Komunikacijske spretnosti za uspeh na delovnem mestu

Posted on

 Komunikacijske spretnosti za uspeh na delovnem mestu


Sposobnost učinkovitega komuniciranja z nadrejenimi, sodelavci, in osebje je bistvenega pomena, ne glede na to, kaj industrija delate v. Delavci v digitalni dobi, mora vedeti, kako učinkovito posredovanje in prejemanje sporočil v osebno kot tudi preko telefona, elektronske pošte in socialnih medijev . Dobre komunikacijske sposobnosti vam bo pomagal priti najel, zemljišča promocije in uspeh v vsej svoji karieri.

Top 10 komunikacijske spretnosti

Želite, da izstopa od konkurence? To so top 10 komunikacijske spretnosti, ki nabornikov in menedžerji najemne želijo videti v svoj življenjepis in spremno pismo. Označite spretnosti ter jim pokazati, v razgovorih, in si bom trdno prvi vtis. Še naprej razvijati te sposobnosti, ko ste najeli, pa boste navdušili svoje šef, sotekmovalce, in strankam.

1. Poslušanje

Biti dober poslušalec, je eden od najboljših načinov, da biti dober komunikator. Nihče ne mara komunicira z nekom, ki skrbi samo o dajanju v svojih dveh centov in ne sprejme časa za poslušanje druge osebe. Če nisi dober poslušalec, da se dogaja, da je težko razumeti, kaj ste se morali storiti.

Vzemite si čas za vadbo aktivno poslušanje. Aktivno poslušanje vključuje pozorna na to, kar je druga oseba govori, sprašuje, pojasnjuje vprašanja, in preoblikovati, kaj oseba govori, da se zagotovi razumevanje ( “Torej, kaj praviš, da je …”). Skozi aktivno poslušanje, da lahko bolje razumeli, kaj druga oseba poskuša povedati, in lahko ustrezno odzove.

2. Neverbalna komunikacija

Vaša govorica telesa, očesni stik, kretnje, in ton glasu vseh barv je sporočilo, ki ga poskuša prenesti. Sproščen, odprto naravnanost (roke odprte, noge sproščene), in prijazno tone bo vam zdi, dostopna in spodbuja druge, da odkrito govoriti z vami.

Stik z očmi, je prav tako pomembno; želite videti osebo v oči, da dokaže, da ste osredotočeni na njih in pogovor (vendar se prepričajte, da ne gledam na osebe, ki lahko bi mu ali ji je neprijetno).

Prav tako bodite pozorni na neverbalnih signalov drugih ljudi, medtem ko se pogovarjate. Pogosto, neverbalni znaki sporočajo, kako se človek res občutek. Na primer, če je oseba, ki vas ne gleda v oči, on ali ona lahko neprijetno ali skriva resnico.

3. Jasnost in kompaktnost

Dobro govorna komunikacija pomeni, pravijo ravno dovolj – ne govori preveč ali premalo. Poskusite prenesti svoje sporočilo v čim manj besed, kot je mogoče. Reci kar hočeš jasno in neposredno, ali ste govoril z nekom osebno, po telefonu ali preko e-pošte. Če Izlet na, bo poslušalec ali melodijo vas ven ali bodo prepričani, kaj želite.

Nasvet : Pomisli, kaj hočeš povedati, preden jo povedati. To vam bo pomagalo, da bi se izognili govoriš preveč in / ali zavajajoče svoje občinstvo.

4. prijaznost

S prijaznim tonom, osebno vprašanje, ali preprosto z nasmehom, boste spodbudili svoje sodelavce, da se vključijo v odprto in pošteno komunikacijo z vami. Pomembno je, da je lepo in vljudno v vseh svojih komunikacijah na delovnem mestu. To je pomembno tako iz oči v oči in pisnega sporočanja. Ko si lahko prilagodite svojo e-pošto s sodelavci in / ali zaposlenih – hitro “Upam, da ste vsi imeli dober vikend” na začetku e-pošte lahko prilagodite sporočilo in bi prejemnik počutijo bolj cenjeni.

5. Zaupanje

Pomembno je, da so prepričani v vaše interakcije z drugimi. Zaupanje kaže svoje sodelavce, ki mislite, kaj govoriš in bodo sledili skozi. Izločena zaupanje je lahko tako enostavno, kot očesni stik ali s trdno, ampak prijazen ton. Izogibajte se izjave sliši vprašanja. Seveda pa pazite, da ne zveni arogantno ali agresiven. Bodite prepričani, da ste vedno poslušate in Empathizing z drugo osebo.

6. Empatija

Uporaba besedne zveze tako enostavno, kot “Razumem, kje ste prihajajo iz» dokazati, da ste bili poslušanje druge osebe in spoštovati svoje mnenje.

Pomembno : Tudi če se ne strinjate z delodajalcem, sodelavcem, ali zaposleni, je pomembno, da razumejo in spoštujejo njihovo stališče.

7. odprtost

Dober komunikator je treba vnesti v vsakem pogovoru s prilagodljivo, odprto srce. Bodite odprti za poslušanje in razumevanje točke druge osebe z namenom, ne le pridobivanje vaše sporočilo. S tem želijo vstopiti v dialog, tudi z ljudmi, s katerimi se ne strinjate, boste lahko, da imajo bolj poštene, produktivne pogovore.

8. Spoštovanje

Ljudje bodo bolj odprte za komunikacijo z vami, če boste posredovali spoštovanje do njih in njihovih idej. Preprosti ukrepi, kot je uporaba imena osebe, očesni stik, in aktivno poslušanje, ko oseba govori bo oseba, ki čutijo cenjeni. Na telefonu se izognili motnjam in ostati osredotočen na pogovor.

Izraziti spoštovanje prek e-pošte, ki ste si vzeli čas, da spremenite svoje sporočilo. Če pošljete Žito pisno, nejasnih e-pošte, bo prejemnik misli, da jih ne spoštujejo njena dovolj misliti skozi komunikacijo z njo.

9. Predlogi

Biti sposoben ustrezno dajati in sprejemati povratne informacije, je pomembno komunikacijsko spretnost. Menedžerji in nadzorniki morajo nenehno iščejo načine za zagotavljanje zaposlenim konstruktivne povratne informacije, pa naj bo to prek e-pošte, telefonskih klicev, ali tedenske posodobitve stanja.

Opomba: Dajanje povratnih informacij vključuje dajejo pohvale, pa tudi – nekaj tako preprostega, kot pravi, “dobro delo” ali “hvala za skrb za, da” na zaposlenega lahko močno poveča motivacijo.

Prav tako, bi morali imeti možnost, da sprejme in celo spodbujati, povratne informacije od drugih. Poslušajte povratne informacije, ki jo dal, vprašal, ki pojasnjujejo vprašanja, če niste prepričani o tem vprašanju, in si prizadevati za izvajanje povratne informacije.

10. picking pravico Medium

Pomembno komunikacijsko spretnost je, da preprosto vedeti, kaj oblika komunikacije za uporabo. Na primer, nekatere resne pogovore (odpuščanja, odpovedi, spremembe v plače, itd), so skoraj vedno najbolje narediti osebno.

Vi bi morali razmišljati tudi o osebi, s katero želite govoriti, če so zelo zaposlena oseba (kot je vaš šef, morda), boste morda želeli prenesti sporočilo prek e-pošte. Ljudje bodo cenili vaše premišljen način komuniciranja in bo bolj verjetno, da se pozitivno odzove na vas.

Kako Make Your Skills izstopajo

Poudarite svoje sposobnosti v svoji vlogi Materiali: Vključite spretnosti, ki so najbolj ujema z zahtevami delovnih mest delodajalca v svoj življenjepis in spremno pismo.

Prikaži najem Vodstvo imate znanje, ki jih potrebujejo: Razgovor za službo priložnost, da pokažejo najem manager, da imate ustne komunikacijske spretnosti, potrebne za uspeh na delovnem mestu.

Uporabite svoje veščine komuniciranja pri delu: Ali je to sodelovanje v družbi izpolnjuje ali pogovoru s stranko, boste imeli veliko možnosti, da pokažejo, kako dobro komunicirati.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *