandidata ali boste dobili odpustili, če imate že najel.

Preverite Format
Poglej obliki vašega življenjepisa. Je tam veliko praznega prostora? Je nered? Je vaš oblikovanje dosledno (krepko, ležeče, razmak, itd) in je celotna slika, da svoj življenjepis zagotavlja strokovno in polirani eno?

Dokaz Vaš življenjepis
Dvakrat preverite življenjepis za tipkarske napake in slovničnih napak. Potem, prosite nekoga drugega, da ga pregledajo za vas – to je pogosto težko ujeti naše napake.

Kdaj Uporaba življenjepis Namesto Nadaljuj

V Združenih državah Amerike, je življenjepis upoštevati pri uporabi za akademsko, izobraževanje, znanstvene ali raziskovalne položaje. Življenjepis se lahko uporablja tudi, da zaprosijo za štipendije ali nepovratnih sredstev. V Evropi, na Bližnjem vzhodu, v Afriki in Aziji, lahko delodajalci pričakujejo, da bodo prejeli življenjepis namesto življenjepis.

Izberite ustrezen življenjepis Format

Prepričajte se, da ste izbrali kurikularni obliko vitae, ki je primerna za položaj, ki ga prijavljate. Če se prijavljate za štipendijo, na primer, vam ne bo treba vključiti v osebne podatke, ki se lahko vključijo v mednarodni CV.

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *