Nasveti za Ustvarjanje Video Nadaljuj

Posted on

Nasveti za Ustvarjanje Video Nadaljuj


Kaj je video življenjepis in kako lahko pomaga iskati zaposlitev? Video življenjepis je kratek video, ki ga je kandidat za zaposlitev ustvaril in dodal, da na internetu (ali po e-pošti na najem manager) za bodoče delodajalce, da pregleda.

Video življenjepis opisuje posameznikovih spretnosti in izkušnje ter se običajno uporablja za dopolnitev življenjepis papirja. Kot z  tiskanja življenjepis , da je mogoče za video življenjepis, da je bodisi splošno ali usmerjena proti določeni položaj ali podjetju. Video življenjepis je mogoče ustvariti s strokovno za vas, ali pa si lahko ustvarite sami. Nekateri iskanja zaposlitve in mreženje zagotavljajo sredstvo za uporabnike za vključitev videa se nadaljuje v svojih profilih.

Pomembno je, da ne pozabite, da je video življenjepis, ne da bi dobili službo. Vendar pa vam lahko pomagajo pri sami trženje potencialnim delodajalcem – če je to storjeno prav.

Morate ustvariti Video Nadaljuj?

Ustvarjanje video življenjepis je dodatna naloga za iskalce zaposlitve (zelo redko bodo podjetja zahteva ali zaprosi video življenjepis od kandidatov). Za nekatere iskalcev zaposlitve, zlasti tiste v vizualnih ali ustvarjalnih področij, lahko video življenjepis poudariti pomembnih veščin.

Na primer, video življenjepis je uporaben za kar koli vrsto dela, ki temeljijo na uspešnosti, pa naj gre za nastopa na odru, poučevanje v razredu, ali predstavitvi četrtletnih številk.

Prav tako lahko video življenjepis je dober način, da pokažejo svojo osebnost; za ljudi, strank s katerimi se sooča delovnih mest, katerih delo vključuje očarljive možnim kupcem, lahko video življenjepis koristna.

Vendar, to je enostavno napačno presoja v video življenjepis – obstaja velika nevarnost scenarija, snemanje slogu, ali lokacija neprimerna.

Opozorilo: Če naredite sami in imajo malo snemanje izkušnje, lahko vaš video prišel čez kot neprofesionalno.
Prav tako ne pozabite, da je kot s čimerkoli na internetu, ko vaše video datoteke je tam, ne morete nadzorovati, kako je v skupni rabi.

Sestavljeno slabo, da lahko, v najboljšem primeru, ovirajo vaše možnosti za pridobivanje intervju. V najslabšem primeru, vam lahko knock out spora in vas spravila v zadrego. To je tisto, kar se je zgodilo, da en študent, ki je poslala video življenjepis se kaže dviganje uteži, ki služijo teniške žogice, in dvorana ples. To je krožil po internetu in ni navdušil z vsemi morebitnimi delodajalci, torej najmanj.

Nekateri menedžerji najemne ne bo še ogled video znova, saj se bojijo, terjatve diskriminacije v procesu oddajanja. Torej, medtem ko je video življenjepis je lahko odličen način, da bi opazil, da dobro premislite, preden ustvarite eno zagotoviti video življenjepis je prav primerna za vas, in dobro izkoristiti svoj čas.

Nasveti za Ustvarjanje Video Nadaljuj

Če razmišljate o ustvarjanju video življenjepis kot del iskanju zaposlitve, da te nasvete v mislih:

  • Bodite profesionalni:  obleko, kot bi na razgovor, in vzdrževati profesionalno obnašanje. Izogibajte sleng in, seveda, preklinjali. Bodite pozorni tudi na podlagi posnetkov, in poskrbite, da je videti urejeno. Prav tako se prepričajte, da ni moteči hrup v ozadju.
  • Pripravite scenarij:  Ne oglas lib vaš video v celoti. Si želite, da bi bilo naravno in off-the-cuff, vendar morajo imeti občutek, kaj hočeš povedati, kako želite, da besedna zveza je. Ne bere neposredno iz scenarija, ali svoj življenjepis, saj to vodi v dolgočasno video. Glavne točke za izražanje v videu, so tisto, kar bomo dali podjetje, in svoje glavne cilje, veščine in dosežke. Pomislite na video kot smola, zakaj naj bi podjetje vam najem.
  • Poznate svoje občinstvo:  Ko načrtujete svoj scenarij in snemalno lokacijo, razmislite, kdo bo gledal video in ustrezno umeriti. Video pripravljena za položaj v banki lahko razlikujejo od videa pripravljeno za start-up.
  • Pokaži, ne povej:  Uporaba slik za ponazoritev, kaj govoriš v video scenarij in pokažejo svoje talente in sposobnosti. Na primer, če ste potegujete za delovno mesto, kjer so predstavitve velik del vloge, ki jih lahko posneli sami sestavljanju PowerPoint. Ali pa, če bi se kateri od vaših predstavitev zabeležili, uporabite ta posnetek v video življenjepis.
  • Naj bo kratko:  Video mora biti med 30 do 90 sekund. Vse, kar bo več, kot, da je malo verjetno, da bi gledal.
  • Delite s prijatelji in družino:  Pridobivanje povratne informacije od drugih, je pomemben korak. Vprašajte nekaj ljudi, da si ogledajo video in uredite in spremembe, ki se nanašajo na njihove pripombe.

Vedno imejte v mislih, da vaš video je enkrat na internetu, imate več nadzora nad tem, kdo vidi, ali kako je v skupni rabi. Bodite povratne informacije od prijateljev in družine resno. Če mislijo, da je izpadlih vžigov, ne delijo video.

Video Nadaljuj Don’ts

  •  Ne mešajte vaše osebno življenje s svojim strokovnim eno. Če imate podatke o vašem Facebook ali Twitter stran, da bi si raje delodajalci ne vidijo, ne povežite video življenjepis katero koli od teh strani.
  • Ne pričakujte, da si video življenjepis zamenjati tradicionalni življenjepis. Niso vsi delodajalci zanima video življenjepis, in drugi so zaskrbljeni vprašanji diskriminacije, kot so najem kandidate, ker o tem, kako so videti in zvok, ne pa njihovih kvalifikacij. Vendar pa se lahko dobro opravljeno-video okrepila svojo kandidaturo za zaposlovanje.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *