Kako napisati življenjepis (CV) za zaposlitev

Posted on

Kako napisati življenjepis (CV) za zaposlitev

Če je vaša poklicna pot obsega dela v univerzitetnih, znanstvenih raziskav, ali medicinskih področjih v Združenih državah Amerike, so dobre možnosti, da boste morali predložiti življenjepis in ne tipično življenjepis. V latinščini, izraz “curriculum vitae” pomeni “potek življenja.” Kar je povsem primerno, če bi, kot kandidatka za vstop ravni, se počutite, kot ste preživeli celo življenje v podiplomski šoli ali zdravstveni šoli!

V sodobni angleščini, morda zamisel življenjepisom bolje prevedli kot “poteku lastnega strokovnega izobraževanja in kariere.” Skratka, ustanove, ki zahtevajo te dokumente so najbolj zanima ena je dobro zaokrožene poverilnice za delo (kot je izražena skozi usposabljanje in kasnejši karieri izkušnje). To se razlikuje od standardne življenjepise, ki se osredotočajo bolj na kompetence .

Tukaj je informacija o tem, zakaj, kdaj in kako uporabiti življenjepis, kdaj uporabiti življenjepis v primerjavi z življenjepisom, CV pisanje in oblikovne smernice, so razlike med ZDA in mednarodnih življenjepise, in primeri.

Kdaj Uporaba življenjepis

Kdaj naj iskalci zaposlitve uporabljajo življenjepis, ki se imenuje kot “CV”, in ne kot življenjepis? V Združenih državah Amerike, je življenjepis se uporablja predvsem pri uporabi za akademsko, izobraževanje, znanstvene, medicinske, ali raziskovalne položaje. Prav tako je primerno, ko zaprosijo za štipendije ali nepovratnih sredstev. Tu je več informacij o tem, kdaj uporabiti življenjepis namesto življenjepis.

Pri iskanju zaposlitve v Evropi, na Bližnjem vzhodu, v Afriki ali Aziji, pričakujejo, da predložijo življenjepis namesto življenjepis.

Imejte v mislih, da v tujini delodajalci pogosto pričakujejo, da se glasi vrsto osebnih podatkov na življenjepisom, da se ne bi nikoli vključena v ameriški življenjepis, kot so datum rojstva, državljanstvo, zakonski stan, in kraj rojstva.

ZDA zakon, ki ureja, kaj kandidati informacije zaposlitev se lahko zahteva, da zagotovi ne velja izven države.

Kaj Vključi v življenjepisu

Obstaja več razlik med življenjepisom in življenjepis. Življenjepis je več (dve ali več strani), podrobnejši povzetek ozadje in spretnosti. Kot pri življenjepis, boste morda morali različic življenjepisa za različne vrste položajev.

Kot življenjepis, je treba življenjepis vsebuje vaše ime, kontaktne informacije, izobraževanje, znanje in izkušnje. Poleg teh osnov, pa življenjepis vključuje tudi raziskovalne in pedagoške izkušnje, publikacije, predstavitve, štipendije in štipendije, strokovna združenja in licenc, nagrade in priznanja, in druge podatke, pomembne za položaj, ki ga prijavljate. lahko vključuje tudi osebne izjave, da bi vaš življenjepis izstopa.

Začnite tako, da seznam vseh vaših osnovnih podatkov, nato pa ga organizirajo v skupine. Poskrbite, da boste vključili rok na vseh publikacijah jih navajajo.

Osebni podatki, da vključi v mednarodnem CV

 • Državljanstvo
 • Zakonski status
 • Starost
 • Število otrok (starih neobvezno)
 • Osebni interesi, kot so hobiji
 • Vsa izobraževanja, vključno z visoko šolo / srednji šoli
 • se priporoča tudi fotografije (strokovno headshot je najboljši)

Datum rojstva na življenjepisov

Nekatere države zunaj ZDA pričakujejo, da se vključi datum rojstva na vašem življenjepisu. Če se prijavljate na tuje delo, raziskave protokol posamezne države za prijave na delovno mesto.

Če uporabljate življenjepis (CV) ali življenjepis prijavi na delovno mesto v ZDA, zaradi trenutnih zakonov v zvezi z diskriminacijo na podlagi starosti, ne more zahtevati, da vključuje datum rojstva na vašem življenjepisu.

Prilagodite svoj življenjepis

Ko ste naredili seznam informacij, ki jih želite vključiti, to je dobra ideja, da ustvarite meri življenjepis je, da je posebej izpostavila izkušnje, ki jih imate, da se nanaša na delovno mesto se prijavljate. To traja več časa za pisanje po meri življenjepis je, vendar je vredno truda – še posebej, če se prijavlja na delovna mesta, ki so dobra izbira za vaše spretnosti in izkušnje.

 • Uporaba dosežek usmerjene naboje, ki se začnejo s tožbo glagol in vključujejo rezultat.
 • Začnite s poklicni profil (imenovano tudi povzetek), ki se izpostavlja najboljše, kar vas kot kandidata ponudbo.
 • Urejanje vsebine vključujejo tistih področij strokovnega znanja, spretnosti in znanja, ki so posebej ustrezajo zahtevam delovnega mesta; ne vsi lahko pomembne podrobnosti vašega izobraževanja in zgodovino zaposlitve (delo, raziskave, štipendije, itd).
 • Previdno čin in organizira dele svoj življenjepis v skladu s tem, kar je institucija, ki ga uporabljajo za iskanje. Na primer, če se prijavljate na univerzi, kjer je poudarjena raziskave, bi morali začeti svoj seznam publikacij na strani enega, prav Po začetnem poklicnem profilu. Če je, na drugi strani, ste vedeli, da je poučevanje vrednotijo ​​po objavi s strani oddelka, boste želeli, da bi svojo poklicno kariero zgodovino častno mesto na prvi strani.

Življenjepis Vzorec

To je primer življenjepisom. Za več primerov glej spodaj.

Dorothy Zdravnik, MD
3204 Windover način
Houston, TX 77204
dorothydoctor@email.com
000.123.4567

Življenjepis

Posvečena in bolnik usmerjen MD postavljeni tako, da excel v rezidenci zagotavlja priložnost za rast v znanje in terapevtske prakse pediatrično medicino.

IZOBRAŽEVANJE

Doktor medicine (MD), maj 2018 – David Geffen School of Medicine, UCLA

BS iz biologije,  summa cum laude , junij 2014 – Univerza Stanford

Dosežki / NAGRADE

David Geffen Medical štipendije, 2014, 2015, 2016, 2017
Stanford Oddelek za biologijo Award 2013
Stanford Dean Seznam, 2010-2014

PREGLED

USMLE Korak 1, maj 2016
USMLE Korak 2 CK, maj 2018

DELOVNE IZKUŠNJE

UCLA, Oddelek za Onkološki
asistent  (2015-2016)

 • Pomaga Joe Johnson, MD in Sue Sanderson, dr v raziskave in predložitvi “Novel imunoterapijo pristopa k duktalni karcinom in situ (DCIS).”

Univerza Stanford
Resident asistent  (2013-2014)

 • Pod pogojem, vodstvo, tovarištvo in čustveno podporo dodiplomskega prebivalce univerzitetno spalnico.

PROSTOVOLJEC IZKUŠNJE

American Medical Student Association, UCLA (september 2013 – junij 2018)

 • Predsednik, lokalna poglavje, maj 2014 – junij 2018
 • Koordinacija dobro udeležil Wellness na Campus sejmu, september 2017

Prostovoljec , Benetke Zasebna klinika (september 2014 do junija 2017)

 • Pomagal naj podprejo potrebe pokritih družin na prostem kliniko.

Bolnišnica prostovoljec , Ronald Reagan UCLA Medical Center (september 2014 – junij 2015)

 • Javil pri otrocih, položajih ER, in vrtenja kirurgija

Prostovoljec , povezave UCLA ljudi, živali program (september 2013 – junij 2014)

 • Pod pogojem, druženje s kritično bolnih otrok v program zdravljenja, živali pomaga.

JEZIKI

Angleški (materni)
Španski (napredno ustno in pisno gladkost)

Članstva / pripadnost

American Medical Student Association, 2014 – prisotna
American Medical Association, 2017 – danes

Osebni interesi

CrossFit, surfanje, fotografiranje in oboe uspešnosti.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *